Säkerhetsvakten

blommor-från-partiledaren-i-Vetenskapliga-partiet
Hejsan allesammans!

Jag heter Martin Gustavsson och är permanent säkerhetsvakt för Vetenskapliga partiet.

Säkerhetsvaktens uppgift

Det är min uppgift att hålla ordning på partiets hemsida, samt att upptäcka och oskadliggöra entrism efter bästa förmåga. Jag har även en spärrvaktsfunktion ifall centralkommittén, mot förmodan, skulle gå ifrån partiets grundläggande värden. Då centralkommittén skulle vara oenig har jag även funktionen av att försöka ena partiet likt en partiledare. Om enighet inte är möjligt efter riklig meditation och rikligt resonerande så har jag uppgiften att till slut avgöra frågan.

Skola och arbete

Jag har haft turen att ha lätt för mig i skolan och därför utbildat mig till maskiningenjör och det jobbade jag med i ca 8 år varav ca 4 av dessa år inom bilsäkerhet med bl.a. airbags. Jag har även haft många andra intressanta arbeten, även utomlands. Jag har lätt att se samband, har bra minne och är kreativ så jag gör oftast bra ifrån mig på olika tester och prov, även på de svåra uppgifterna.

Meditation och resande

Jag har mediterat för att söka djupare efter sannolikheter och känslor om tingens ordning och givetvis även njutit av vad naturen har att erbjuda genom vandringar, surfing, dykning mm. Detta har gjort att jag har en stor motivation att rädda de arter som fortfarande finns kvar i vår vackra natur.

På mina resor i världen, oftast enkelt klädd med stor grön ryggsäck och boendes på sparsamt utrustade vandrarhem, har jag upplevt många olika kulturer och min respekt för olika kulturer har förändrats.

Vissa kulturer ser jag som positiva, faktiskt mer positiva än svensk kultur, men jag har också upplevt motsatsen. Jag har upplevt överbefolkande kulturer och kulturer där kvinnan förtrycks i större utsträckning än vad som sker i Sverige och jag ogillar dessa kulturer.

För att kunna se sannolikheter och samband bättre och komma i kontakt med djupt rotade känslor mediterar jag regelbundet precis som Buddha, Tomas tvivlaren och Jesus lär ha gjort, om nu någon skulle tro på de gamla skrifterna.

Värt att notera är att dessa upplysta män själva inte tycktes tro på gamla skrifter. Jesus som var född jude korsfästes för att ha utmanat denna auktoritära tro genom att påstå att han själv och alla människor är Guds söner och döttrar och alltså inte behövde gamla skrifter.

Buddha föddes inom brahmanismen men skapade ett nytt sätt att tänka, en ny slags filosofi, snarare än en religion med en massa gudar, även om senare buddhistiska munkar fantiserat ihop en hel del mindre upplyst.

Vetenskapliga partiets schackparti

Vetenskapliga partiets centralkommitté kan liknas vid flera spelare över ett schackparti där vi alla spelar tillsammans på samma sida för naturans och folkets långsiktiga väl och där den mest sannolika hypotesen med vetenskapligt underlag alltid utgör det senaste draget. Motspelaren utgörs av ovetenskaplighet och vanlig dumhet. Som vetenskapligt lagd och ganska duktig schackspelare passar detta sätt att tänka mycket bra för mig.

Vetenskap ska inte basera sig på politiska ideologier men vara helt oberoende. Jag anser att det är just så det är i Vetenskapliga partiet. Vi har en grundläggande humanistisk värdering, om att göra det bästa för mänskligheten och naturen i kombination med vetenskaplig hypotetiskt-deduktiv metod samt meditation och introspektion. Detta leder partiet till en mycket välgrundad uppfattning om vad som sannolikt är den bästa långsiktiga politiska vägen framåt.

Mina tidigare partipolitiska engagemang

Jag har var med i Miljöpartiet innan de tog bort utträdeskravet ur EU. Positionen innebär att Miljöpartiet inte längre kan värna en god miljö, vilket är grunden för allas vår överlevnad. P.g.a. detta faktum har jag röstat på Vänsterpartiet. Vänsterpartiet är dessutom för den jämlikhet som enligt vetenskapliga bevis leder till mer lycka i samhället. Tyvärr befinner sig varken Vänsterpartiet eller Miljöpartiet inom den ekologiska och fredliga ramen så som vetenskapliga partiet gör.

