14 uppriktiga och välmenande frågor till Miljöpartiet som ligger i närheten av 4%

Hej kära Miljöpartister och miljöpartistiska väljare i hela Sverige!

[Editerad med kompletterande information och små förändringar den 20.09.2018]

Jag föddes grön. Jag blev tidigt medlem i Miljöpartiet eftersom jag tidigt insåg att ett rent glas vatten och giftfri mat är viktigare för våra barn och framtidens generationer än både ekonomisk tillväxt och socialpolitisk jämlikhet. Och det är därför det är med stor sorg jag ser att Miljöpartiet förlorar medlemmar och halkar ner under 4%-spärren.

Jag är inte enig i all den kritik som Schlaug framför mot Miljöpartiet, men tillåt mig nu ställa några frågor till alla er ”ekologiskt hållbara” medlemmar och väljare, med Schlaugs kritik och Miljöpartiets lednings senaste prioritering som grund!

människor som suger ut resurserna ur jorden
Varje människa utgör en miljöbelastning på olika vis.

Välkommen till ett öppet och hövligt samtal där vi tillsammans söker sanningen, för jag är övertygad om att sanningen kan hjälpa Miljöpartiet och att olika former av  osanning är alla människors fiende. Och det är därför era väl genomtänkta svar är varmt välkomna i kommentarsfältet. Välkomna!

 1. Vad är det som är ekologiskt hållbart med värdlandsavtalet med Nato, en organisation som flyttat fram sina kärnvapenbaser mot Ryssland och gjort att domedagsklockan nu står på två minuter i midnatt, samt stödjer terrorismen mot demokratin i Syrien?
  Bild på två Nato-apor på en jordglob med bomber inuti ett nobelpris
  Är det inte bättre att stå i opposition till ap-spelet?
 2. Vad är det som är logiskt med att hävda att 30-timmars arbetsvecka eller medborgarlön är otidsenligt när arbetslösheten, automationen och robotiseringen ökar samtidigt som klyftorna ökar mellan rik och fattig i samhället, p.g.a. EU-medlemskapets race mot bottnen?
 3. Vad är det som är ekologiskt hållbart med att identifiera sig som ”liberal” och vad avses med denna liberalism? Kapitalliberalism? Bomb-liberalism som Liberalernas? Socialliberalism? Hitte-på-ordet ”vänsterliberalism”? Oavsett vilken slags liberal-ord som avses, så vad är det som är ekologiskt hållbart med det ni avser?

  Bild på Hanif Bali med vapen

  Marknadsliberalismens militärindustriella komplex, imperialism och globalism mördar barn i hela världen även om de vill ge sken av att vara ”Godheten”.

