Sverige en oligarki? – Hur stort är egentligen det riktigt Sverigevänliga ägandet av massmedierna?

Gissning: ca 2,5%. Frågan om Sverige är en oligarki eller en demokrati är således relevant. I bloggposten DN och Bonnierkoncernens nätverk som hotar Sverige samt i Sigge J-ssons kommentar av samma bloggpost läser jag att konkurrensen i medievärlden nästan helt slagits ut i Sverige:

År 2000 ägde Bonnier ca 30 procent av den svenska mediemarknaden och där ingår bl.a. dagstidningarna Expressen, Sydsvenskan, Göteborgs-Tidningen, Dagens Nyheter, Trelleborgs Allehanda, City Lund, City Kristianstad, Ystads Allehanda, Kristianstadsbladet och magasinen Aktiv Träning, Gör det själv, I Form, Illustrerad Vetenskap, Allt om Historia, PC Tidningen och Digital foto samt en hel rad andra tidningar. De äger helt eller delar av TV 4, Svensk Filmindustri, Wigelius TV bokförlag och bokförlagen Albert Bonniers Förlag, Wahlström & Widstrand, Kartago Förlag, 2244, Bonnier Audio, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier pocket, Bonnier Utbildning, Forum Bokförlag, Bokförlaget Max Ström, Mix Förlag, Månpocket, Rebus och Bokförlaget Semic.

Bonniers Tidskriftsförlag ger ut tidningarna Mama, Vi föräldrar, Första året, Gravid, 101 idéer, Antik-katalogen, Allt i Hemmet, Fritidshus, Living, Gård & Torp, Hem & Antik, Sköna hem, Sköna hem Country, Sköna hem skapa stilen, Alla bilar, Allt om mat, Allt om resor, Trädgård, Amelia, Klassiska bilar, Teknikens värld, Tjänstebilen, Begbilboken, ett antal korsordstidningar som exempelvis Sudoku, Knep & Knåp, Kors & Tvärs, Krysset och Krysstidningen med andra ord. De ger också ut tidningarna Nya affärer, Placeringsguiden, Privata affärer, Resumé, Veckans affärer, Damernas värld, Styleby, Visage, C Mode, Icon, M-magasin, S, Tata, ToppHälsa, VeckoRevyn och ett antal andra tidningar. De äger också delar av distributionsföretaget Tidsam.

Bonnierkoncernen äger svensk Filmindustri som producerar nästan alla stora svenska filmer. Genom det Bonnierägda bolaget SF Bio AB äger de Sveriges största biografkedja med 34 biografer och 220 biosalonger på 22 orter. Bonnier har också med Sverige som bas spridit ut sina tentakler till våra nordiska grannländer där de också äger delar av biografverksamheten (samt delar av pressen). Bonniers har under åren helt enkelt köpt upp verksamheter som de inlemmat i sin koncern för att kunna dominera hela branscher. Det senaste stora biografuppköpet gjordes år 2004 då man köpte Sandrew Metronomes 22 biografer med 90 salonger på 15 orter.

Sigge J-ssons kommentar i bloggpostens kommentarsfält är ännu mer avslöjande om problemet med fulmedia eftersom den avslöjar att det inte enbart handlar om 30% av media-marknaden, men hela 95% ägande med exakt samma upplägg och agenda:

• Familjen Hjörne
• Koncernen Schibsted [Schibstedt] Media Group
Även dessa båda är i judisk ägo. Utåt sett verkar visserligen Schibsted vara ett ”norskt” företag, men aktiemajoriteten och därmed kontrollen innehas av några mkt stora ”amerikanska” judiska banker!
Tillsammans med Bonnier har dessa tre media-oligarker fullständig (ca 95%) tillika ensidig kontroll över mediautbudet i vårt land!

Jaha. 5% kontrollerar de ej. är det då rimligt att anta att kanske 2,5% av resterande media är Sverigevänlig på riktigt, d.v.s. både för välfärd och för Sverige samtidigt? Ja. Det är min gissning.

Är det en rimlig hypotes att detta kan vara orsaken till fulmedias flod av lögner vid ex. Ukraina-krisen och vid Saudiarabiens/Qatar/USA/Israel/Nato-ledda terrorist-invasion av Syrien? Är det orsaken till att dessa medier bedriver en skrämselkampanj mot det svenska folket om det ryska folket.

Är det orsaken till att Kent Ekeroth med judisk bakgrund i högerpartiet Sverigedemokraterna bespottas med ”rasism” så frenetiskt på bästa sändningstid och med bästa media-övervakning, medan Avpixlat bespottar vänstern med ”rasism”, medan andra alternativ som ex. det Sverigevänliga vänsteralternativet Nordiska Motståndsrörelsen där Jörgen Kroman, f.d. FNL:are får uttrycka sig, mörkas helt genom att inte ens nämnas vid namn, men betecknas allmänt med det nedsättande ”nazism”? Intressant. Mycket intressant.

Min slutsats är att oligarkin är på väg att försvagas med stormkliv genom att den belyses likt ett troll som dragits ut i solen. Trolltyg i tomteskogen är efter en kortare orolig period förmodligen snart ett minne blott. Det är ändå glada nyheter att allt fler ratar lögnmedia på olika vis för bättre källor eller åtminstone enbart läser dem i tragikomiskt syfte.

28 reaktioner till “Sverige en oligarki? – Hur stort är egentligen det riktigt Sverigevänliga ägandet av massmedierna?

  1. Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör och att människor förvandlas till åsikts och värde-förslavade zombier och propaganda offer, utan egen tankeverksamhet.
    Man får vara glad över att etabisemangsmedierna fortsättningsvis ska tappa sin dominerande roll och inflytande över själarna.
    Människor förtjänar bättre än lögnfabriker och propagandakvarnar som tuggar strunt

Kommentera enligt kommentarsreglerna