Bli medlem

Grattis!

Om du läst stadgarna och uppfyller kraven i §4 för medlemskap och vill vara med så är du härmed medlem i Vetenskapliga partiet – Partiet som gör det bästa för framtidens generationer! Du fyller i dina uppgifter i kommentarsfältet efter denna text. Vill du dessutom bli kandidat skaffar du en krypterad Protonmail-adress, samt anger ditt namn och laddar upp ett foto av dig själv på Gravatar och ansluter den till din Protonmail-adress, samt loggar in på WordPress med den och ansöker om medlemskap via sidan Bli medlem.

Viktig paragraf:

§ 4 Medlemskap

Person som vill verka i enlighet med Vetenskapliga partiets stadga, andra internt skapade dokument, samt centralkommitténs beslut, har fyllt arton år, mediterar regelbundet, samt har potential att medverka positivt och konstruktivt beviljas medlemskap.

Medlem förbinder sig att prenumerera på partiets blogg, läsa inlägg och kommentera på ett sätt som kan tänkas gynna partiet och framtidens generationers väl. Medlem förbinder sig att i sin dagliga gärning medvetet gynna partiets syfte och mål.

Medlem förbinder sig att avsluta all sekteristisk/religiös/ideologisk tro som innehåller fasta dogmer med cirkelresonemang och andra välkända argumentationsfel och helt bekänna sig till vetenskaplig metod, meditation, samt saklig diskussion för upprättande av personlig tro.

Säkerhetsvakten och Centralkommittén önskar dig varmt välkommen! Om du tidigare inte ville känna till olika former av osanningar kan du nu börja se verkligheten alltmer tydligt, för vi uppfattar saken så att du klickat på länken ”bli medlem” för att du gillar partiet och därför vill hålla dig så vetenskapligt lagd du bara kan, samt att du vill bidraga positivt till framtidens generationers väl. Du kan nu därför, från och med idag, känna dig motiverad att hjälpa partiet med en del av din kraft, oavsett tidigare tro och oavsett vem du är.

Du kan även känna motivation att regelbundet meditera eller utföra introspektion, samt känna motivationen att basera dina framtida åsikter på långsiktig medkänsla och logiskt långsiktigt tänkande i flera led.

Befogenheter i Vetenskapliga partiet baseras på kunskapsnivå, motivation och förmåga, inte på familjeband, etnicitet, religiös bakgrund, kön, sexuell läggning, vänskapskorruption eller ens tidigare ståndpunkter. Vi ser fram emot din positivitet och din konstruktivitet.

Anonymitet kan ha sina fördelar med tanke på dagens repressiva politiska situation, även om detta är på väg att vända nu. Vi rekommenderar att om du är modig nog att välja offentlighet redan nu, att du har tänkt igenom detta noggrant!

Om du vill bli talesperson, skribent på partiets sida eller riksdagsledamot så förväntas det naturligtvis att du ska vara offentlig. Anonyma skribenter förväntas blogga på egen anonym WordPress-blogg, samt att i sitt skrivande länka till partiet ofta och relevant.

Vi vet att livet inte alltid är en dans på rosor och att det är inte alltid är lätt att känna motivation att bidra positivt och konstruktivt, men om du inte finner denna positiva drivkraft bubbla fram inom dig kan du ändå donera eller rösta på Vetenskapliga partiet som valsamverkar genom Valsamverkanspartiet!

Grattis och varmt välkommen återigen!

Logga nu gärna in på ett gratis WordPress-konto , läs kommentarsreglerna och skriv sedan din första kommentar!

MVH
Säkerhetsvakten och Centralkommittén

Annons

32 reaktioner till “Bli medlem

 1. Ok. Mark. Tack för din anonyma ansökan och att du var så ärlig i din ansökan. Det är ett stort plus. Du är helt klart en sanningsökare som inte är rädd för sanningen. Du är nu en potentiellt viktig medlem. Det jag vet är att vi alla gynnas av regelbunden meditation. Alla forskare är inte hederliga och de jobbar ofta för företag med ekonomiska intressen. ”Peer review” som du anger är därför ingen garanti för att det inte fuskats med data. För att se igenom detta enkelt är det bra med meditation. Välkommen!

