Säkerhetsvakten

Bild på Martin Gustavsson

Hejsan allesammans!

Jag heter Martin Gustavsson och är permanent säkerhetsvakt för Vetenskapliga partiet. Jag vill passa på att tacka för alla positiva, intressanta och upplysande kommentarer som jag får av er läsare i kommentarsfältet nedan. Tusen tack.

Min uppgift

Det är min uppgift att hålla ordning på partiets hemsida, samt att upptäcka och oskadliggöra entrism efter bästa förmåga och hålla ordning på partiet. Jag har även en spärrvaktsfunktion ifall centralkommittén, mot förmodan, skulle gå ifrån partiets grundläggande värden. Då centralkommittén skulle vara oenig har jag även funktionen av att försöka ena partiet likt en partiledare. Om enighet inte är möjligt efter riklig meditation och respektfullt resonerande, så har jag uppgiften att till slut avgöra frågan.

Skola och arbete

Jag har haft turen att ha lätt för mig i skolan och därför utbildat mig till maskiningenjör och det lönearbetade jag med i ca 8 år varav ca 4 av dessa år inom bilsäkerhet med bl.a. airbags. Jag har även haft många andra intressanta arbeten, även utomlands. Jag har lätt att se samband, har bra minne och är kreativ så jag gör oftast bra ifrån mig på olika tester och prov, även på de svåra uppgifterna.

Meditation och resande

Jag har mediterat för att söka djupare efter sannolikheter och känslor om tingens ordning och givetvis även njutit av vad naturen har att erbjuda genom vandringar, surfing, dykning mm. Detta har gjort att jag har en stor motivation att rädda de arter som fortfarande finns kvar i vår vackra natur.

På mina resor i världen, oftast enkelt klädd med stor grön ryggsäck och boendes på sparsamt utrustade vandrarhem, har jag upplevt många olika kulturer och min respekt för olika kulturer har förändrats. Vissa kulturer ser jag som positiva, faktiskt mer positiva än svensk kultur, men jag har också upplevt motsatsen. Jag har upplevt överbefolkande kulturer och kulturer där kvinnan förtrycks i större utsträckning än vad som sker i Sverige och jag ogillar dessa kulturer.

För att kunna se sannolikheter och samband bättre och komma i kontakt med djupt rotade känslor mediterar jag regelbundet precis som Buddha, Tomas tvivlaren och Jesus lär ha gjort, om nu någon skulle tro på de gamla skrifterna. Värt att notera är att dessa upplysta män själva inte tycktes tro på gamla sekteristiska doktriner.

Jesus som var stämplad jude från födseln korsfästes för att ha utmanat denna auktoritära tro genom att påstå att han själv och alla människor är Guds söner och döttrar och alltså inte behövde gamla doktriner. Vad Jesus hade sagt idag om han hade levat kan man spekulera i, men jag misstänker att han kanske hade brutit med många av dagens auktoriteter och deras osanningar.

Vad jag vet skapade aldrig Jesus någon ny religion. Det gjordes efter hans livstid. Gautama Buddha föddes inom brahmanismen men skapade ett nytt sätt att tänka, en ny slags ateistisk filosofi, snarare än en religion, även om senare buddhistiska munkar fantiserat ihop en hel del mindre upplyst som helt klart passar in under beteckningen religion.

Vetenskapliga partiets sätt att tänka långsiktigt

Vetenskapliga partiets centralkommitté kan liknas vid flera spelare som sitter vid ena änden av ett schackparti där vi alla spelar tillsammans på samma sida för naturens och folkets långsiktiga väl och där den mest sannolika hypotesen med vetenskapligt underlag alltid utgör den kombination som vi anser vara lämpligast strategiskt. Motspelaren utgörs av verkligheten självt och vi gör vårt bästa för att spela bättre och tänka mer långsiktigt hela tiden.

