Social media

Eftersom sociala medier kan agera sociala filter…

…och olika bloggportaler kan ofta ha olika politiska och ekonomiska agendor, samt olika grad av hederliga avsikter, kan vi tyvärr inte garantera att Vetenskapliga partiets inlägg alltid visas för dig eller dina vänner genom sådana filter. Ej heller kan vi garantera att de visas korrekt om de ens visas. Hur visningen sker genom sådana filter beror enbart på ägarnas agenda och algoritmer, samt ägarnas val av öppen eller hemlig censur.

Demokrati- och yttrandefrihets-hänsyn…

…gör alltså att vi vill befinna oss på social media med bra ägarförhållanden som förstår vikten av yttrandefrihet och demokrati. Det är därför vi skriver artiklar och kommunicerar öppet genom det mycket etablerade WordPress.com, som kontrolleras av Automattic. WordPress.com-systemet är baserat på öppen och fri källkod.

Din anonymitet och rättstrygghet har vi skyddat…

…i kommentarsfältet, så att vi inte tvingar dig att logga in på WordPress.com för att kunna läsa eller kommentera.Vi rekommenderar dig även att använda ProtonVPN och Tor-närtverk som kan skydda din egen kommunikation och kan dölja din IP-adress.

Vi tryggar dig även genom att inte publicera kommentarer som vi tror bryter mot lagen. De texter som publiceras i Vetenskapliga partiet kan dessutom läsas från vilken terminal som helst utan att köra potentiellt okända ofria och potentiellt skadliga skripts, detta genom att använda NoScript eller LibreJS.

Det är gratis om du vill det.

När du vill kommentera på Vetenskapliga partiets artiklar skaffar du med fördel ett gratis WordPress-konto, eftersom du då kommer få svar från oss uppe i högra hörnet, via en orange punkt på symbolen av en klocka, när du är inloggad. WordPress är rekommenderat av Free Software Foundation. Länkar du till oss från en egen blogg så får vi dessutom reda på det genom ett s.k. ”ping”.

Du kan betala för ännu mer service.

Ex. kan du köpa in egen domän och mer avancerade WordPress-teman till din egen blogg och posta dina egna inlägg i din egen smak där om du vill det, samt ha din egen reklam (ex. från oss) eller helt reklamfritt.

För ytterligare social media-trygghet…

…så rekommenderar vi dessutom att du enbart kör öppen fri programvara på din dator, enligt FSF.org’s rekommendationer, ex. genom en helt fri GNU/Linux-distibution, eller en halvt fri halvt proprietär, som ex. Linux Mint installerad på en begagnad dator, samt en öppen fri webbläsare, som ex. Firefox eller Icecat, samt tilläggen LibreJS eller NoScript, samt undviker program och sociala medier som inte vill fungera utan att köra öppna fria skripts.

Några alternativa sociala medier:

Mer om öppen fri källkod:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Öppen_källkod
https://archive.org/details/RichardStallmanInterviewByJustinHall201403 (intervjun kan laddas ned som en ogv-fil)
https://www.fsf.org/

Annons

En reaktion till “Social media

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s