Medlemsantal

Partiet växer. Alla svenska medborgare kan bli medlemmar oavsett bakgrund, men vi avslöjar inte antalet medlemmar, ej heller medlemmarnas namn om de inte vill vara med på partiets listor i valet.

Här har vi ett mycket viktigt diagram vad gäller antalet röstande/medlemmar, ett diagram som illustrerar när Vetenskapliga partiet bevisligen kan komma in i riksdagen och hur stort då partiet skulle kunna bli. De tre olika kurvorna beskriver hur storleken på valdagen 2018 beror av om det sker en tillväxt med fördubbling, tredubbling eller fyrdubbling per månad:

https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2016/10/tabell-diagram-vetenskapliga-partiet-antal-medlemmar-exponentialfunktion.jpg

Hur det verkligen blir hänger naturligtvis på dig och resten av befolkningens förmåga att förstå exponentialfunktionen, samt din egen och andras motivation att agera på den för att göra det bästa för er själva och för kommande generationer, ex. genom att med god motivation berätta för många människor om Vetenskapliga partiet så att exponentiellt fler människor per månad verkligen vill gå med, vill bli aktiva, vill tala om partiet med sina vänner och sedan vill rösta in Vetenskapliga partiet via Valsamverkanspartiet.

Medlemmarna i Vetenskapliga partiet, såsom ca 75% av Sveriges medborgare, tillbeder inte några påhittade gudar, religioner eller fastfrusna ideologier. Medlemmarna utför i stället introspektion eller meditation i tystnad och tänker med ett öppet sinne och söker sanningen hypotetisk-deduktivt på ett långsiktigt sätt.

Detta gör att medlemmarna får ökad energi, ökar sin medvetenhet, håller sig hövliga inom partiet, använder logiska och känslomässigt korrekta resonemang som skapar enhet människor emellan. Vi länkar gärna och ofta  till bevis för våra påståenden eller besvarar motbevis hövligt. Vi undviker naturligtvis religiösa cirkelbevis, argumentationsfel, samt ad hominem-argumentation så gott vi bara kan.

Naturligtvis har vi inte så många medlemmar som andra partier som släpper in de blint religiösa, mentalt handikappade, blint ideologiska, eller galet tillväxtvurmande politiker, men vi tävlar alltså inte med de andra partierna i medlemsantal.

Vi ser heller ingen anledning att tävla i medlemsantal om denna typ av mentalt vilseledda medlemmar, för ett parti har naturligtvis inte mer rätt för att de är fler, ej heller betyder det att ett parti med fler medlemmar kommer vara kapabelt att föra en intelligent långsiktig politik när de väl kommer in i riksdagen. Det är naturligtvis precis tvärt om, vilket blivit pinsamt uppenbart i svensk politik där kortsiktigheten och naivitet övertrumfat både förnuft och känsla.

Vårt mål är att de medlemmar som är aktivast och bäst avpassade att leda Sverige vetenskapligt med humanistisk långsiktighet och karaktär ska stå som goda föredömen för Sverige nationellt och internationellt efter valet 2018 så att Sverige slipper skämmas internationellt.

Den vetenskapliga kvaliteten på medlemmarna i ett vetenskapligt parti är naturligtvis högre än i andra partier även om vårt antal är lägre. Samtidigt har partiet goda förutsättningar att växa om den svenska vetenskapligt lagda populationen tar sitt ansvar och blir gratis medlem, finner motivationen att medverka aktivt och tar reda på hur man röstar på partiet.

Läs dessutom gärna mer om Vetenskapliga partiets regnbågspolitiska färger!

8 reaktioner på ”Medlemsantal

 1. Vem bedömer vad som är vetenskapligt? Det riskerar att bli godtyckligt. Ett exempel kan vara i frågor där ”de lärde tvistar”. Frågor om tex extrasensorisk perception och annat som har att göra med det mänskliga medvetandet.

   • Min fråga rörde de uteslutningar ur partiet som det står om på eran sida. Det står att somliga uteslutits pga ovetenskaplighet. Vem avgör att någon är ”ovetenskaplig”?

    • Centralkommittén avgör i realiteten det mesta. I de fall det rört sig om ovetenskaplighet har det varit mycket tydliga fall. Envetet propagerande för ovetenskap såsom astrologi, kristendom och reinkarnation. I ett fall har det handlat om vad vi tror var en individ som medvetet var anställd för att skapa osämja genom negativitet och icke-konstruktivitet.

     Ibland får jag som partiledare tillrättavisningar också. Slutligen avgör jag som partiledare, men Centralkommitténs rekommendationer väger naturligtvis tungt för mig som partiledare.

    • så, om jag förstått rätt nu; man får/kan inte bli medlem om man tex har en religiös övertygelse?

    • Man får anse sig vara medlem om man är religiös, men man har inget stort inflytande på den politiska processen utom i frågor som inte kan bestämmas med vetenskapen som grund och då genom enkäter eller folkomröstningar.

     I Vetenskapliga partiet gäller naturligtvis hypotetiskt-deduktiv metod när man formar en politisk riktning. Människor som tror på flygande spaghettimonster, Russells tekanna eller liknande är välkomna, även folk som följer profeter som sannolikt led av schizofreni, men de kommer sannolikt inte ha någon större effekt på den vetenskapliga politiska processen.

     Man kan naturligtvis rösta på partiet ändå om man är religiös. Vi rekommenderar att man mediterar rikligt likt Jesus om man är religiös. Meditation har läkande krafter som vetenskapen känner till.

     Jesus verkar ha lämnat dogmatisk tro genom att antyda att det högsta medvetandet finns i varje man och varje kvinna och predikade något helt annat än det som vi finner i gamla testamentet, judarnas skrifter eller islamisternas skrifter.

    • Ok. Det känns ungefär som om jag har samma/liknande åsikter ang. religion som Erat parti. Däremot vill jag hävda att den ”organiserade” eller om vi ska kalla det den ”allmänt vedertagna” vetenskapen kan tänkas gå vissa insikter om intet pga. att man är feg och inte vågar undersöka fenomen som tex UFO’n eller det mänskliga medvetandets möjligheter därför att man är rädd att bli förlöjligad av ett etablissemang som tycker sig stå över empiriska slutsatser. Vad annat är forskning om inte analys av empiriskt bevisade ”sanningar”?

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s