Som vetenskapligt lagd och ganska duktig schackspelare passar detta sätt att tänka mycket bra för mig. Det handlar om att vinna där alla i slutet kan känna sig stolta och bidragande till ett gott resultat.

Vetenskap ska inte basera sig på politiska ideologier men vara helt oberoende. Jag anser att det är just så det är i Vetenskapliga partiet. Vi har en grundläggande humanistisk värdering, om att göra det bästa för mänskligheten och naturen i kombination med vetenskaplig hypotetiskt-deduktiv metod, samt meditation och introspektion. Detta leder partiet till en mycket välgrundad uppfattning om vad som sannolikt är den bästa långsiktiga politiska vägen framåt.

Politiks hemvist

Jag själv är politiskt klart vänster och något mer liberal än auktoritär och ligger i närheten av Mahatma Gandhi rent politiskt enligt Politicalcompass.org. Ut ur EU är en fråga jag brinner starkt för. Ut ur EU är ex. det centrala temat i mitt förstamajtal 2017.

Mina tidigare partipolitiska engagemang

Jag har var med i Miljöpartiet innan de tog bort utträdeskravet ur EU och därmed tog stormkliv åt höger socialpolitiskt tillsammans med Socialdemokraterna. Den extrema högerpositionen socialpolitiskt innebär att Miljöpartiet inte längre kan värna en god miljö effektivt, vilket är grunden för allas vår överlevnad.

Vänsterpartiet är ett parti jag gillar och är dessutom för den jämlikhet som enligt vetenskapliga bevis leder till en lägre mordfrekvens i samhället och således sannolikt mer upplevd lycka p.g.a. det. Tyvärr befinner sig varken Vänsterpartiet eller Miljöpartiet inom den verkligt ekologiska och fredliga ramen riktigt såsom Vetenskapliga partiet gör … än, men det kan kanske bli bättre med Vetenskapliga partiets existens och genom motivationen och stödet från fler människor.

Jag gillar även Sverigedemokraterna, p.g.a. att jag tycker synd om tiggarna som tvingas tigga åt de kriminella profitörerna som organiserat tiggeriet och asylbaronsverksamheten, samt p.g.a de människor som drunknat i Medelhavet p.g.a. den senaste tidens galna migrationspolitik som är dålig både för miljön, för Sveriges folk och för de olika folk vi hade kunnat hjälpa bättre genom att hjälpa dem med att lösa grundproblemen lokalt, ex. inte stötta terrorkrigen mot suveräna stater i strid med FN såsom i Syrien och Irak, samt genom stöd och utbildning av flickor/kvinnor där kulturerna är destruktiva, så att flickorna/kvinnorna kan nedväxa sina befolkningar till balans med sin lokala natur, samt genom att få bort kolonial orättvis handel som stulit dessa folks resurser.

Tyvärr är Sverigedemokraterna ett kapitalistiskt sionistiskt parti som stödjer det imperialistiska Israels ockupation av Palestinska territorier, samt den etniska rensningen av palestinier, samt sanktionerna och ockupationen av de syriska Golanhöjderna i strid med FN:s regler.

Sverigedemokraterna verkar även var infiltrerade av borgerliga frihandelsivrare och andra absurda tillväxt-ivrare, såsom nästan alla partier är, fastän det är vetenskapligt bevisat att det leder till katastrof. Vetenskapliga partiet är för nedväxt till balans med naturen vilket förmodligen är ett bättre val för oss människor på lång sikt.

I diverse undersökningar passar min röst bäst hos Feministiskt Initiativ, vilket är rimligt då jag är för mer jämställdhet genom att vara för mer jämlikhet mellan alla människor, men Fi verkar tyvärr ha samarbetssvårigheter och är inte positiva till valsamverkan med andra partier och hamnar därför under 4%-spärren och jag vill att min röst ska ge mandat i riksdagen. Vetenskapliga partiet ingår därför istället i Valsamverkanspartiet tillsammans med andra partier.