 4. Vad är det som är ekologiskt hållbart med att hävda att kravet på friår ”skymmer sikten” för Miljöpartiet? Kommer inte samhället slitas isär, som i USA, om vi inte delar på jobben solidariskt eller inför medborgarlön?
 5. Vad är det som är ekologiskt hållbart med ekonomisk tillväxt? Kritik mot fenomenet tillväxt framhålls normalt sett av politiskt gröna rörelser och av vetenskapsmän inom områdena matematik, arkeologi och jordbruksforskning, Vetenskapliga partiets huvudfråga.Två förvånade människor som hur det kunde ske att resurserna tog slut med ett slurp.
  Vad är ljudet av att söte-sheiks-dagarna är över?
 6. Och på tal om den konsumtionsökning, som tillväxten leder till, vad är det som är ekologiskt hållbart med en generösare flyktingpolitik? Hur ska införseln av extremt barnavlande kulturer förbättra den ekologiska hållbarheten? Hur ska ”särskilt utsatta områden”, dessa parallellsamhällen, denna s.k. ”mångkultur” med brinnande bilvrak, osorterade sopor utslängda på gårdarna, sekteristiska friskolor och kvinnoförtryckande sharia-poliser, kunna förbättra den ekologiska hållbarheten? Vad är planen? Bangladesh eller konflikten i Myanmar/Burma?
 7. Vad är det som är ekologiskt hållbart med permanenta uppehållstillstånd till icke-barn och icke-flyktngar i ett kallt överkonsumerande Sverige? Borde inte asyl ges till människor med verkliga asylskäl och till riktiga barn i verkligt behov av hjälp? Skulle vi inte kunna hjälpa hundrafalt fler människor till lokal ekologisk hållbarhet och balanserad population genom UNHCR för samma mängd pengar?
 8. Miljöpartiet tog bort sitt utträdeskrav ur EU. Visserligen driver inget annat av riksdagens partier ut ur EU i valet 2018 heller, men frågan går till Miljöpartiet idag. Vad är egentligen ekologiskt hållbart med EU:s miljövidriga transporter och öppna gränser för orättvis icke-lokal miljöfarlig handel, kriminalitet, droger och vapen, men även social dumpning på Sverige?
 9. Kan något som INTE är ekologiskt hållbart anses vara humant eller bra för miljön på lång sikt?
 10. Tror ni att mina frågor och Schlaugs kritik, samt även andra f.d. miljöpartisters kritik, kan ha ett samband med att Miljöpartiet nu ligger farligt nära 4%-spärren? Vilket samband? Kritiken i sig eller det faktum att Miljöpartiet inte tagit den till sig?
 11. Tror ni att det kan vara mer ekologiskt hållbart att lyssna på kritik och ta till sig den eller att fler Miljöpartister bör rösta på Vetenskapliga partiet eller annat valsamverkande ekologiskt parti i nästa val?
 12. Vad är det som är ekologiskt hållbart med klimatalarmism fastän alla forskare, ALLA FORSKARE, samt alla som tittat snabbt på diagram för klimatet, VET att vi INTE kan förutsäga klimatet? Supervulkanutbrott och asteroidnedslag kan ex. inte förutspås. Så är det faktiskt. Och hur vet vi vilken temperatur som är bäst för livet på planeten egentligen? Klimathotare förutspår med hjälp av icke-verifierade klimatmodeller att temperaturen plötsligt ska stiga med hela 8 grader under 100 år enligt Wikipedia p.g.a. CO2, vilket enligt paleoklimatologin skulle ge oss temperaturer som liknar de under Miocene. Ponera att det (mot förmodan) blir så. Vad bör vi då göra åt detta? Kanske förbereda oss på konsekvenserna på ett ekologiskt hållbart vis? Öka vår beredskap? Vore inte det en mer ekologiskt hållbar politik, än att subventionera elcyklar till de som redan är relativt välbärgade och egentligen behöver mer motion, p.g.a. den skenande metabola sjukligheten?
 13. Vad är det som är ekologiskt hållbart med att blint lyda de som uppfunnit klimatalarmismen i imperialistiskt/globalistiskt syfte och som repeterar den genom de välkända lögnmedier som de äger, när ekologisk hållbarhet givetvis borde vara mer nationella/lokala lösningar?
 14. Vad är det som är ekologiskt hållbart med spridningen av sekteristisk, ekonomisk eller religiös, tillväxt-iver till planetens alla gröna ytor?

Mer intressant om ekologisk hållbarhet:

Gröna partiet är ett av de mer lovande alternativen, ett parti som kanske kommer bespottas nedsättande med ekofascism i gröna kretsar, precis som vårt parti. Gröna partiet tror fortfarande på klimatalarmismen. Jag respekterar det. Vem som helst kan vara vilseledd, även jag.

Men vad viktigare är så uppmärksammar Gröna partiet oss alla föredömligt på andra viktiga ekologiskt ohållbara problem och det är därför jag hoppas att de kommer ta sitt förnuft till fånga och valsamverka med oss för att ekologisk hållbarhet ska ta sig över 4%-spärren nästa val.  Meditera djupt likt Jesus och Buddha på saken!