  1. Jag blir medlem! Vilka uppgifter behöver ni? Bloggadress eller verklig adress. Personnummer behövs inte i en frisk värld. Så jag lämnar min IT- adress. xxxx

 2. Vill bli medlem! Mina idoler är: Richard Dawkins, (the late) Christopher Hitchens, Sam Harris, Ayaan Hirsi Ali (Mrs Fergusson) m.fl. Need I say more?

   1. Tack! Ska fundera på vad jag kunde tänkas bidra med. Då jag till professionen är videoproducent vore så klart något inom rörliga bilder och ljud ett område där jag [troligen] kunde göra störst nytta. Jag är öppen för alla förslag!

 3. Hej,

  Jag tror att om vi publicerar artiklar som är korta och ger viktig information om senaste uppfinningar inom vetenskapen, speciellt naturvetenskap, så kan vi ha stor effekt på människor.

 4. Hej Martin,
  Kul med nya uppslag, ansöker härmed om medlemskap. Jag har under de senaste åren gått igenom det mesta av Walter Bowman Russells verk i form av böcker, ritningar och konst.

  Walter Russell anses med fog vara en av 1900-talets mest framstående framsynta visualiserare i väst. Som vetenskapsman var han givetvis motarbetad som en direkt sanningssägare och en motståndare till den toppstyrda empiriska forskningen där fysik har ersatts med matematik som leder oss in i återvändsgränder i form av singulariteter.

  Han var samtida med Nikola Tesla som tyckte att Russell skulle lägga undan sina böcker i tusen år tills dagens mänsklighet hade utvecklats tillräckligt för att förstå dem.

  Som komplement rekommenderar jag konstkritikern, vetenskapsmannen och konstnären Miles Williams Mathis som en direkt kritiker av dagens vetenskapsagenda som går ut på att samla ihop materiell rikedom till ett fåtal på bekostnad av flertalet som ska hållas ovetande om naturens sanna form.

  De har samma holistiska agenda och i grunden en parallell tankegång, Miles Mathis räknar på direkt bevisbara mekaniska samband i sin teori om laddningsfältet, Russell har en mera flexibel djupgående perspektivsyn på materia.

  Bägge två kompletterar varandra och kommer att vara de ledande röda trådarna i en ny era. Om man vill ha ett slut på dagens simulerade tusenårsrike så är mitt tips att studera ovanstående personers verk.

  Både Mathis och Russells livsverk finns att studera och ladda ner på nätet på http://www.milesmathis.com respektive http://www.philosophy.org/
  Bra intro till Walter Russell https://www.youtube.com/watch?v=5Wn5DRII0RA

  Mera Russell att ladda ner på http://www.pearltrees.com/esamawuta och russelian science på http://www.feandft.com/

  mvh
  Jan Rosbäck Göteborg
  0720-111544

  1. Välkommen in JR.

   Hur anser du att man kan skilja riktig vetenskap från människor som försöker blända med avancerade vetenskapliga ord blandat med religiösa obevisade uppfattningar?

   Tror du det kan finnas någon underliggande orsak att göra ovanstående och i så fall vad?

   Meditera gärna några dagar innan du svarar! ;-)

 5. Hej Martin Gustavsson.
  Jag har under en tid fått synen att majoriteten av partier har en ideologisk kärna som kan jämnföras med religösa tankesätt. Efter har fått kunskap om något som jag tror heter kollektiv värdegrund.

  Exempel: S har jämnlikhet som värdegrund. Där med omedvetet har synen att all forskning och statistiker som strider mot värdegrunden är frlaktig och ignorera den. Så jag undrade om det fanns ett parti som ej har en värdegrund att följa kunskap och fakta.