Fi är ej heller särskilt jämställda, tyvärr. De tycks ha ett inbyggt hat till män i sitt parti, ett hat som jag tror ofta kan bygga på kvinnors egna misslyckanden och bitterhet, en bitterhet som oftast beror på ett missnöje med andra partiers hantering av de misstag som individerna i Fi ofta själva stått för. Tyvärr verkar detta hat förstärkas inuti Fi och det härjar där fritt utan åtgärd. Därför är Vetenskapliga partiet ett mer jämställt parti än Fi, anser jag. Här behandlas alla jämställt och jämlikt efter bästa förmåga.

På tal om jämlikhet gillar jag även Kommunistiska partiet och SKP. Tyvärr valsamverkar inte Kommunistiska partiet ej heller SKP, inte ens med varann märkligt nog, och är därför ganska irrelevanta partier, men de kan alltid utvecklas till något mer relevant, positivt och konstruktivt och de har faktiskt på sistone visat prov på intelligens.

Hade den fredlige nationelle demokratiske socialisten Olof Palme levat idag och varit mer miljövänlig hade jag kanske röstat på honom och de de verkligt demokratiska socialisterna, även om jag anser att Socialdemokraterna idag förvandlats till ett borgerligt krigiskt miljövidrigt kolonialt parti i sin realpolitik.

Eftersom även det borgerliga Sverigedemokraterna är för både frihandel och Nato-samverkan, som är dåligt för miljö och människor, samt att Vänsterpartiet och andra partier hållit på med en slags destruktivt kattsamlande av ekonomiska och sekteristiska migranter, som också är dåligt för alla människor och vår ekologi långsiktigt, är valet inte lätt. Inget av dessa partier riskerar dock att åka ur.

Således är jag starkt motiverad att ge min röst till Vetenskapliga partiet genom Valsamverkanspartiet. Ett ev. taktikval på de stora partierna kan verka logiskt kortsiktigt, men leder int etill förändring långsiktigt. Bättre då om nya friskare partier som Vetenskapliga partiet växer och närmar sig 4% tillsammans genom valsamverkan, anser jag.

Jag var också med vid uppstarten av det parti som idag kallas för Direktdemokraterna och var ordförande tills jag ansåg att det partiet plötsligt var på väg i en odemokratisk riktning. Människor som infiltrerade partiet ville plötsligt inte diskutera innan omröstningar, vilket givetvis är en mycket viktigt för den deliberativa demokratin. Ej heller ville infiltratörerna inse att valsamverkan är nödvändig för små partier, samt har ännu inte insett säkerhetsproblemen kring anonym digital omröstning via Internet.

Yttermera tillsatte infiltratörerna direktdemokratiskt, utan föregående tester och diskussion, en gravt stammande talesperson och de gladde sig åt den välkände ”analdoktorns” medverkande. De förstörde utan föregående diskussion åratal av länkningar, demokraticitat (som jag åter byggt upp), samt översättningar, på engelska, tyska, ja t.o.m. på kinesiska, som jag betalat för, som ledde människor i hela världen till partiet, samt länkningar och texter som jag och min kollega skapat under flera års tid.

Healing genom ”metamorfisk metod” (en slags djup meditation) läkte min bitterhet till slut genom att plötsligt kunna skratta åt den tragiska komedi som okontrollerad medlemsantagning och intern direktdemokrati givetvis kan leda till.

Riktig demokrati har nämligen fiender och därför måste direktdemokratin naturligtvis skyddas mot dess fiender av medvetna individer som har förmåga att upptäcka sådana attacker. Det kan förmodligen endast göras genom att en engagerad kärna, en centralkommitté och en säkerhetsvakt som håller ordning på partilinjen såsom i Vetenskapliga partiet. Det är min lärdom.

