Intervju – Ulf Johansson och Cristian Olave, från Kommunistiska partiet i Kristianstad

Ulf Johansson och Cristian Olave, från Kommunistiska partiet i Kristianstad, anser att Kommunistiska partiets rörelse är svensk, men inte i etnisk nationell mening, såsom NMR, men vad jag skulle vilja kalla vänsternationell, likt ANC i Sydafrika och FNL i Vietnam.

Johansson och Olave vill att svenska medborgare skall ta makten demokratiskt över samhället, göra det bästa för alla svenska medborgare och att samhället ska vara helt jämlikt. Så att kommunister skulle vara emot demokrati stämmer inte alls. Sovjetunionens kommunism upplöstes dessutom helt fredligt, p.g.a. folkets vilja i Sovjetunionen att göra det. Den maffiatid som kom efter var väl kanske mindre hederligt och mindre ”demokratiskt”, även om den marknadskapitalistiske oligarken Vladimir Putin skapat viss ordning, stoppat sexuell gromning av barn på gator och torg, och sannolikt därför är mäkta populär och folkvald idag.

I denna intervju så talar Johansson och Olave om arbetarrörelsen, facket, arbetarklass, politik, fattigdom, positivitet, kämpaglöd, media, småföretagare, mörkning, frihet, öppenhet, debatt, nätmedier, Statens kulturråd, Gamlegården, konst, tidningen Proletären, invandring, Sverigedemokraterna, folkdomstol, vapen, hemvärnet, polarisering, nationalism, vänsternationalism, valsamverkan, 4%-spärren, demokrati, NMR, EU, Nej till EU, folkrörelse, självständighet, Moderaterna, sjävförsörjning, progressiv skatt, jobb, friskola, förstatliga, skola, politikerlöner, folkomröstningar, demokrati, fåvälde, politisk demokrati, ekonomisk demokrati, statskupp, polisen, förtal, palmemordet, vård, sjukvård, gallerian, Kristianstadbladet, badhus, Degerberga, Tollarp, Åhus, Näsby, Österäng, segregation, barn, invandrare, föräldrar, sekularism, svenska, språk, skolbussar, förening, fri parkering, p-skiva, fastighetsägare, skohandlare, hamnarbetare, korruption, granskning, polarisering, Socialdemokraterna och balans.


https://archive.org/download/intervju-kommunisterna-kristianstad/Intervju-med-kommunisterna-i-Kristianstad-1.ogg


https://archive.org/download/intervju-kommunisterna-kristianstad/Intervju-med-kommunisterna-i-Kristianstad-2.ogg


P.g.a. intervjun ger jag härmed två förslag på valsamverkan och folklig media som kommunisterna ev. skulle kunna vara intresserade av:

Namn på valsamverkande parti: Alternativ Demokrati (AD)
Slogan: För trygghet, valsamverkan och rättvisa

Konkreta förslag på punkter som efter hand kanske skulle kunna ena ca 60-90% av folket:

  1. Ja för Sverige! Nej till EU!
    Ja till ett levande Sverige med god beredskap och ökad trygghet. Nej till EU:s astronomiska avgift. Nej till handel som undergräver Sveriges demokrati, ekologisk hållbarhet och jämlikhet. Ja till handelsavtal med hela världen som skapar ett balanserat handelsutbyte med rättskaffens nationer.
  2. Ja för ökad jämlikhet i Sverige.
    När landet har lämnat EU, så kan vi återinföra en mer svensk progressiv traditionell skatteskala, som utjämnar orättvisorna i samhället, utan att det drabbar företagen inom Sverige i den orättvisa EU-konkurrensen. Denna rationella vilja till jämlikhet, utan att vara naiva, kommer öka möjligheterna för trygg klassvandring för allas våra barn och framtidens generationer, samt skapa en större enhet människor emellan. Denna ökade jämlikhet måste däremot upplevas som rättvis även mot de som är intelligentare och kämpar hårdare. Vi förblir ett oppositionsparti tills det har skett en folkomröstning om EU-medlemskapet och att folket har röstat för ett Swexit, eftersom jämlikhet inte är möjlig inom EU. Strävan för jämlikhet nationellt och i världen kräver karaktär och missgynnas av naivt beteende.
  3. Ja till mer demokrati
    Ja till fler folkomröstningar, samt möjlighet för folket att kunna byta ut representanter under mandatperioden.
  4. Ja för fred, neutralitet och alliansfrihet.
    Ja till svensk vapenförsäljning till fredliga demokratier. Nej till Sveriges och Natos krigsförbrytelser i maskopi med etniska rensare, landtjuvar, massmördare, diktaturer och sekteristiska terrorister. Nej till konfliktskapande rysshets. Ja till goda relationer med alla länder som beter sig demokratiskt och fredligt i världen. Ja för FN:s fredsbevarande insatser. Nej till FN:s missbrukade odemokratiska vetorätt.
  5. Nja till invandring
    Ja till riktiga flyktingar och riktiga barn med verkliga hjälpbehov som skall utredas lokalt och sedan hämtas i flyktingläger för nya föräldrar och ett nytt liv i Sverige. Nej till ankarbarn och anhöriginvandring. Ja till arbetskraftsinvandring, men enbart då brist finns i Sverige och rätt kompetens finns att tillgå. Nej till arbetskraftsinvandring vid hög arbetslöshet i Sverige. Nej till invandring av människor som ser ner på Sveriges yttrandefrihet och demokrati. Nej till öppna gränser. Repatriera alla båtflyktingar för att stoppa döden i Medelhavet. Om våldsbejakande sekterister har fötts i Sverige så måste de mentalvårdas i Sverige. Om våldsbejakande sekterister har annan nationalitet så skall de repatrieras till hemlandet.
  6. Nja till bistånd
    Ja till hjälp som skapar ekologisk hållbarhet och balanserad population i världen. Nej till hjälp som skapar  miljöförstörande tillväxt och undergräver ekologisk hållbarhet och ett gott liv för barnen och framtidens generationer.
  7. Ja till ett starkt svenskt totalförsvar
    Ja till folkvalda officerare, ett starkt hemvärn och en säker, men folkligt, kontrollerad vapenförvaring.
  8. Nej till privata friskolor
    Ja till en statlig skola med fler lärare och kurssystem som ökar glädjen och minskar stressen av betyg.
  9. Nja till religionsfrihet
    Nej till religionens frihet att förtrycka. Nej till religionens frihet att hjärntvätta. Ja till moralfilosofiska diskussioner, sekularism och barnens frihet att tro vad de vill. Ja till enhet i samhället. Nej till sekterism och religiösa symboler.
  10. Ja till en fri media
    Ja till en hövlig media som ägs av samhällets olika intressenter, även av folket, där alla kan göra sin röst hörd och allas åsikter och dementier får proportionerlig uppmärksamhet. Ja till de nya nätmedierna med kommentarsfält. Ja till en media där människors olika argument får komma fram, samt en öppen granskning och källhänvisning för påståenden. Nej till dagens monopoliserade medier, ägda av fåtalet monopolkapitalister. Nej till nätmedier utan kommentarsfält åt folket.
  11. Ja till mer folkliga politiker
    Ja till folkliga löner för våra folkliga politiker. Nej till politisk karriärism som inte representerar folkviljan.
  12. Ja till folkets trygghet
    Ja till att alla ska kunna tycka och tänka fritt utan repressalier från makthavare eller arbetsgivare inom demokratins och lagens gränser.