  Jag såg precis på YouTube klippet: war on science, vilket förklarar ett historiskt mönster att samhällen som ignorerar vetenskapen förfaller och blir sämre.

  Har kollat även på dina videos och har kommit fram till slutsatsen. Har samma åsikter som du nämner av vilka färger vetenskapliga partiet har. Hållbar relation till naturen är viktigast, sedan att en jämnlikt samhälle är stabilast och lyckligast.

  Skulle gärna vilja att förstå nackdelarna inom EU som hindrar åsikt 1 och 2. Jag vet inte vilken plats som passar mig i partiet men jag ser vikten att detta partiet behöver utvecklas och synas i samhället i vetenskaplig utformning.

  Lite om mig: Jag har undersökt världen och samhälls frågor hela mitt liv. Varit i en mängd olika sociala umgängen så som fri religösa kistna, konsperations teori och så vidare. Har sett bristerna av dessa sociala grupperna.

  Senaste tiden har jag kollat mycket på sekulära förespråkare och utbildar mig inom datavetenskap. Och har förstått att inom universitet och vetenskapliga grupper tar man fram teorier och man försöker bevisa och skydda sin teori.

  På så sätt får man de logiska och mest bevis tyngd att vara sanning vid tillfället. Och allt kan alltod förändras om något bättre bevisas. Vilket gör att utåldrade åsikter ej hålls kvar. Vilket håller partiet aktuellt genom tiderna.

  Med vänliga hälsningar
  Stefan Fritzon

  1. Välkommen Stefan Fritzon!

   Jo. Jag delar din syn på att andra partier har en ideologisk kärna som kan jämföras med religiösa tankesätt. Visserligen har vi en grund också, men den är ganska allmänt acceptabel av alla, d.v.s. det bästa för framtidens generationer med vetenskapliga rapporter, resonemang och fakta som grund.

   Socialdemokraterna hade visserligen jämlikhet som värdegrund förut, innan Olof Palme mördades, men jag anser att de lämnat den värdegrunden nu i realpolitiken och mest liknar någon typ av ”Moderaterna Light” och är nu mer höger än moderaterna själva var förut, och de är alls inte är ensamma om den högervridningen.

   Vetenskapliga partiets färger kommer ur vår grundvärdering.

   Du säger att du vill förstå nackdelarna inom EU som hindrar miljömedvetenhet och jämlikhet och mitt enklaste svar är -> frihandeln.

   Frihandeln gör att den gröna och röda ramen inte kan bibehållas. Den ”blåa färgen”, kapitalismen spiller då över otyglat och förstör då naturen och harmonin människor emellan. Kapitalismen behöver helt enkelt rättvisa ramar.

   Att du vill utveckla partiet är positivt. Använd logik, känsla och vetenskapliga bevis när du gör det! Att du vill att partiet ska synas mer i samhället är också positivt. Fundera på när, var och hur!

   Fipplande med domäner, webhotell och hemsidans utformning är dock off-limit eftersom jag har haft dålig erfarenhet av sådant i tidigare parti. Partiet blev infiltrerat av dataingenjörer med mentala handikapp som förstörde partiet på flera olika vis.

   Att du umgåtts med frireligiösa kristna som har en blind tro är sannolikt inte en fördel, däremot kan umgänge med konsperationsteoretiker ha öppnat ditt sinne för nya möjliga, mer eller mindre sannolika, hypoteser som kan bekräftas eller falsifieras deduktivt.

   Sekulär tro är enligt min egen mening ett slags artigt hyckleri mot mormor och morfar som tror blint på en religion, men sekulär tro är egentligen onödigt, anser jag. Varför beteckna sig med en tro man egentligen inte har? Är det verkligen artigt eller ens känslomässigt korrekt att ljuga?

   Att du utbildar dig inom datavetenskap är positivt. Det innebär att du sannolikt har stark logisk tankeförmåga, men det kan också antyda svaghet på den emotionella sidan.