Jag har även röstat på Sverigedemokraterna, p.g.a. den senaste tidens galna migrationspolitik som är dålig både för miljön, för Sveriges folk och för de folk vi hade kunnat hjälpa bäst genom att hjälpa dem med att lösa grundproblemen som är att ex. nedväxa deras befolkningar, få bort kolonial fulhandel som slår ut deras egna varor. etc. Tyvärr är Sverigedemokraterna infiltrerade av borgerliga frihandelsivrare som vill ha tillväxt, vilket gör att Vetenskapliga partiet är ett bättre val för människor och natur på lång sikt.

I diverse undersökningar passar min röst bäst hos Feministiskt Initiativ, men de har tyvärr samarbetssvårigheter och är inte positiva till valsamverkan med andra partier och hamnar därför under 4%-spärren och jag vill inte kasta bort min röst. Fi är ej heller särskilt jämställda, tyvärr. De tycks ha ett inbyggt hat till män i sitt parti, ett hat som bygger på ledande kvinnors egna misslyckanden, ett hat som verkar härjar fritt utan åtgärd. Därför är Vetenskapliga partiet ett mer jämställt parti än Fi.

Jag har även röstat på Kommunisterna i min egen kommun, eftersom Vänsterpartiets ledare där var för det miljövidriga EU. Kommunisternas lokale partiledare var mycket bra i min kommun och stod ofta på stadens gator med alternativ och intressant media. Tyvärr valsamverkar inte Kommunisterna och är därför ett ganska irrelevant parti.

Hade den nationelle demokratiske socialisten Olof Palme levat idag och varit mer miljövänlig hade jag kanske röstat på honom, även om jag anser att Socialdemokraterna idag är ett borgerligt kolonialt miljövidrigt parti, precis som de flesta andra partier idag är i sin realpolitik.

Eftersom det borgerliga Sverigedemokraterna är för både frihandel och Nato, som är dåligt för miljö och människor, samt att Vänsterpartiet håller på med en slags destruktivt kattsamlande av ekonomiska migranter, som också är dåligt för människor och ekologi långsiktigt, är valet inte lätt. Inget av dessa partier riskerar dock att åka ur. Således blir det nog en röst på Vetenskapliga partiet genom Valsamverkanspartiet ändå.

Ett ev. taktikval är således ett val mellan pest eller kolera. Bättre då om Vetenskapliga partiet växer och närmar sig 4%. Låt oss hjälpas åt!

Jag var också med vid uppstarten av det parti som idag kallas för Direktdemokraterna och var ordförande tills det partiet förstördes. Människor som infiltrerade partiet ville plötsligt inte diskutera innan omröstningar, vilket givetvis är en mycket viktig grund i demokratin. Ej heller ville de inse att valsamverkan är nödvändig för små partier, samt har ännu inte insett säkerhetsproblemen kring anonym digital omröstning via Internet.

Yttermera tillsatte infiltratörerna direktdemokratiskt, utan föregående tester och diskusson, en gravt stammande talesperson och de gladde sig åt den välkände analdoktorns medverkande. De förstörde utan föregående diskussion åratal av länkningar, demokraticitat och översättningar som ledde människor i hela världen till partiet, länkningar som jag och min kollega skapat under flera års tid.

Healing genom metamorfisk metod (en slags djup meditation) läkte mig till slut genom att plötsligt kunna skratta åt den tragiska komedi som okontrollerad medlemsantagning och intern direktdemokrati givetvis kan leda till. Direktdemokratin har nämligen fiender och måste vaktas. Det kan förmodligen endast göras genom att en engagerad kärna, en centralkommitté och en säkerhetsvakt som håller ordning på partilinjen.

Jag var även med i utbrytarpartiet från Miljöpartiet som hette ”Gröna partiet” tills jag insåg att detta parti aldrig skulle kunna bli grönt på riktigt pga. ett konsensus-system som kan liknas vid ”polsk riksdag”, i vilket varje medlem, oavsett mental förmåga, hade vetorätt mot varje logisk ekologisk förändring.

P.g.a. ovanstående är jag nu alltså permanent säkerhetsvakt i den centralkommitté som understödjer Vetenskapliga partiet med insikter, samt även säkerhetsvakt för en regnbågsallians som heter Valsamverkanspartiet som är öppen för samverkan med andra partier, för att stärka demokratin i Sverige.

Ateism & Gudstro

Kanske hade även jag talat om ”Gud” och ”sanning” om jag hade levat före den tid då upplysningen började slå rot i Europa?

