Michael Yeadon om Covid-19 med svensk text

Michael Yeadon på utmärkt och tydlig engelska med svensk text.

Michael Yeadon doktorerade under Ian Kitchen vid University of Surrey i Guildford, Storbritannien. Hans avhandling handlade om råttors andningsorgan. Yeadon arbetade med Salvador Moncada på Wellcome Research Laboratories, med fokus på luftvägsöverkänslighet och effekterna av föroreningar som ozon och kväveoxid, samt arbetade på läkemedelsupptäckten av 5-LO och COX.

Yeadon tjänstgjorde som chefsforskare och vicepresident för Pfizers allergi- och andningsforskningsenhet i Sandwich, Kent, där han övervakade utvecklingen av läkemedel mot astma och kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL).

Under sitt arbete på Pfizer var Yeadon ansvarig för valet av mål och utvecklingen av nya molekyler till mänskliga försök. Hans enhet utvecklade inhalerade och orala NCE som visade positiva resultat i kliniska prövningar för astma, allergisk rinit och KOL. 2011 stängde Pfizer sin forskningsanläggning i Kent, varefter Yeadon och tre kollegor grundade bioteknikföretaget Ziarco. Ziarco såldes till Novartis för 325 miljoner dollar 2017.

Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Yeadon£#Career

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s