   Som jag ser det bör universitet och vetenskapliga grupper ta fram teorier, givetvis försöka bevisa dem, men även försöka falsifiera dem. Falsifieringsförsök är ett bra skydd för en teoris hållbarhet på lång sikt. Hypotetisk deduktiv metod kallas det.

   Partiet ämnar hålla sig vetenskapligt, men vad som anses aktuellt i olika medier kommer sannolikt inte påverka partiet nämnvärt så vida det inte har vetenskaplig förankring.

   Börja med att tömma ovidkommande ur ditt sinne genom meditation så att det finns plats för ny och mer hypotetisk deduktiv kunskapsinhämtning! ;-)

   Med vänliga hälsningar
   Martin Gustavsson

 6. Ansöker härmed om att (här anonymt) bli medlem.
  Anonymt pga flera orsaker t.ex:
  Jag vill inte att medlemskapet blir ännu en fälla för egot.
  Att vara synlig medlem är i Dagsläget en sådan risk för mig.
  Mediterar dagligen i xxx-xxx men inte ”fundamentalistiskt”
  Hänger xxxx i xxx meditationsrum varje vecka ex.
  Här f.ö ett exempel på min facbooksida:
  xxxx

  1. Hej Anonym!

   Det är utmärkt att du mediterar, samt inte är fundamentalist. Det är faktiskt mycket viktigare för medlemskap att man både mediterar samt är öppen för nya insikter. Ego är ett resultat av rädsla. Rädsla är ett resultat av livet som vill överleva. Meditation tar bort rädsla och ingjuter mod.

   Du skriver att du hänger xxxxxxx i xxxxx meditationsrum varje vecka. Varför i kyrkan och vad betyder ”xxxxxx”?

   Vill du vara ännu mer anonym rekommenderar jag Linux, separat inloggning, separat e-mailadress, inte använda sociala medier och att istället blogga, använda Firefox, samt NoScript.

   Att välja ett alias, likt en roll, som tilltalar både ditt ego och ditt högre jag kan vara bra för att ge ditt nuvarande ego andrum när du mediterar och skalar av lögnerna. Att klä ut sig till Kung, Batman, Jesus, Buddha, Maitreya, etc. kan hjälpa dig att nå längre i din meditation.

   Men man ska vara intelligent modig, verka länge och effektivt, vara modig på ett intelligent vis. När du väl anser att du vill medverka offentligt ska jag ge dig ytterligare förslag till ökad trygghet.

   Du kommer inse att egot i sig, behandlat på rätt sätt, inte är något hot. Föreställ dig att någon gräver fram saker om dig och demoniserar ditt ego i media, likt jag blev demoniserad i VoF! Föreställ dig vidare att du känner dig lugn inuti och besvarar med sanning, enhet och ren kärlek! Var inte rädd för ditt ego!

   Behandla ditt ego likt en bebis i dina armar! Skojja med det, lek med det, skratta med ditt ego!

   Nämn partiet när det passar i dina privata konversationer och framför allt prenumerera på inlägg, kommentera ibland, ställ frågor, kom med vetenskapliga bevis för viktiga saker!

   MVH
   Martin Gustavsson
   Partiledare
   Vetenskapliga partiet

 7. Hej. Jag är intresserad att veta lite mera. Jag är för en bättre värld och det finns inget bättre ställe att börja som i sitt eget hus. Jag köper så mycket ekologisk/fairtrade som möjligt, lever så grönt som möjligt och är självklart helt emot TTIP avtal och liknande överenskommelse som inte gynnar våra liv. Alla som blir förtryckta ska vi hjälpa på ett humant sätt.

 8. MYCKET! Intressant initiativ…
  den ”tekniska” aspekten på tillvaron kan och SKA, mätas och vägas, vilket verkar göras här,
  det Andliga låter sig inte inrymmas i någon sorts form, men stimuleras av klarsyn.
  Jag har haft den Obeskrivliga Glädjen av att träffa människor som ”nått mycket långt” inom båda områdena. En del tekniska nördar = ….nära 7 rätt på Lotto!
  Högt driven Teknik… ÄR Andlig
  Molekyler och alla dess vänner Kan göra én Religiös!!!

