Katten och fågeln – Jenny Tedjeza på Proletären har insett att medmänsklighet utan förnuft inte räcker

Jenny Tedjeza på Proletären har både rätt och mindre rätt, tror jag, när hon skriver:

”Ändå är de svenska riksdagspartierna och de svenska medierna ytterst följsamma gentemot USA:s och Natos katastrofala terrorpolitik. Karin Wanngård (S) och Anna König Jerlmyr (M) som talade på manifestationen i Stockholm bär genom sina partier ett ansvar för uppslutningen kring imperialismen och dess konsekvenser. Hur trovärdigt blir då deras medlidande med offren? Och hur kan deras medverkan betraktas som opolitisk?”

Jo. Politikerna i Sverige är följsamma, men vi har demokrati och vi är alla därför ansvariga till denna följsamhet när vi röstar, när vi väljer att läsa någon ägares medier och i hur vi agerar själva. Jenny kan förmodligen vara rätt ute vad gäller att imperialismen (det militärindustriella komplexet) står i motsats till Donalds framtida fredliga beteende och detta komplex står i motsats till Tulsi Gabbards vilja att förbjuda stöd till terrorister.

Jag anser att analysen bör gå djupare för att landa helt rätt. Regeringen och USA har stöttat IS på olika vis, även häromdagen när Assad fick bära skulden för något som han förmodligen inte gjort. Att IS då attackerar oss p.g.a. ”imperialismen” är därför INTE logiskt. På det sättet har politikerna inte ansvaret. Vi bör därför lyssna på alternativa förklaringar och lösningar med öppet sinne. Terroristens motivering till dådet stämmer nämligen inte heller med vad som sker i Syrien:

”I förhör erkänner Akilov terrorattentatet och påstås även vara nöjd med massakern där han körde på “otrogna” samt att han uppnått det han var ute efter. Han ska också ha uppgett att anledningen till attacken var att Sverige bombar hans land och att bombningarna i Syrien måste upphöra. Attacken ska enligt Akilov ha skett på order från den muslimska terrorgruppen Islamiska staten.”

Men det är faktiskt INTE Sverige som bombar ”IS-land”!!!! Det är Ryssland och Syrens demokratier och kanske även Kinas nya kommunistiska kapitalism som kanske är på väg att vinna freden i Syrien. De är kanske de som förmodligen bombat ett lager med giftgas i terrorist-kontrollerat område av misstag.

Personligen tror jag att sanningen om förebyggande åtgärder mot denne mans terrorism ligger i följande emotionellt korrekta förklaringsmodell om katten och fågeln. Katten kunde ha matats bättre, inte släppts lös hungrig bland fåglarna, men istället skickats till kattlandet, ett kattland som vi hade kunnat hjälpa till ett högre medvetande än att plåga livet ur fåglar.

Man bör helt enkelt inte samla katter och inte ge dem mat i ett hus fullt med fåglar. Det är vare sig emotionellt korrekt eller förnuftigt. Det är min slutsats.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s