 

Annonser

29 reaktioner på ”14 uppriktiga och välmenande frågor till Miljöpartiet som ligger i närheten av 4%

 1. Ping: Några relevanta fräscha bloggare för ekologisk hållbarhet i den gröna rörelsen och skön dikt, tack! | Vetenskapliga partiet

 2. Ping: Kritik – Birger Schlaugs blogg om ”De fyras gäng”? | Vetenskapliga partiet

 3. Ping: Donald Trump ökar gränsskyddet mot Mexiko med 1300% och räddar tusentals mexikanska liv | Vetenskapliga partiet

 4. Ping: De gröna små flitiga bävrarna har tyvärr gnagt hål i skeppet Sverige, men bävrar kan hjälpa oss att täta hålet | Vetenskapliga partiet

 5. Ping: Barnens 1:a Maj-tal från en liten flitig myra | Vetenskapliga partiet

 6. Ping: Ekologiska moskéer – En djup diskussion om ekonomi och ekologisk hållbarhet med Birger | Vetenskapliga partiet

 7. Ping: Välmenande kritik till Hans Wåhlberg och Miljöpartiet | Vetenskapliga partiet

 8. Ping: Tacksamt svar från Hans Wåhlberg från Miljöpartiet som visar goda ledaregenskaper | Vetenskapliga partiet

 9. Ping: Globalarkivet – Tidskriften Kuba sammanfattar relevant och ekologiskt hållbart om Kuba | Vetenskapliga partiet

 10. Ping: Kanske är Åsa Linderborg en av de viktigaste kvinnorna i Sverige, kanske i världen, tillsammans med Ekis och Wagenknecht | Vetenskapliga partiet

 11. Ping: Sensation – EU går emot USA vilket kan leda till framtida balans och fred | Vetenskapliga partiet

 12. MP-politiker verkar endast vara intresserade av makt numera. De har släppt flera av sina viktigaste frågor, inte minst brunkolet (som skulle stanna i marken).

  Tror också att de har en tendens att reta upp ”vanligt folk” med de förslag de lägger, gällande flygskatt, bensinpriser, invandring, flyktingar mm mm som krånglar till livet i.st.f att underlätta för folk.

  De är helt enkelt inte trovärdiga längre och har heller inte varit det sen många år tillbaks.

  Hoppas att de tilsammans med (L) och (KD) åker ut i valet 2018.

  // Kao

  Liked by 1 person

 13. Ping: Beröm eller kritik till Amanda Lind i Miljöpartiet? | Vetenskapliga partiet

 14. Ping: Det är synd om Miljöpartiet för grisar kan förmodligen inte flyga | Vetenskapliga partiet

 15. Ping: En intressant diskussion med Lars Pettersson om kampen för att återinföra demokratin | Vetenskapliga partiet

 16. Ping: Bränder – Isabella Lövin och Miljöpartiet – Ett större hot mot miljön än Moderaterna? | Vetenskapliga partiet

 17. Ping: Kritik av Sverigedemokraterna – SD i maskopi med sossar, mp, borgare och turkar i att skapa mer flyktingkaos | Vetenskapliga partiet

 18. Ping: Mattias Gönczi – Bränderna – Låt oss istället ha en ordentlig debatt om hur vi anpassar oss till extremväder. | Vetenskapliga partiet

 19. Ping: Kritik – Supermiljöbloggen – Idag tog jordens resurser slut | Vetenskapliga partiet

 20. Ping: Kritik av Malin Bergendal – Återigen är det marknadsliberala hyckleriet i farten | Vetenskapliga partiet

 21. Ping: Arbete eller slaveri? – Saku bona till Birger Schlaug, Roland Paulsen, Peter Ottsjö och Max Tegmark | Vetenskapliga partiet

 22. Ping: Kritik – Feministiskt initiativ får storstryk, men väljer att behålla skygglapparna på – Valsamverkanspartiet

 23. Ping: Kritik av den ”gröne” Lennart Fernström om ”vänsterns saknade klassperspektiv” | Vetenskapliga partiet

 24. Ping: Psykologi – Billy och Birger – Vad kan vi lära om människoapans kortsiktighet och intelligens? | Vetenskapliga partiet

 25. Ping: Konstruktiv kritik – Så kan den ”alternativa vänstern” lyckas lära av SD:s enorma framgångar | Vetenskapliga partiet

 26. Ping: Donald Trump – Klimatalarmismens tacksamma boxboll | Vetenskapliga partiet

 27. Ping: Den ädla godhetens korruption? – Illegal ekonomisk migration för Afrikas medelklass | Vetenskapliga partiet

 28. Ping: Kritik – Den riktiga vänstern måste erkänna när den har fel, för att kunna utmana högern på riktigt. | Vetenskapliga partiet

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s