 9. Hej! Vill Härmed bli Medlem i Vetenskapliga Partiet. Ja betraktar mig själv som en Frihetlig Transhumanistisk Socialist. O Vill Härmed Anmäla MIG Till O Ställa Upp på Vetenskapliga Partiet Och/Eller Valsamverkanspartiets Riksdagslista. Hur går ja Tillväga? Tidigare Föreningserfarenhet: Styrelseledamot Föreningsstyrelsen Hyresgästföreningen Trollhättan År 2009-2011,Distriktsstyrelseledamot O Distriktsråd Ungdomens Nykterhetsförbund Älvsborg År 2010-2011,Distriktsstyrelseledamot Autism O Aspergerförbundet År 2017-2018. Deltagit i 2 SSU Valläger År 2006 O 2010. Har varit Medlem av World Transhumanist Accociation Sedan År 2008,Men Intresset för Transhumanism upptäckte ja hos mig redan År 2005.
  //Var Hälsad Alexander Wåhlberg Student 30 År,Åre.

  1. Bäste Alexander Wåhlberg, tack för din ansökan. Vi har behandlat den noga och kommit fram till att vi välkomnar dig till Valsamverkanspartiet med ett eget valsamverkande parti som du med fördel skapar via WordPress.com. Meddela oss när du gjort detta!

 10. Hej! Jag undrar hur ni tänkt när ni ställt krav gällande religiösa uppfattningar. Anser ni att man inte kan tro på vetenskap och förbättra samhället genom detta samtidigt som man privat har en religiös tro?

  1. Det beror på, men rent generellt anser vi att alla former av sekterism är skadligt för barnen, framtidens generationer och för ett vetenskapligt förhållningsätt.

   Om den privata tron ex. står i strid med vetenskaplig metod och vår grundfilosofi, d.v.s. att göra det bästa för barnen och framtidens generationer, så är inte medlemskap att rekommendera.

   Tror man ex. på att massiv barnavel är gudibehagligt och därmed ignorerar vetenskapliga evidens, som visar att sådant förstör den gudibehagliga ”skapelsen” för framtidens generationer, så är man givetvis olämplig som medlem, eftersom nedväxt till balans med naturen, vilket faktiskt skyddar ”skapelsen”, är en av våra viktigaste frågor.

   Det som skiljer religion från vetenskapligt tankesätt är att religion/sekterism/grupptänk… (https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/04/05/olika-former-av-logn-del-8-grupptankande-sekterism-gruppvillfarelse/)
   … tycker saker medelst mental slutenhet och motstånd till vetenskapliga texter, samt allra oftast genom olika former av osanning (https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/), medan den verkligt öppne och skeptiske vetenskapliga människan söker sanningen medelst vetenskaplig metod.

   Talar vi om en personlig tro som bygger på medkänsla och sanningssökande, som är öppen för att evidens, samt kan och får motsäga den tro som individen indoktrinerats med, då är den tron inget hot mot vetenskaplighet.

   Indoktrinerar man däremot sina barn in i en tro, eller ritual-skär i barns genitalier eller inte låter dem söka, fundera eller välja tro själva, så är man inte för den sekularism som vi förespråkar och givetvis också olämplig som medlem i ett vetenskapligt parti.

   Vi välkomnar människor som begår apostasi från blind religion till sanningssökande vetenskaplighet.

  1. Varmt välkommen Behiye!

   Jag bjuder in dig till WordPress-systemet som ”medarbetare” och rekommenderar att du använder Gravatar för att lägga upp en bild som hör till din e-postadress. Om du vill använda enbart din nya krypterade Protonmail-adress, eller båda två, väljer du själv.

   Det kan vara bra att ha dem separerade för olika saker. Ex. kan du använda Hotmail till saker som du är tvingad att fylla i på nätet och Protonmail med dina vänner eller för viktiga saker.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s