Tacksamhet

Tack för att du läser på Vetenskapliga partiets sidor. Det är gratis och vi har inga krav på dig om motprestation. För partiet är evidensbaserade kommentarer, som håller sig till ämnet, av särskilt högt värde. Om det är det enda du kan ge så är vi enormt tacksamma bara för detta. Vi är också djupt tacksamma för att du når ut till fler i din omgivning och gör fler människor medvetna om vår existens. Varje rätt lagd röst på VP betyder enormt mycket för framtidens generationer.

Gåvor/testamente

Du som är motiverad får gärna ge våra skribenter/kandidater en gåva och den behöver inte enbart ges i pengar, men kan ges genom närvaro och relevanta kommentarer, eller att du berättar om oss för dina medmänniskor eller testamenterar pengar till aktiva kandidater/skribenter.

En ”gåva” till någon i pengar måste vara en ”gåva utan krav på motprestation”, alltså en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under konsumentköplagen. Gåvan har då följaktligen heller ingen returrätt och gåvoskatten är avskaffad i Sverige.

Vi rekommenderar att du ger gåvor eller testamenterar direkt till de personer som är mest aktiva för framtidens generationer, samt till de som du känner verklig tillit till i partiet, INTE direkt till partiet, eftersom vi har en decentraliserad organisation.

Din kontaktinfo förblir hemlig i fall du inte anger att du vill publicera den. Skriv om du vill bli publicerad eller ej i ditt meddelande! Vi granskar alla kommentarer innan publicering. Alla donationer, som ämnar stödja en person som bidrar till vår politik, redovisas i kommentarsfältet när de har nått personen. Ange om du vill betala via banköverföring eller via rekommenderat brev! Vi använder inte Swish. Alla donationer redovisas direkt här. Donationer/sponsring/gåvor återbetalas ej.

Mottagaren av gåvan behöver alltså i normalfallet inte betala gåvoskatt, OM gåvan anges som ”gåva utan krav på motprestation” vid banköverföringen, så vida det inte är att betrakta som en regelbunden sponsring/lön för utförd tjänst.

Sponsring/lön

Vetenskapliga partiets medlemmar kan sponsras eller ges lön ex. av organisationer/företag där vi ex. föreläser om vetenskap, demokrati eller öppen fri mjukvara, eller när vi hjälper till med installation av GNU+Linux eller utbildar er i att använda det. Då blir det skattepliktig inkomst och Vetenskapliga partiet är för höga skatter som går till skola vård, omsorg, totalförsvar, beredskap och kommunikationer vilket vi tycker är häftigt tillsammans med Mona Sahlin som sade, att:

”Det är häftigt att betala skatt”
/Mona Sahlin Källa: https://www.hn.se/%C3%A5sikter/ledare/mona-sahlin-sa-h%C3%A4ftigt-inte-sexigt-1.1787135

… men det beror alltså på vad vi får för skattepengarna. Vetenskapliga partiet är ex. inte för att skatterna går till asylbaronsindustri för icke-barn och icke-flyktingar, sekterism som riktiga flyktingar har flytt eller till EU-medlemskapet eller att rädda EU som motverkar allt det som vi är för.

Vi kan givetvis komma att visa vår tacksamhet för era gåvor/testamenten/sponsring/lön, om det är välkommet, men enbart på ett naturligt sätt som inte bryter mot WordPress regelverk, inte bryter mot några lagar, samt inte bryter mot Vetenskapliga partiets mål om det bästa för framtidens generationer. Krav på politisk motprestation som går emot detta vore bestickning, så det accepterar vi inte.

Betänk att gåvor över en viss nivå, som beror på tacksamhet för skrivna politiska texter eller andra arbeten, kanske måste redovisas för skattemyndigheten som inkomst av mottagaren! Källa: https://newsvoice.se/2020/08/swishhora-skatt/ Vid osäkerhet så nedteckna alla gåvor/lön öppet och intentionen med dem, samt fråga Skattemyndigheten vid osäkerhet!

