Glada Nyheter – Svenska mjölkbönder börjar inse vad frihandel innebär

Enligt vaken.se har nu svenska mjölkbönder har börjat inse att frihandel är dåligt, samt att ekologiskt och närproducerat är rätt väg att gå.

Flera Arlaanslutna bönder har nu börjat med att organisera sig och säljer direkt till butikerna för att få en högre ersättning för sin produktion. Det har visat sig att många affärer gärna bidrar med en extra krona per kilo, för att få ekologisk och närproducerad mjölk.

Det är intressant att notera att EU-medlemskapet som ställer land emot land och bonde mot bonde faktiskt lett till att människor vill frigöra sig från detta system och därför satsar på ekologiskt och närproducerat. För tio år sedan hade jag aldrig kunnat förutse detta.

Frågan är om mjölkkonsumenterna kommer anse sig ha råd med ekologiskt och närproducerat om Stefan Löfvén får igenom sina idéer om lägre löner till invandrare och ungdomar?

Och när…

…”Arla samtidigt säger att de ska erövra övriga världsmarknaden”

…undrar jag om de inte drabbats av hybris. Ju fler som väljer närproducerat och ekologiskt och samtidigt bojkottar ett Arla med invasionshybris kommer sannolikt bidra allra mest till framtidens generationer, tror jag.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s