Istället för ”Gud” talar jag istället om ren kärlek, det kollektiva högre medvetandet, jag talar om att finna sannolikheter genom att använda hypotetiskt-deduktiv metod, jag talar om en sund enhet människor emellan och jag talar om välfärd för alla. Jag talar om ett högre inre gott medvetande som sannolikt finns inom de allra flesta av oss om man ska tro på kända psykologer.

Min meditation/introspektion har alltså inget med religion att göra, tvärtom har det med sanningssökande att göra och komma i kontakt med ett inre lugn, med mod och med vänlighet. Jag ser gärna saker i alla regnbågens färgers perspektiv för att nå ökad förståelse. Och vad skiljer väl den religiöse från ateisten egentligen?

De religiösa har genom historien trott på alla möjliga olika slags gudar som skrotats. Det är i princip bara skrotande av den sista guden, Demiurgen, som skiljer ateisten från den religiöse, likt barnet som blir skeptiker då denne avslöjat att det faktiskt var morfar som var utklädd till jultomten.

Komedi och satir

På tal om att klä ut sig så klär jag gärna ut mig och spexar till många människors stora glädje. Politisk satir ligger mig också varmt om hjärtat för det gör att svåra saker kan bli lättare att bära. Skrattet påverkar kroppen positivt och har därför god potential att förlänga livet.

Konspirationsteorier

För mig är konspirationsteorier hypoteser som kan falsifieras, enligt hypotetiskt-deduktiv metod. Raljerande mot hypoteser är inget vetenskaplig. Tvärtom. Vetenskaplighet precis som demokrati kräver, för att inte sluta i kaos, givetvis tålamod, hövlighet och karaktär. Något vi alla bör öva på.

Med vänliga hälsningar
Martin Gustavsson
Spärrvakt
Vetenskapliga partiet

PS. Läs mer mer om Vetenskapliga partiet, de politiska färgerna eller undersök gärna hur du röstar på Vetenskapliga partiet som deltager i Valsamverkanspartiet

6 reaktioner på ”Säkerhetsvakten

 1. Oki intressant artikel. Men en röst på fi är inte bortkastad även om Fi inte klarar 4 procentspärren anser jag. Exempelvis om parti får över 2.5 procent i ett val får partiet lite partistöd; vid 1 procent får partiet betala och utlagda valsedlar. Vilket är en stor fördel för små partier och för att ett parti någon gång i framtiden ska lyckas komma in i riksdagen måste det ha ett ganska mångs röster i föregående val eftersom det är iprincip omöjligt att komma in i riksdagen om partiet inte är nära 4 procentspärren. Sedan så kan ett parti under 4 procent påverka övriga partier som ett påtryckningsparti, dvs övriga partier kan ändra sina valprogram för att vinna röster ifrån det andra partiet.

  • Några faktum:

   Den som ville rösta ”Feministiskt initiativ” röstade ”Feministiskt initiativ”. Det fanns inga större hinder, inte ens för en analfabet.

   Att Fi hamnade på delad plats med Vetenskapliga partiet mandatmässigt är ett faktum, ingen åsikt.

   Trots Wall street-ägd fulmedias massiva publiceringar av Fi och Fi:s massiva kampanjer genom det amerikanskägda Twitter så hjälpte det inte till mer än att stjäla röster från de andra mer jämställda partierna.

   Detta är besvärande faktum för Fi. Det är ingen åsikt. Det är ett faktum.

   Nu till min åsikt.

   Feministiskt initiativ har enligt min egen åsikt ett namn som sannolikt repellerar en stor andel av män och kvinnor. Ett namn som ex. Jämställda partiet tilltalar sannolikt mer.

   Att ett parti får betalda och utlagda valsedlar i Sveriges odemokratiska valsystem anser jag inte vara en ”stor fördel”, men kanske en ”liten fördel” i de fall någon glömt valsedel, inte kan stava eller ännu inte bestämt sig.

   Valsamverkan mellan små partier på delad 0-plats mandatmässigt vore sannolikt en STOR FÖRDEL för alla ingående partier OM de har verklig potential att nå över 4% tillsammans.

