Hemsidan

Varför WordPress?

Bild på röda linjer mellan pukter på kartaEfter mycket irrande på finanskapitalets olika smygcensurerade och manipulerande plattformar, vilket kan liknas vid den meningslösa kampen i filmen Matrix innan huvudpersonen vaknar, så har vi nu valt presentationsverktyget WordPress.com och Archive.org som grund för partiets hemsida, video och ljud. Detta för att gynna bra individer i USA och öppen fri programvara för hela världen. Den är relativt användarvänlig. Enligt Sara Rosso i detta WordPress-tv-klipp och Wikipedia så används WordPress av väldigt många företag i världen. Vi anser därför att WordPress.com är ett mycket seriöst val idag. Vi hoppas att vi har rätt.

Bild på modifierad banner för Free Software Foundation
Lär dig mer om FSF & FSFE!

Programvaran från WordPress rekommenderas av Free Software Foundation och är ett enkelt, flexibelt och funktionsdugligt kommunikationsverktyg som passar Vetenskapliga partiet mycket bra. I framtiden kommer vi säkerligen använda phpBB också. Vinsten av den reklam, som vissa av er kan se idag är anpassad till er. Vi har själva ingen aning om vad som visas för er, mer än att det beror på er egen verksamhet på nätet och de skripts som ni kör på era datorer och den e-post som finns i vissa kommersiella system. Vinsten från denna reklam går direkt till WordPress.com, till Automattic och deras anställda, samt till WordPress.org som alla ger oss denna utmärkta service. Vi känner oss trygga med dessa moraliskt medvetna och kompetenta leverantörer.

Hjärta med "CC" inuti
CC0-licens

På Archive.org använder vi öppna fria fil-format till intervjuer som lätt kan laddas ned och sparas och får fildelas helt fritt, även kommersiellt, p.g.a. vår CC0-licens.

Om du vill läsa sidan utan reklam så rekommenderar vi att du skaffar dig ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Då kan du dessutom kommentera på partiets hemsida eller länka till partiet i dina egna bloggposter, samt enkelt använda den sociala programvara som då aktiveras i en liten orange klocka uppe i högra hörnet på alla WordPress-sidor som du besöker.

Varför ljus text med lite mörkare bakgrund?

Bild på tangentbord för abete i mörkerFör att vara vänliga mot miljön och mot människor så har vi valt att ha temat Escutcheon som har skapats av Automattic. Bakgrundsfärgen kan, i detta förträffliga tema, anpassas till att bli mörkare. Ett lite mörkare tema sparar energi för miljön och även batteritid, även på skärmar med bakgrundsbelysning om man sitter i en lite dunklare omgivning och sänker ljusstyrkan. Med AMOLED-teknologi så sparar man alltid energi genom att använda mörka teman, även i fullt dagsljus.

Bild på kvinna som tittar mot blå ljuskällaEn mörk bakgrund minskar dessutom det skadliga blå ljuset från skärmar, som annars lätt leder till skador på ögon, dålig sömn och dåligt minne. Även programmet ”Redshift” i Linux och solglasögon kan med fördel användas för att mildra det skadliga blå ljuset.

Linux-och-Firefox-med-mörkt-temaVill du ha samma härliga upplevelse, eller ännu mörkare, även på andra hemsidor så kan vi rekommendera Linux Mint Cinnamon, temat Mint Y-dark, samt att köra Firefox med tillägget ”Dark Reader”, ”Dark Background and Light Text”, eller liknade. Då blir lika trevligt som i bilden intill.

Vi vill att alla läsare ska kunna läsa med friska ögon, sova gott och komma ihåg vad de läst, men vill du ändå läsa sidan med svart text på ljusare bakgrund (t.ex. i kontorsmiljö)? Då rekommenderar vi att du skaffar ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Där kan du prenumerera på och läsa alla våra bloggposter genom den s.k. ”Läsaren”, eller om kommunikationen inte smygcensureras så kan du läsa inläggen i din egen e-post genom att prenumerera på nya inlägg i sidospalten. Du kan även enkelt kopiera texten t.ex. till ett LibreOffice-dokument och där byta till vilken storlek, färg och stil på texten som du vill.

Mer om grundläggande synergonomi och färgval:
http://mnowak.se/2008/04/11/grundlaggande-synergonomi
http://www.smelink.se/valja-farger-hemsida.html

Varför så få och så små bilder?

tecknad flicka som leker medveslösVi försöker hålla hemsidan ganska ren och ha få och små bilder, detta för att alla med smartphones ska minska mängden data som skickas och därmed även minska Wifi-strålningen, särskilt för barnen. Vi länkar dessutom hellre till hårt komprimerade video- och ljud-klipp just av denna anledning.

För att minska datamängden ytterligare kan vi även rekommendera Firefox (inkl. att öppna en ny flik och skriva ”about:config” i adressfältet, skriva in ”perm”, välja ”permissions.default.image” med högerknappen och byta värdet mellan 1 och 2 för att koppla på/av bilder).

För att öka trygghet rekommenderar vi även Firefox+NoScript för vana  användare. Det hjälper dig att kontrollera vilka Javascripts som körs på din egen dator. Även Tor–browser,  GNU Icecat och GNU LibreJS är ett alternativ för vana användare. Vill du absolut köra Google Chrome så rekommenderar vi att du byter till en Linuxversion som istället kör Chromium, även om utvecklarna på Linux Mint och Linux Ubuntu är lite oeniga om hur hög säkerheten skall vara mot alla olika lattjo uppdateringar.

