Både högern och vänstern i Ryssland är eniga om den militära operationen i Ukraina

I en intressant diskussion, som anklagar Putin för fascism och imperialism, så kommer en kommentator, som jag tror är kommunist, till Vladimir Putins försvar:

Vivianne Månsson kommenterade precis på ”Det finns ett annat Ukraina” menar exiloppositionsledaren Medvedchuk.

Som svar på Catarina Östlund:

Johan de Naucler, du skriver så här ”Men varför den progressiva svenska och europeiska VÄNSTERN skall beundra detta nutida ryska ideologiska och dess brun-svarta europeiska vänner, är för mig en fullständig filosofisk, ideologisk, politisk och humanistisk gåta.” Ja men då känner du inte till svenska vänstern, dom avskyr Putin exakt lika mycket som du avskyr […]

Ryska Federationens kommunistiska parti, det var de som gick i täten för att Ryssland skulle gå in militärt i Ukraina, Putin ville inte utan hoppades på en diplomatisk lösning in i det sista, vilket han sagt att han ångrar nu.

Ryska federationens kommunistiska parti var de som tryckte på och krävde att Ryssland skulle gå in militärt för att hjälpa Donbass

Carina Lundström publicerade ett brev som CPRF skrivit till kommunistpartiet i Grekland, och riktade en speciell uppmaning till Kerstin Stigsson att läsa det, då Kerstin felaktigt anklagar Ryssland för att bedriva ett imperialistiskt krig i Ukraina.

Nedan ett utdrag ur brevet:
Det var CPRF som sedan 2014 konsekvent har krävt ett erkännande av folkrepublikerna Donetsk och Lugansk. Inget annat politiskt parti i Ryssland har gjort så mycket för att stödja befolkningen i Donbass. Från början stod vi bakom Donbass återkomst till Ryssland.

Det är inte CPRF som följer “det regerande partiet Enade Rysslands och president Putins linje”, utan de måste, under trycket av historiska imperativ, följa den väg som CPRF har förespråkat i tre decennier.

I det här läget, är det rättvist att säga att vi nästan blint stöder Putins politik i Ukraina?

De ryska kommunisterna tar den mest aktiva del i att skydda LPR/DPR. Hundratals kommunistparti medlemmar kämpar mot nazisterna som medlemmar av de väpnade styrkorna i dessa republiker. Dussintals kommunister har dött i denna kamp. CPRF har under de senaste åtta åren skickat 93 konvojer till dessa republiker med 13 000 ton humanitärt bistånd och tagit emot tusentals barn som kommit till Ryssland för vila och medicinsk behandling.

De senaste åren har CPRF hela tiden uppmanat den ryska ledningen att erkänna Donbass oberoende. Det är just folkrepubliker som kom till som ett resultat av uttryckt folkvilja. Milisförbanden i Donbass, bland vilka kommunister och gruvarbetare utgör ett stort skikt.

Medborgarna i LPR/DPR har försvarat dem på bekostnad av tusentals civila och militära liv under de åtta bistra åren av motstånd mot banderaitiska nazisters smygande aggression. Försvarar våra kamrater som dagligen utsätter sina liv för livsfara också de ryska oligarkernas intressen? Eller försvarar de vanligt folks intressen som blivit offer för de nynazister som tagit makten i Ukraina?

Källa: https://www.globalpolitics.se/det-finns-ett-annat-ukraina-menar-exiloppositionsledaren-medvedchuk/?replytocom=117339#respond

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s