Beundransvärt – Birger Schlaug erkänner gamla synder och vill kanske gottgöra dem?

Jag citerar Birger Schlaug och svarar honom:

Bild på Birger Schlaug
”Jag blir allt mer förbannad över att mina politiska vänner tog avstånd från de krav jag redan för 20 år sedan ställde på mer pengar och ökande resurser till rättskedjan, det ansågs ”borgerligt” och ”konservativt”. Men redan då kunde de som ville se hur problemen växte, hur småföretagare kände hot från beskyddargäng och hur embryo till medborgargarden växte fram. Men då var det politiskt inne hos rödgröna att blunda. Jag, och övriga inom den rödgröna sfären som såg var som var på väg att ske, borde – med facit i hand – ställt ultimatum trots att vi internt avfärdades som batongpolitiker.”

Visst. Goda ultimatum kan ställas, men det bör även vara så, att om dessa ultimatum inte uppfylls, att man vänligt men bestämt startar en ny fraktion som ex. ansluter sig till en valsamverkan och sedan stödjer dem! Detta har du inte gjort och visst är det betonghöger att inte angripa grundorsaken till ökad brottslighet och ökad mordfrekvens. Där måste jag hålla med kritikerna. Det är ojämlikheten enligt vetenskapliga metastudier, samt säkerligen öppna EU-gränser, som skapar problemen, som kräver en ökad satsning på rättskedjan. Dumt. Kontraproduktivt. Bättre att mota Olle i grind på båda områdena givetvis, istället för att käbbla med varann. Gör om gör rätt! Än finns det tid!

Bild på Birger Schlaug
”Det andra är att inte som språkrör stått hårdare upp för värnande av den civila sektorns – det som ligger utanför stat och marknad – att få växa. Sosseriet och borgerligheten värnar det offentliga resp marknaden – det är en grön uppgift att värna den civila sektorn där vi inte är vare sig undersåtar eller konsumenter.”

Det där förstod jag inte riktigt. Avses vår fritid? Lägre arbetstid? Enkelt. Jobba, spara och säg upp er! Vi har 7,1% arbetslöshet. Dela med er! Jobba mindre! Det har jag gjort sedan 2004. Jag har istället arbetat ideellt för att rädda Sverige och världen från exakt det som de flesta andra har röstat på och nu klagar på. Nu är jag betydligt fattigare och behöver pengar, men mitt liv har varit mycket rikt.

Bild på Birger Schlaug
”Det tredje är att (jag hade slutat som rör men satt kvar i riksdagen) inte högt offentliggjorde att jag ämnade lämna såväl riksdagsgrupp som MP om den lilla infernaliska grupp som arbetade för att ändra MP:s försvarspolitik skulle få med sig majoriteten – de lyckades och ett av de avgörande stegen var att MP stod på barrikaderna, tillsammans med andra, för att Sverige skulle delta i det militära vansinnesprojektet i Afghanistan vilket steg för steg tagit partiet vidare till allt från acceptans av värdlandsavtal och närmande till Nato. Tanken lär från en nyckelperson i gruppen varit att stegvis ändra hela MP:s försvarspolitik men från partiledningen att en sådan ändring skulle öka möjligheten att bli ”regeringsfähiga” i Göran Perssons ögon. Banden till fredsrörelsen skulle brytas. Vilket skett. Den politiska debatten saknar därmed en dimension.”

Stödj och rösta på ett parti som sätter freden först, bäste Schlaug, och uppmärksamma ex. att:

Då är alla synder förlåtna!  Jag vill även att du, som vet hur det kan ske, övertygar Feministiskt initiativ och Vändpunkt att valsamverka fredligt och hövligt, med andra fredliga röda och gröna partier, som ex. Vetenskapliga partiet och Kommunistiska partiet, via ex. Valsamverkanspartiet, ex. med några gemensamma punkter, eller kanske bara de två viktigaste? Så kan vi kanske pressa även Miljöpartiet att bli fredsfähigt igen?

Meditera djupt på saken, bäste Schlaug! Här får du instruktioner hur du kan meditera effektivare! Du behövs och din hjärna behöver vara klar!

Vänskaplig kram :-)
Martin

5 reaktioner till “Beundransvärt – Birger Schlaug erkänner gamla synder och vill kanske gottgöra dem?

 1. Vad händer när politiken inte har förmåga att bearbeta komplicerade problem . Jo , naturligtvis flykt från all problematik. Alla sjuklöverns partier är numera i flykt från verkligheten i Sverige i och med deras bejakande till EU – medlemskap. EU ska enligt sjuklövern lösa alla problem i Sverige. Troligtvis gled jag utanför ämnet. Men jag ser svensk politik i dagsläget som en flykt. Flyktingar i massomfattning in och politiken ut ifrån Sverige. EU ska bestämma enligt sjuklövern . Var finns ansvaret för förd politik i och med att Sverige är medlem i EU ???

  1. Jag tycker att det är inom ämnet. Schlaug är definitivt medansvarig till det du kritiserar.

   Han har visserligen kritiserat Miljöpartiet, men inte gett folket ett verkligt vettigt grönt alternativ att rösta på och han har inte stöttat andra gröna partier som Ekologiska partiet, Naturens parti, Gröna partiet, Vändpunkt eller Vetenskapliga partiet.

   …men när han nu vågar se sina misstag så kan det vara väl värt att berömma honom för det, tycker jag, för då kommer det kanske mera insikter som kan leda fram till både världsfred, Swexit och ett gott eftermäle.

   För Schlaug vill nog inte sluta sina dagar enbart som en gnällig gubbe. Han har god potential att bli något mycket större, nu när han har modet att granska sig själv öppet och modigt.

 2. Fattar inte Birger att nystartade partier i en kapitalistiskt nation , direkt får besök av medlemmar som är betalda för att omforma /revolutionera partiet till samkväm med just kapitalismen. Fatta nu då !

  1. Det är min uppfattning att Schlaug har förstått detta, men känner sig avdankad och anser det vara för jobbigt att starta ett nytt parti som får ordning på det hela, eller för jobbigt att få bort gottegrisarna ur MP.

   Jag anser att han är alltför negativ. Att starta nytt parti när man redan är kändis, som Schlaug, är betydligt lättare än för andra människor.

   Man kan dessutom valsamverka brett med andra partier för att ta sig över 4%. Tänker man så blir puckeln inte så hög att ta sig över. Tänker man så blir gottegrisarnas infiltration inte så svår att motverka heller.

   Man startar helt enkelt nya fraktioner när gottegrisarna tagit över dem och berättar då helt sonika för folket om varför man varit tvungen att göra det.

   Grundprincipen för livet självt är lika organiskt som den tanken. Det gamla angrips av parasiter, ruttnar och dör. Det nya sätter frö och börjar växa.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s