Partisymboler som vi använder

V-logoBild på Vetenskapliga partiets ros.Centralkommitténs har valt ett grått V, samt en röd ros som partiblomma som kan användas valfritt. Symbolerna står för vår gråa hårda vetenskapliga objektiva sida, vår röda jämlikhetspolitik som är vår mjuka sida och vår gröna ekologiskt hållbara politiska linje:

  • V:ets design påminner i stilen något om Star trek-manskapets symbol, men uppochnedvänd och är tänkt att tilltala framtidens yngre generationer.
  • Rosen är en mycket vacker symbol, en symbol för kärlek människor emellan, en symbol som även kan associeras med den vänsternationelle Olof Palme, Vi är också för vänsternationalismen eftersom den är mer ekologiskt hållbar. Vi mediterar flitigt, likt Jesus och Buddha, ibland också genom s.k. rosmeditation, vilket skapar lugn och medkänsla med andra människor, med naturen, men även ett högre positivare, kreativare och mer konstruktivt medvetande i balans.
  • Bild på Martin med T-shirt med målad röda ros och hjärtformade grönt bladRosens utformning skapades av mig och målades av en chilensk grafisk designer direkt på min T-shirt då jag skapade Intelligent Union.  Vetenskapliga partiet är idag vänsternationellt, p.g.a. tryggheten det skapar för barnen, så gillar man svenska flaggan så kan man placera rosen eller V:et på flaggan också om man vill det.
  • De s.k. ”Socialdemokraterna” har, passande nog, gjort om sin egen symbol till något som liknar en kombination av en apa och en get, således var rosen ledig i Sverige, i vår mening.Bild på en leende apa, delningen av Socialdemokraternas symbol, samt ett gethuvud, vilka liknar varann.
  • Socialdemokraterna har dessutom lämnat socialismens ideal och genomdriver numera en extremt marknadskapitalistisk politik genom EU:s ”race mot välfärdsbottnen” tillsammans med många andra i politikeradeln och i fulmedia, vilket minskar folkets demokrati.
  • Apans dumhet och getens kortsiktiga girighet, som förstör miljön, är därför en passande symbol för den olagliga förstörelse som Socialdemokraterna medvetet har skapat och den ”perfekta” storm de nu byggt upp efter att Anders Borg startade den.
  • Vetenskapliga partiet verkar istället för en sund nationalekonomi, för ett Svexit och mer inslag av direktdemokrati i Svensk politik.
  • Vi inspireras av Olof Palme som menade att:

   Bild på Olof Palme”demokratin är ett utomordentligt krävande styrelseskick. Det måste ständigt hittas nya vägar till vitalisering, till att nå ut till människorna och göra dem aktiva.” … ”Den måste därför ständigt vinnas på nytt”.
   /Olof Palme

  • Socialdemokraternas vilja till fred, medmänsklighet, kärlek och fungerande integration har tyvärr ersatts med krigsiver, EU-karriärlystnad, korruption, massmigration av s.k. ”mångkultur” och medveten segregering.
  • I samband med raskravaller i USA sade ex. Tage Erlander, partiledare för Socialdemokraterna, enligt Petterssons blogg:

   Bild på Tage Erlander”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”
   /Tage Erlander

  • Olof Palme, partiledare för Socialdemokraterna, som var för en nationell demokratisk socialism, precis som Vetenskapliga partiet, ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam, enligt Petterssons blogg, med motiveringen att:

   Bild på Olof Palme”deras kultur skiljer sig
   så avsevärt från vår
   att det skulle få
   oanade följder.”
   /Olof Palme

  • Dagens politik splittrar människorna och skapar osämja, ojämlikhet och konflikt i samhället, vilket alls inte var Socialdemokraternas politik på Olof Palmes tid.

   Bild på Anna Lindh”… världen har fler demokratier än någonsin, och mänskliga rättigheter befinner sig högt på nästan alla länders dagordning. Ändå, är korruption och förtryck alldeles för vanliga hot mot det demokratiska samhället. Och vi har sett en dramatisk ökning, de senaste 10 -15 åren, av etniska konflikter och humanitära kriser med brott mot mänskliga rättigheter som viktiga delar., men också mer av korruption. Mänskliga rättigheter prisas mer än någonsin – och kränks mer än någonsin.”
   /Anna Lindh

  • Det parti, som lever upp till äkta demokratiska socialisters vänsternationalism, samt därför förtjänar rosen, är ENDAST Vetenskapliga partiet idag. Vi är allt det där som symbolen rosen traditionellt sett har stått för i Sverige, innan de bestialiska politiska morden genomfördes mot Sveriges två bästa politiker.
  • Bild på grönt hjärtformat blad Det gröna hjärtat i mitten av symbolen står för ekologisk hållbarhet, vår kärlek för naturen, och kommande generationer, även om den ”ekologiska hållbarheten” tydligen inte gäller för Miljöpartiet numera.
  • Det gröna hjärtat står även för verkligt behjärtansvärd politik, d.v.s. att vi ser till att alla har råd att leva ekologiskt hållbart, känner sig trygga i Sverige och i världen, att vi verkar för fred, att vi hjälper andra folk effektivt ekologiskt hållbart lokalt, samtidigt som vi skyddar vår egen ekologiska hållbarhet och visar kärlek till vårt eget folk, såsom sig bör om man har medkänsla.
  • Tidigare hade vi en hjärna med många olika färger som symbol, men i samband med skapandet av Valsamverkanspartiet så insåg vi behovet av att ha en passande blomma som symbol som kan ingå i den hållbara valsamverkans blombukett på ett snyggt sätt.

   logo Valsamverkanspartiet-960x250-2

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s