Social media

Litar du på ägarna till ditt val av social media?

P.g.a. att olika sociala medier (sociala filter), samt olika bloggportaler, har olika politiska och ekonomiska agendor, samt olika grad av hederliga avsikter, kan vi tyvärr inte garantera att Vetenskapliga partiets inlägg alltid visas för dig eller dina vänner genom sådana filter, ej heller kan vi garantera att de visas korrekt om de visas. Hur det är beror enbart på ägarnas agenda och algoritmer och ägarnas val av shadowbanning och censur, vilket vi inte känner till.

Av demokrati- och yttrandefrihets-hänsyn skriver därför inte Vetenskapliga partiet på sådana sociala medier, men skriver artiklar och kommunicerar öppet genom det mycket etablerade WordPress.com, som är baserat på öppen och fri källkod, där alla kommentarer som publiceras kan läsas från vilken terminal som helst utan skripts. Vi anser att WordPress.com har mycket bra ägarförhållanden.

När du vill kommenterar på Vetenskapliga partiets artiklar skaffar du ett gratis WordPress-konto. Du kan även öppna en GPL-licensierad blogg och posta dina egna inlägg om du vill det, i vilka du givetvis gärna får länka till oss. Länkar du till oss så får vi reda på det. Fördelen med egen blogg är att du kan redigera din egen text i efterhand. WordPress är rekommenderat av Free Software Foundation.

Du kan även, om du så skulle önska, köpa egna domäner via WordPress.com och mer avancerade bloggteman genom detta system. För ytterligare trygghet rekommenderar vi dessutom att du enbart kör GPL-programvara på din dator, om ex. en fri GNU/Linux, en fri webbläsare som ex. Icecat och NoScript, samt undviker program och sociala medier som går att köra utan skripts, inte är GPL och inte är rekommentderade av FSF.

Några alternativa sociala medier:

Mer om fri och öppen källkod:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Öppen_källkod
https://archive.org/details/RichardStallmanInterviewByJustinHall201403
https://www.fsf.org/

 

En reaktion till “Social media

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s