Jag var även med i utbrytarpartiet från Miljöpartiet som hette ”Gröna partiet” tills jag insåg att detta parti aldrig skulle kunna bli grönt på riktigt p.g.a. ett konsensus-system som kan liknas vid ”polsk riksdag”, i vilket varje medlem, oavsett mental förmåga, hade en odemokratisk vetorätt mot varje logisk ekologisk förändring.

P.g.a. ovanstående är jag nu alltså permanent säkerhetsvakt i den centralkommitté som understödjer Vetenskapliga partiet med mina erfarenheter och insikter, samt även säkerhetsvakt för den regnbågsallians som heter Valsamverkanspartiet som är öppen för samverkan med alla andra partier som följer svensk lag, detta i syfte att stärka demokratin och yttrandefriheten i Sverige genom inkludering.

Ateism & Gudstro

Kanske hade även jag talat om ”Gud” och ”sanning” om jag hade levat före den tid då upplysningen började slå rot i Europa? Istället för ”Gud” talar jag som modern människa istället om vår medkänsla, det kollektiva högre medvetandet. Jag talar om att finna sannolikheter genom att använda hypotetiskt-deduktiv metod, jag talar om en sund enhet människor emellan och jag talar om välfärd för alla. Jag talar om ett högre inre gott medvetande som verkar finnas inom de allra flesta helt naturligt.

Min meditation/introspektion har alltså inget med religion att göra, tvärtom har det med sanningssökande att göra och komma i kontakt med ett inre lugn, mod och medmänsklighet. Jag ser gärna saker i alla regnbågens färgers perspektiv för att nå ökad förståelse. Och vad skiljer väl den religiöse från ateisten egentligen?

De religiösa har genom historien trott på alla möjliga olika slags gudar, vilka kontinuerligt ersatts med nya gudar. Det är i princip bara ersättandet av den siste påhittade guden, Demiurgen, som skiljer ateisten från den religiöse, likt barnet som blir skeptiker då denne avslöjat att det faktiskt var morfar som var utklädd till jultomten.

Och vad betydde egentligen ”gud” för Jesus? Jo. En ”gud” är det man dyrkar och Jesus dyrkade den rena kärleken, medkänslan och han menade att den fanns inuti alla människor. Jesus dyrkade inte Demiurgen i det gamla testamentet, enligt min mening.

”Guden” som beskrivs i gamla testamentet skiljer sig nämligen markant från Jesus definition av ”gud”.  Demiurgen i gamla testamentet är en ganska otrevlig figur. Han är avundsjuk, orättvis, icke-förlåtande. Demiurgen är ett blodtörstigt hämndlystet kontroll-freak. Demiurgen uppmanar till den etniska rensningen av andra folk i skapandet av det förlovade landet. Demiurgen har storhetsvansinne. Han kan rentutav beskrivas som en sadomasochistisk och elak mobbare. Jag står på filosofen Jesus sida, inte Demiurgens.

Komedi och satir

På tal om att klä ut sig så klär jag gärna ut mig och spexar, till många människors stora glädje. Politisk satir ligger mig också varmt om hjärtat, eftersom det gör att svåra saker kan bli lättare att bära. Skrattet påverkar kroppen positivt och har därför god potential att hela och förlänga livet.

Konspirationsteorier

Ordet ”konspirationsteori” började systematiskt användas av CIA för att effektivt stoppa undersökningarna om mordet på JFK. För mig är ”konspirationsteorier” helt enkelt hypoteser som med lite undersökande arbete borde kunna verifieras eller falsifieras enligt hypotetiskt-deduktiv metod. Hypotesen att Obama är samma CIA-agent som Usama kan ex. enkelt falsifieras med några enkla dna-test. Varför det inte har gjorts kan man givetvis fråga sig lite konspiratoriskt på samma vis som man kan fråga sig, likt ateisten David Cole med två judiska föräldrar, huruvida judarna verkligen gasades ihjäl i Auschwitz.

