Glad Nyhet – Islands folk tar strax makten över pengarna genom sina hederliga politiker

Enligt tidningen Veckans Affärer kommer sannolikt Islands folk strax ta makten över pengarna genom sina hederliga politiker.

Jag citerar artikeln:

”På Island, som i andra moderna marknadsekonomier, kontrollerar centralbanken skapandet av mynt och sedlar. Men affärsbankerna kan skapa pengar när de erbjuder lån. Centralbanken kan sedan påverka penningmängden med sina verktyg, bland annat räntan. Sigurjonssons rapport föreslår alltså att den isländska centralbanken, ägd av staten, blir ensam skapare av pengar i landet.”

Dags att öppna ett konto på Island snart kanske? Isländska pengar som kanske behåller sitt värde och dessutom ger ränta? Det låter onekligen intressant.

Affärstidningen kallar det radikalt, men för mig verkar det fullkomligt mentalt friskt och normalt. Snarare är det väl ändå så att det som pågått fr.o.m. Novemberrevolutionen måste anses vara både demokratiskt tvivelaktigt och moraliskt tvivelaktigt eftersom bankerna ägs av privatpersoner som tjänar på att banken skapar pengar ur tomma luften och med dessa påhittade pengar drar in ränta som går till bankens vinst?

I min föreställningsvärld borde naturligtvis vinst från utlånade pengar istället gå till de som sparar pengar i bankerna och naturligtvis borde en sparad krona leda till möjligheten av en utlånad krona. Allt annat måste betraktas som lurendrejeri, anser jag.

Om jag förstått saken rätt drar alltså bankerna idag in storkovan på utlånade hitte-på-pengar, medan spararna får väldigt dålig ränta på sina sparade pengar och att pengarnas värde sjunker eftersom bankerna hittar på alltför mycket pengar. Detta verkar för mig helt orimligt eller ska vi säga korrupt?

Det ska vara tvärt om, anser jag! De som överkonsumerar ska missgynnas och helst stoppas och de som sparar och försöker rädda framtidens generationer genom att konsumera mindre ska givetvis gynnas!

Man blir nästan förvånad att inte ansvariga bankdirektörer och politiker råkat ut för medlemmar ur partiet Giljotinera Kvickt ännu, efterom människor kan bli förbannade på att banker i princip stjäl deras pengar och dessutom förstör miljön genom överkonsumtion.

Så ett varmt grattis till det Isländska folket och deras demokratiska medvetenhet och val av hederliga politiker.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Glad Nyhet – Islands folk tar strax makten över pengarna genom sina hederliga politiker

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s