Naturskydda till max genom 9 vetenskapligt grundade förslag

Inspirationen till denna post kommer från Naturskyddsföreningen och jag har försökt att göra den ännu bättre.

1. Res som en tjej

Enligt Naturskyddsföreningen är tjejer ”klimatsmartast” i Sverige. Eftersom vetenskapliga bevis saknas för ”klimathotet” noterar vi ändå att beteendet att åka kollektivt eller cykla sparar resurser och kan bidra till mindre försurade hav.

(Den som vill bevisa att ”klimatsmart” INTE är en bluff bör alltså bifoga de diagram som i så fall bevisar påståendet samtidigt som det falsifierar de diagram som visas upp av professor Bob M Carter.)

2. Ät som en tonåring

Nästan var femte tonåring är vegetarian eller vegan enligt naturskyddsföreningen vilket givetvis sparar resurser om det inte blir alltför många människor. Att köttätande av Kravmärkt kött, dvs. svenskt naturbeteskött, skulle hota både klimatet och folkhälsan saknas det tyvärr vetenskapliga bevis för.

Det verkar snarare som om köttätande enligt LCHF-metoden faktiskt kan hjälpa folkhälsan genom att läka människor med diabetes. Om mängden betesdjur som skapar öppna landskap balanseras med mängden människor finns det alltså plats att skydda både naturen och människan.

3. Välj vind och vatten, men inte sol-energi

Tyskarna är visserligen galna i solenergi. De bor å andra sidan inte på lågtryckens motorväg med rikliga mängder vind och regn såsom Sverige gör. Dessutom befinner de sig på en latitud som är gynnsammare för solenergi. På vintern och natten när vi behöver energi som mest i Sverige finns det ingen sol. Visserligen kan man utnyttja riktade bidrag till solenergi, men var medveten om att det är en stöld av skattepengar som hade kunnat spenderas smartare för naturen!

Fixa gärna el märkt med Bra Miljöval men undvik alltså solceller i Sverige!

El märkt med Bra Miljöval är billigt. Det kostar ca 60 kr mer per år för en genomsnittlig lägenhetsinnehavare enligt Naturskyddsföreningen.

4. Snåla som en smålänning

Att snåla sparar på resurserna och det skapar dessutom ett lyckligare liv så länge man har fått sina grundläggande behov tillfredsställda.

5. Låt överjaget och det kollektiva medvetandet styra dig i högre utsträckning

Har du dåliga egoistiska och korkade föräldrar tänk då absolut inte som en förälder! Känn istället lycka och stolthet at du räddar planeten för framtidens generationer!

6. Medverka till en mindre befolkning lokalt och globalt

Använd peventionstekniker (så vida du inte vet att du kommer få intelligenta barn som kommer rösta på Vetenskapliga partiet)! Skaffa i annat fall noll, ett eller maximalt två barn! Motverka importen av barnavlande religioner och kulturer till länder med höga konsumtionsvanor! Satsa pengar på att utbilda flickor i sex- samlevnad och barnkunskap, speciellt i länder med stora befolkningsproblem.

7. Verka för fred

När krig, svält och död omger människor tenderar kvinnor att skaffa fler barn. Detta är dåligt för naturen. Skydda naturen och människorna genom att rösta för ett parti som är för fred. (Ej Socialdemokraterna, Miljöpartiet eller Alliansen som röstat för krig i riksdagen)

8. Hjälp människor på plats

Att hjälpa människor på plats skapar mer hjälp per satsad krona och minskar risken för att pengar går i fel fickor genom människosmuggling och döda treåringar i medelhavet. Människor på plats som vill ha fred har dessutom större möjligheter att skapa fred genom att just befinna sig i området och där kämpa för fred. Fred är bra för naturen och för människorna.

9. Utvandra söderut och lev resursnålt

I ett varmt land behövs ingen uppvärmning av vare sig vatten eller inomhusluft, vilket sparar resurser. Solen ger dig D-vitamin på ett naturligt sätt, speciellt om du har god pigmentering. Frukten är solmogen och smakar gott. En mediterande munk eller nunna är alltså idealet. Har man vit hud kan man med fördel meditera under ett träd likt Buddha.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s