Vetenskaplighet

Raljerande mot alternativa hypoteser är naturligtvis inget vetenskapligt, vilket ex. den ovetenskapliga sekten VoF pysslar med. Tvärtom. Öppenhet för fakta och skeptiska analyser är en grundbult för vetenskaplighet. För att inte sluta i kaos kräver vetenskaplighet, precis som demokrati, givetvis tålamod, hövlighet och karaktär, samt att man kan ändra åsikt när man inser att man har fel. Något vi alla bör öva på, men vad gäller tolerans kan man naturligtvis inte tolerera intolerans som Ayaan Hirsi Ali så riktigt påpekar.

Med vänliga hälsningar
Martin Gustavsson
Spärrvakt
Vetenskapliga partiet

PS. Kommentera eller fråga mig gärna något nedan eller läs gärna mer om Vetenskapliga partiet, de politiska färgerna eller undersök hur du röstar på Vetenskapliga partiet som deltager i Valsamverkanspartiet

Annonser

6 reaktioner på ”Säkerhetsvakten

 1. Oki intressant artikel. Men en röst på fi är inte bortkastad även om Fi inte klarar 4 procentspärren anser jag. Exempelvis om parti får över 2.5 procent i ett val får partiet lite partistöd; vid 1 procent får partiet betala och utlagda valsedlar. Vilket är en stor fördel för små partier och för att ett parti någon gång i framtiden ska lyckas komma in i riksdagen måste det ha ett ganska mångs röster i föregående val eftersom det är iprincip omöjligt att komma in i riksdagen om partiet inte är nära 4 procentspärren. Sedan så kan ett parti under 4 procent påverka övriga partier som ett påtryckningsparti, dvs övriga partier kan ändra sina valprogram för att vinna röster ifrån det andra partiet.

  Gilla

  • Några faktum:

   Den som ville rösta ”Feministiskt initiativ” röstade ”Feministiskt initiativ”. Det fanns inga större hinder, inte ens för en analfabet.

   Att Fi hamnade på delad plats med Vetenskapliga partiet mandatmässigt är ett faktum, ingen åsikt.

   Trots Wall street-ägd fulmedias massiva publiceringar av Fi och Fi:s massiva kampanjer genom det amerikanskägda Twitter så hjälpte det inte till mer än att stjäla röster från de andra mer jämställda partierna.

   Detta är besvärande faktum för Fi. Det är ingen åsikt. Det är ett faktum.

   Nu till min åsikt.

   Feministiskt initiativ har enligt min egen åsikt ett namn som sannolikt repellerar en stor andel av män och kvinnor. Ett namn som ex. Jämställda partiet tilltalar sannolikt mer.

   Att ett parti får betalda och utlagda valsedlar i Sveriges odemokratiska valsystem anser jag inte vara en ”stor fördel”, men kanske en ”liten fördel” i de fall någon glömt valsedel, inte kan stava eller ännu inte bestämt sig.

   Valsamverkan mellan små partier på delad 0-plats mandatmässigt vore sannolikt en STOR FÖRDEL för alla ingående partier OM de har verklig potential att nå över 4% tillsammans.

   Valsamverkanspartiet är rätt väg att gå, anser jag … men detta kräver naturligtvis mindre hybris och mer samarbetsförmåga…

   Gilla

   • OKI, Men medierna har inte hjälpt fi så extremt mycket tror jag. Det jag menade med en fördel för små partier med betalda och utlagda valsedlar är att kostnaden för valsedlar kan ligga på antal hundratusen kronor vilket kan ha betydelse för små partier med lite statligt stöd. I alla fall det finns en sanning bakom att jämställda partiet kan locka fler manliga röster och är ett mer neutralt namn. Men finns det inte en risk att F! och jämställda partiet kommer konkurrera ut varandra eftersom de tävlar om ungefär samma väljargrupp? Är det inte bättre att Fi byter namn till Jämställda partiet eller något liknade eftersom Fi redan har en hel del väljare?
    På tal om något annat: -Hur många partier och vilka ska ingå i ert valsamarbete i valet 2018?

