Globalarkivet – Tidskriften Kuba sammanfattar relevant och ekologiskt hållbart om Kuba

Via Romelsjös artikel om Kuba som inspiration, som är mycket läsvärd, finner jag information om att Kuba är ett särskilt ekologiskt hållbart land. Det gör mig intresserad, eftersom Vetenskapliga partiet utger sig för att vara ett ekologiskt hållbart parti, är för välfärd för alla, samt ännu inte fått något som helst svar på 14 frågor om ekologisk hållbarhet från det s.k. ”Miljöpartiet”.

Jag söker således på startpage.com om saken. I den s.k. ”sammanfattningen” av Världsnaturfonden WWF:s Living Planet Report 2010 finns inte Kuba med. Det är istället ett ganska irrelevant pdf-dokument på 28 sidor med överdrivet stora bilder.

Bättre karaktär och relevans i utformningen om detta finner jag istället via Globalarkivet. Det är ett utdrag ur tidskriften Kuba 3/2008 som är 2 sidor stort, lätt att kopiera dubbelsidigt på ett A4-ark. D.v.s. 14 gånger så ekologiskt hållbart som WWF:s ”sammanfattning”.

Båda dokumenten tar upp ekologisk hållbarhet, men huruvida fokuset på koldioxid-utsläppen är bra eller inte är svårt att avgöra, men tidskriften Kuba kör i alla fall inte med den numera ytterst osannolika klimatbluffen, vilket av WWF omskrivits till den ”globala klimatutmaningen”.

Hur kommer man till Kuba på ett ekologiskt hållbart vis? Med en segelbåt? Lifta med ett fraktfartyg som ändå ska dit? Behöver de ens en maskiningenjör som mig?

En reaktion till “Globalarkivet – Tidskriften Kuba sammanfattar relevant och ekologiskt hållbart om Kuba

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s