   Valsamverkanspartiet är rätt väg att gå, anser jag … men detta kräver naturligtvis mindre hybris och mer samarbetsförmåga…

   • OKI, Men medierna har inte hjälpt fi så extremt mycket tror jag. Det jag menade med en fördel för små partier med betalda och utlagda valsedlar är att kostnaden för valsedlar kan ligga på antal hundratusen kronor vilket kan ha betydelse för små partier med lite statligt stöd. I alla fall det finns en sanning bakom att jämställda partiet kan locka fler manliga röster och är ett mer neutralt namn. Men finns det inte en risk att F! och jämställda partiet kommer konkurrera ut varandra eftersom de tävlar om ungefär samma väljargrupp? Är det inte bättre att Fi byter namn till Jämställda partiet eller något liknade eftersom Fi redan har en hel del väljare?
    På tal om något annat: -Hur många partier och vilka ska ingå i ert valsamarbete i valet 2018?

    • @Daniel
     Men Fi fick väl medial draghjälp som inget litet parti förr i tiden någonsin fått. Orsaken var som jag ser det att fulmedia på så vis lyckades sänka Vänsterpartiet något, ett parti om är otroligt jämställt automatiskt eftersom det är otroligt jämlikt. Fulmedia försvagade på så vis Vänsterpartiet vilket både jag och Göran Greider varnade för. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/09/16/valfusk-feministiskt-initativ-35-pa-delad-plats-med-vetenskapliga-partiet/

     Jo. Det är uppenbart att de stora partierna på olika vis, ex. det odemokratiska och orättvisa valsystemet, vill undergräva demokratin, men för ett motiverat folk finns det inga hinder ändå, vilket jag visat.

     Nej. Det finns ingen risk att Fi och Jämställda partiet kommer konkurrera ut varandra eftersom de genom Valsamverkanspartiet samverkar och gynnar varann. Den som inte deltager i Valsamverkanspartiet konkurrerar ut sig själv enligt de regler som de stora partierna stakat ut.

     Alla partier som vill deltaga i Valsamverkanspartiet i valet 2018 får göra det ifall de är demokratiska och ämnar följa lagen. Hur många vi blir styr således inte jag.

 2. Många, väldigt många av mina tankar/ståndpunkter överensstämmer med erat (ditt) partis, frågan jag ställer mig nu är: -Är ni livskraftiga nog? -Är ni tillräckligt många? -Skall jag engagera mig i Erat parti eller är det bortkastat? Är SD det enda som återstår? (jag håller med SD i mångt och mycket men hjärtat är mer åtErat håll)…..vill bara inte kasta bort min tid på något som ej är livskraftigt nog…. Hör gärna av dig Martin!

  • @Emil

   Som jag ser det är det en moralfilosofisk fråga väl värd att meditera djupt på. Min egen slutsats är att man bör följa sitt eget förnuft och sin egen känsla. Om man saknar det ena eller andra bör man följa de som har båda, men effekten av din handling påverkar alltid framtiden. Har din handling dessutom god intention och långvarig intensitet kan det bli en riktigt god effekt.

   Men det finns olika nivåer av effektivitet. Den bästa och mest fullkomliga formen är effektivitet under ett helt liv naturligtvis. En svala gör nämligen ingen sommar, och det gör inte heller inte en kommenterar i ett kommentarsfält eller ett blogginlägg. Det är värt att ha i åtanke. Intensiteten måste stegras.

   På samma sätt kan inte en enda kort lycka av att bidra till något gott, ex. en slant i en insamling-skramlares bössa, göra dig långvarigt lycklig om du röstar på ett parti som genom sin fulhandels-iver gör människorna fattiga där fulhandeln drar fram. (vilket leder till svält, krig och migration)

   4%-spärren, som undergrävt vår demokrati hittills, har vi i Vetenskapliga partiet själva undergrävt genom att valsamverka genom Valsamverkanspartiet för vi gör hellre som Eugene V Debs menade:

   ”Jag röstar hellre på något jag vill ha även om jag inte får det än att rösta på något jag inte vill ha och få det.”
   / Eugene V Debs Källa: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

   Med exponentialfunktionens logik kan bägaren (eller partiet) fyllas olika snabbt beroende på hur snabbt fördubblingarna, tredubblingarna eller fyrdubblingarna sker. (Du är en viktig kugge, precis som alla andra)

   ”We cannot tell the precise moment when friendship is formed. As in filling a vessel drop by drop, there is at last a drop which makes it run over; so in a series of kindnesses there is at last one which makes the heart run over.”
   /James Boswell Källa: https://en.wikiquote.org/wiki/James_Boswell

   ;-)

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s