    Gilla

   • @Daniel
    Men Fi fick väl medial draghjälp som inget litet parti förr i tiden någonsin fått. Orsaken var som jag ser det att fulmedia på så vis lyckades sänka Vänsterpartiet något, ett parti om är otroligt jämställt automatiskt eftersom det är otroligt jämlikt. Fulmedia försvagade på så vis Vänsterpartiet vilket både jag och Göran Greider varnade för. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/09/16/valfusk-feministiskt-initativ-35-pa-delad-plats-med-vetenskapliga-partiet/

    Jo. Det är uppenbart att de stora partierna på olika vis, ex. det odemokratiska och orättvisa valsystemet, vill undergräva demokratin, men för ett motiverat folk finns det inga hinder ändå, vilket jag visat.

    Nej. Det finns ingen risk att Fi och Jämställda partiet kommer konkurrera ut varandra eftersom de genom Valsamverkanspartiet samverkar och gynnar varann. Den som inte deltager i Valsamverkanspartiet konkurrerar ut sig själv enligt de regler som de stora partierna stakat ut.

    Alla partier som vill deltaga i Valsamverkanspartiet i valet 2018 får göra det ifall de är demokratiska och ämnar följa lagen. Hur många vi blir styr således inte jag.

    Gilla

 2. Många, väldigt många av mina tankar/ståndpunkter överensstämmer med erat (ditt) partis, frågan jag ställer mig nu är: -Är ni livskraftiga nog? -Är ni tillräckligt många? -Skall jag engagera mig i Erat parti eller är det bortkastat? Är SD det enda som återstår? (jag håller med SD i mångt och mycket men hjärtat är mer åtErat håll)…..vill bara inte kasta bort min tid på något som ej är livskraftigt nog…. Hör gärna av dig Martin!

  Gilla

  • @Emil

   Som jag ser det är det en moralfilosofisk fråga väl värd att meditera djupt på. Min egen slutsats är att man bör följa sitt eget förnuft och sin egen känsla. Om man saknar det ena eller andra bör man följa de som har båda, men effekten av din handling påverkar alltid framtiden. Har din handling dessutom god intention och långvarig intensitet kan det bli en riktigt god effekt.

   Men det finns olika nivåer av effektivitet. Den bästa och mest fullkomliga formen är effektivitet under ett helt liv naturligtvis. En svala gör nämligen ingen sommar, och det gör inte heller inte en kommenterar i ett kommentarsfält eller ett blogginlägg. Det är värt att ha i åtanke. Intensiteten måste stegras.

   På samma sätt kan inte en enda kort lycka av att bidra till något gott, ex. en slant i en insamling-skramlares bössa, göra dig långvarigt lycklig om du röstar på ett parti som genom sin fulhandels-iver gör människorna fattiga där fulhandeln drar fram. (vilket leder till svält, krig och migration)

   4%-spärren, som undergrävt vår demokrati hittills, har vi i Vetenskapliga partiet själva undergrävt genom att valsamverka genom Valsamverkanspartiet för vi gör hellre som Eugene V Debs menade:

   ”Jag röstar hellre på något jag vill ha även om jag inte får det än att rösta på något jag inte vill ha och få det.”
   / Eugene V Debs Källa: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

   Med exponentialfunktionens logik kan bägaren (eller partiet) fyllas olika snabbt beroende på hur snabbt fördubblingarna, tredubblingarna eller fyrdubblingarna sker. (Du är en viktig kugge, precis som alla andra)

   ”We cannot tell the precise moment when friendship is formed. As in filling a vessel drop by drop, there is at last a drop which makes it run over; so in a series of kindnesses there is at last one which makes the heart run over.”
   /James Boswell Källa: https://en.wikiquote.org/wiki/James_Boswell

   ;-)

   Liked by 1 person

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s