Förslag på en folkligt beroende mediakanal är följande:

Namn: Folkets Alternativa Media (i kontrast till monopolkapitalets ofolkliga medier)

Organisationsform: Baserad på donation. Skribenter och redaktörer får själva ange hur de vill ta emot gåvor. Kontant via rekommenderat brev, spärrad check eller via Swish etc.

Målgrupp: 90% av folket, d.v.s. den medelklass och underklass som har missgynnats de senaste tre decennierna i jämförelse med de andra 10%:en.

Ledarskap: Jag är chefredaktör och administratör och leder kanalen eftersom jag har kunskapen att administrera detta, samt förmodligen uppfattas som mer balanserad och folklig än en kommunist, samt förstår vikten av konsensus i det vi gör tillsammans, men även förstår att konsensus inte alltid är en möjlig väg framåt. Jag utbildar andra redaktörer, med olika politisk bakgrund, i skillnaden mellan lögn och sanning, innan de får redaktör-status. Detta ledarskap är viktigt för en hög kvalitet.

Ansvar: Varje individ är ansvarig för sina kreationer. Vi hjälper varann att vara ansvarsfulla genom att granska inlägg tillsammans innan publicering.

Media: Vi blandar Poddradio med videokreationer via archive.org på det fria öppna ogg-formatet och skapar även blogginlägg via en WordPress.com-blogg, med modererat men relativt fritt kommentarsfält, såsom Vetenskapliga partiet gör idag. Vi väljer CC0-licens. D.v.s. att allt vi gör får användas helt fritt av vem som helst.

Innehåll: Vi kommenterar vad som sker i samhället och i media. Vi skojar till det. Vi skapar skratt. Vi kritiserar. Vi granskar. Vi väcker känslor. Vi avslöjar osanning.

Kreatörer: Folket är inbjudet, men kaviarhögerns och kaviarvänsterns lågpresterande PR-troll rättas/blockeras eller avkrävs källhänvisningar av oss som är redaktörer, så att kanalen håller sig intellektuellt skarp, hövlig, folklig och sanningsenlig. Vi får inte hamna i fällan av okritisk storvulen och uppenbart osann publikation, polarisering och ofruktsam konflikt mellan människorna. Vi vill inte ha käbbel eller skapa fiender. Vi vill att folket skall höja sina röster och att de ska höras i ett positivt konstruktivt sammanhang som de finner inspirerande och lockande. Internettrolling som sänker kanalens trivsel skall bekämpas.

Ekonomi: Vi ber snällt och hövligt om donationer från de som gillar kanalen. Allmänna donationer fördelas rättvist mellan de som arbetar med kanalen, beroende på hur mycket tid de lägger ned på den. Fördelningen beslutas direktdemokratiskt. Givarna kan också ge direkt till de medarbetare som de gillar mest och vill belöna.

(Mitt arbete ovan kan man gärna ge en donation till också.)

3 reaktioner till “Intervju – Ulf Johansson och Cristian Olave, från Kommunistiska partiet i Kristianstad

Kommentera enligt kommentarsreglerna