Sanning – Kommunisten August Eliasson skriver utmärkt men far med osanning i Proletären

Det är en otroligt bra artikel i Proletären, förutom det faktum att den far med osanning. Som en sann kommunist borde August Eliasson förstå vikten av sanning, eller ”pravda” som man brukade säga i Sovjetunionen.

”Ingen ställer frågan om varför människor överhuvudtaget lämnar sina länder”, påstår Eliasson.

Det stämmer inte. Vi är många som ställer den frågan om än inte bokstavligt så. Gröna såväl som röda ställer frågan, även libertarianer och t.o.m. AfS, förutom Eliasson själv naturligtvis, såvida han inte skrev artikeln i någon slags seans, i vilket fall ”någon annan” ändå alltså ställde frågan.

Det är problematiskt för vår demokrati på ett annat sätt, nämligen att de som faktiskt gör det som Eliasson säger sig efterfråga får ingen uppmärksamhet av Eliasson. Yttermera intalas läsaren att de inte finns alls, att inga påpekanden görs och att inga krav ställs fastän det är osanning.

Eliasson frågar sig:

”Varför ifrågasätts inte stödet till krig och terrorism, de förödande sanktionerna eller storföretagens plundringar i fattiga länder?”

Det stämmer inte. Visst är vi många som ifrågasätter det. Eliasson frågar sig:

”Ingen påpekar det orimliga i att vi håller på att bygga upp ett gästarbetarsystem där migranter, flyktingar eller ej, slussas runt i världen som billig, flexibel och rättslös arbetskraft. ”

Det stämmer inte. Visst är vi många som påpekar det. Eliasson frågar sig:

”Ingen ställer kravet på att staten tar krafttag för en verklig integrationspolitik.”

Det stämmer inte, heller. Visst är vi många som ställer sådana krav. Det är bara det att Kommunistiska partiet, en massa andra småpartier, samt resten av den stora majoriteten, inte tycks vara motiverade att göra något åt saken.

Majoriteten vill inte ta den demokratiska makten och ansvaret, genom organisering för att ersätta den katastrof som de har lurats att rösta på av psykopatiska förvillare.

Men det kanske är det som är meningen med denna medvetna sinnesslöhet från 99,9999% av svenska medborgare? Norrmännen klarar att valsamverka rött. Danskarna klarar det med sin enhetslista. SD kan öka från mikroskopiskt till dunderstort. Det är alltså fullt möjligt.

Varför skall Sveriges röda vara de mest efterblivna och sist att fatta galoppen i hela Norden?

Är det för att frimureriets agenter har infiltrerat och förstört alltihop? Jag har ingen aning. Jag får inte många svar, så jag är nödgad att spekulera, men tänker ändå att alla kan väl för helvete inte vara frimurare som leker med svärd i bisarra ritualer år 2020?

Folk måste väl ändå kunna göra utbrytningar, skaffa mer tilltalande namn, logga ut från finanskapitalismens plattformar, bli sakpolitiska och valsamverka mot 4%?

Ska det vara så djävla svårt?

4 reaktioner till “Sanning – Kommunisten August Eliasson skriver utmärkt men far med osanning i Proletären

 1. Det har aldrig slagit dig att 99,9999% kan ha rätt?

  Och inte bara kan utan även med största sannolikhet faktiskt har det om man ska se det ur ett rent matematiskt perspektiv.

  Statistik och sannolikhetslära är intressanta områden inom matematiken och kan vara väl värda att fördjupa sig i. Du kan med stor säkerhet få förklaring på många av de frågeställningar som du presenterar på din blogg.

  1. Visst skulle 99,9999% kunna ha rätt på olika vis.

   Tyvärr är ditt påstående ett argumentationsfel som kallas för ”ad populum”. https://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

   Säger Vetenskapliga partiets kandidater INTE den evidenta sanningen, så kan andra evidens och argument framföras.

   Vi älskar att bli överbevisade om att vi har fel i Vetenskapliga partiet. Agendan är nämligen vetenskaplig och det betyder öppenhet för att kunna ha fel och skepticism mot precis allting.

   1. Matematik är vetenskap i sin finaste konst och den är svår att överbevisa.

    Så sannolikheten att 0,0001% skulle ha rätt mot 99,9999% finns förvisso men är försumbart låg enligt vetenskapen.

    Hade du själv valt att hoppa från ett flygplan om du hade 0,0001% chans att överleva? Svaret är att du får hoppa ganska många gånger innan du överlever.

    1. Helt enig i att matematik är en mycket viktig vetenskap. Alla andra vetenskaper ”evidensbaserar”, vilket är svagare. Matematiken ”bevisar” vilket är absolut.

     Aritmetiken kring exponentialfunktion är exempelvis BEVISLIGEN mycket viktig för att kunna förstå konsekvensen av absurd ekonomistisk/sekteristisk tillväxt. Vetenskapliga partiet är följdaktligen, helt evident, hittills det ENDA partiet som har förstått den aritmetiken och därför talar om human NEDVÄXT till balans med naturen.

     Det handlar alltså inte om ”sannolikhet”, men att någon måste BEVISA att exponentialfunktionen är felaktig, eller att något annat parti måste bli som oss!

     Tills dess har Vetenskapliga partiet, samt ev. fåtalet andra individer som förstår konsekvensen av absurd tillväxt (exponentialfunktion), bevisligen rätt. Detta, helt oavsett vad 99,9999% tror är rätt, vilket ex. kan bero på oförmåga att förstå beviset eller oförmåga att förstå den ännu enklare aritmetiken som båda finns med i ”The Most Important Video You will Ever See” av matematikprofessor Albert Bartlett, eller oviljan att förstå den ex. p.g.a. kortsiktig ytlighet/girighet, d.v.s. en slags pykopati som alltså inte bryr sig om framtidens generationer eller arternas överlevnad.

     Population Matters är heller ingen ”försumbar organisation”. 15’000 vetenskapsmän m.fl. som varnar oss är ingen ”försumbar” mängd människor, även om det är argumentationsfelen ”ad populum” samt ”vördnad till auktoritet”. Det matematiska beviset, arkeologiska bevis och vetenskapliga evidens som stödjer beviset är INTE ”försumbara” när man resonerar vetenskapligt.

     Man kan likna misären, krigen, artutrotningen och kannibalismen, som har uppstått i mänsklighetens historia, samt sannolikt kommer återuppstå, vid att det är 99,9999% som har valt att mänskligheten ska hoppa från ett flygplan, igen och igen.

     En spillra kommer sannolikt överleva, men med all sannolikhet befinna sig i artfattigare landskap och kanske med en något märkligare matkultur och krigskultur efteråt.

     Mänskligheten har gjort det där hoppet vid ett flertal tillfällen, enligt arkeologer, men det har även skett relativt nyligen. På ön Tikopia har de valt att inte hoppa, men att lösa problemet på ett ekologiskt hållbart sätt. Detta är ett undantag. Det betyder naturligtvis inte att deras ekologiskt hållbara lösning är fel för att de utgör ett undantag.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s