Vad händer med pengarna?

Din gåva/testamente/sponsring/lön kommer förhoppningsvis stödja individer som på ideell basis genomför vetenskapliga, undersökande, källkritiska och oberoende analyser som är öppna för den fria och kritiska diskussionen inom kommentarsreglernas ramar.

Din gåva/testamente/sponsring/lön kommer med största sannolikhet användas för att täcka individernas kostnader för utrustning, resor, uppehälle, samt ev. annonsering inför event som de anordnar. Kontakta oss gärna med förslag på sådana aktiviteter via kommentarsfältet!

INGA donationer direkt till partiet!

Eftersom vi har valt en decentraliserad form av organisering så tar partiet i sig självt INTE emot pengar. Detta sparar oss alla en massa byråkrati och minskar bankernas intäkter. Däremot ser vi gärna att du prenumererar gratis på partiets blogg, kommer med relevanta kommentarer och/eller delar med dig till vänner, via e-post eller på andra forum, samt kanske länkar till partiet från din egen blogg, när du känner motivationen att göra det.

Det handlar om vårt gemensamma mål. Bidrar du till detta mål så har du, helt evident, ett verkligt högt värde för framtidens generationer och då kommer kanske någon av oss rentutav dyka upp på din begravning och ge dig ett mycket gott eftermäle inför alla närvarande och kanske t.o.m. föreviga dig och din goda energi på våra citatsidor.

Anonymitet

Anonymitet kan fås om detta efterfrågas i kommentaren. Vi kommer därefter överväga ditt/ert förslag och återkomma med svar. Vid motkrav kan det finnas anledning att öppet ta upp dessa till diskussion och ev. se det som lön, eller om kraven är politiska t.o.m. som muta, vilket vi INTE accepterar.


Ex.1 Jag vill ge en gåva utan motkrav på 3000kr till NN och vill att mitt namn och summan publiceras när donationen kommit fram. Jag vill donera via rekommenderat brev. Mina kontaktuppgifter är: [namn][efternamn],[gatuadress],[nr],[lägenhetsnummer],[postnummer],[ort],[land], [e-post]

Ex.2 Jag vill ta med NN i mitt testamente utan motkrav och NN skall ha 20% av alla mina tillgångar efter jag avlider. Jag behöver därför NN:s personnummer. Jag är stolt över att jag därigenom hjälper både NN och framtidens generationer och vill gärna att detta faktum skall publiceras på er hemsida och kommer skicka ett bevittnat testamente till NN om så önskas. NN är även välkommen på min begravning om han så vill. Mina kontaktuppgifter är: [namn][efternamn],[gatuadress],[nr],[lägenhetsnummer],[postnummer],[ort],[land], [e-post]

Ex.3 Jag vill betala regelbunden beskattningsbar lön till NN (inte gåva) genom mitt företag för dennes kontinuerliga skrivande. Jag är stolt över att jag därigenom hjälper framtidens generationer och publicerar det gärna och tar gärna emot beröm för detta här och där på ett naturligt sätt. Jag ser NN:s arbete som ett gott arbete som gynnar mitt företag, mina barn och deras barnbarn, samt är mycket tacksam för det.  Mina kontaktuppgifter är: [företagsnamn][namn][efternamn],[gatuadress],[nr],[lägenhetsnummer],[postnummer],[ort],[land], [e-post]

7 reaktioner till “Tacksamhet

  1. Jag tog emot en valsedel från en kille på inlines och blev så positivt överrumplad av detta parti och dess program att jag gärna vill donera genom att berätta för ännu fler människor om partiet. Jag överväger även att köpa inlines bara p.g.a. det här. Jag kommer nog behöva lappar att dela ut. Hur får jag tag på sådana? Mitt telefonnummer är [telefonnummer raderat]

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s