Fejkade Nyheter – DN vägrar ge replik mot felaktiga uppgifter om svensk läkarorganisation för mänskliga rättighetere

Läkaren Anders Romelsjö, vice ordförande i SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights), professor emeritus Karolinska Institutet och Stockholms universitet anklagar DN för att han inte får replikera och vederlägga falsk information om organisationen SWEDHCR.


Bild på läkaren Anders Romelsjö

Jag anser att DN visar tecken på mental underlägsenhet, d.v.s. feghet att ta diskussionen, förutom psykopatiska tendenser. DN:s ansvariga måste i sammanhanget anses klandervärda ur en demokratisk synvinkel och jag vill därför publicera bilderna på de ansvariga, fastän jag anser att de förstör den konstnärliga estetiken på hemsidan med en känsla av ödlelik kyla och likgiltighet:


Bild på chefredaktör, Peter Wolodarski som verkar fly intervjuer .

Bild på redaktionschefen Caspar Opitz som bor i Bromma enligt Hitta.se

Bild på Mikael Delin som bor i Stockholm enligt Facebook.

Bild på Mattias Carlsson som arbetar på DN i Stockholm

Romelsjö anser att och som skrivit artikeln på DN har rapporterat direkta felaktigheter och undanhåller viktiga fakta, samt att DN:s redaktionschef Caspar Opitz bryter mot tidningens egna officiella regler:

”Dagens Nyheter har vägrat en replik som kan korrigera DN:s i viktiga avseenden felaktiga uppgifter.”

DN:s publiceringspolicy
”Har vi gjort fel ska det rättas skyndsamt, på ett tydligt och ärligt sätt” står det bl.a. i DN:s publiceringspolicy Jag har via mail varit i kontakt med DN:s redaktionschef Caspar Opitz, men denne vägrar replik, trots att jag anfört DN:s publiceringspolicy. En avgörande orsak till att viktiga uppgifter bara finns i sociala medier är att etablerade media alltför ofta inte är intresserade av alternativa, viktiga fakta. DN:s inställning i denna fråga är representativ.

Jag tror personligen att dessa ”skribenter” och redaktionschefen INTE vill följa journalismens yrkesetiska regler, om att försöka förmedla en objektiv bild av verkligheten i denna fråga. Jag tror således att detta rör sig om medveten lögn och undanhållande av fakta för att följa en fastslagen agenda från chefredaktören och från DN:s ägare, Bonnierfamiljen.

Sannolikt beror detta på att de, tillsammans med andra familjemedlemmar i väst, USA, Saudiarabien, Turkiet och Israel, med samma monopolkapitalistiska intresse, på något vis har gemensamma intressen av fortsatt konflikt genom terrorismen, krigsbrottsligheten och människorättsbrotten och ett ekonomiskt intresse av att störta Syriens demokratiskt valde president Bashar al-Assad.

Kanske har de ägarandelar i det militärindustriella komplexet, kanske är de inblandade i lukrativ människosmuggling, kanske egenintresse i asylbaron-industri och/eller försvagningen av demokratin i Syrien? Kanske har de ett personligt intresse i Golanhöjdernas olja eller Israels fortsatta expansion och apartheid i strid med FN:s regler?

Det är svårt att exakt veta hur det ligger till när människor medvetet agerar illusionister och beter sig moraliskt klandervärt, enligt normala hederliga människors normer. Men med tanke på att vi i Sverige numera har ”mångkultur” får vi kanske acceptera att lögnen är en helt normal del av den massmediala verkligheten genom DN?

Den 24/4 kom en artikel ut på Läkartidningens nätupplaga som hette: Okänd svensk läkargrupp ifrågasätter gasattack i Syrien. Anders Romelsjös replik till den kan du läsa under rubriken ”Min replik” i hans redogörelse om saken.

Jag har via Wikipedia funnit DN:s artikel om saken. Till skillnad från irrelevanta medier som DN, vars chefredaktör blev utsedd till årets förvillare 2016, kan vem som helst posta en länk till sina artiklar i ämnet eller replikera här nedan om så önskas. Anders Romelsjö är heller inte rädd för repliker.

DN:s lögnare får givetvis även gärna hänvisa till både religionsfrihet och mångkultur om de vill fortsätta ljuga. Jag tvivlar att de tror på den senaste uppfunna guden, Demiurgen, eller att religioner är raser, som många nazistiska israeler verkar göra, men kanske tror de ändå på vissa strofer från gamla lastgamla religioner?

”Baba Kamma 113a: Jews may use lies to circumvent a gentile [Judar får använda lögn för att överlista en hedning].”

…men vi kommer naturligtvis försöka avslöja den lögnen i så fall, om vi kan det, hedningar som vi är, eftersom vi vetenskapare oftast är ateister och religionskritiker.

Enligt Romelsjö har även andra medier, bl.a. Aftonbladet, Expressen, Göteborgsposten, TT, Metro och Västerbottens-Kuriren, som likt DN förmodligen har tvivelaktiga ägarförhållanden, alltför snabbt och utan att följa de journalistiska yrkesetiska reglerna m.a.p. att källgranska, därför följaktligen återgett de fejkade nyheterna som DN publicerat.

De Sverigefientliga och demokratifientliga tidningarna har därför, med gott evidens, gett en oriktig bild av SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights) och organisationens uppfattning gällande bl.a. gasolyckan i Syrien.

De senare medierna verkar har tillåtit Romelsjö att replikera, vilket är det minsta man kan göra och ett erkännande av misstaget och en upprättelse för Läkarorganisationen SWEDHR. DN:s journalister och andra ansvariga bör i detta läge kanske anmälas till pressombudsmannen eller rentutav polisanmälas för förtal?

Läkarorganisationen SWEDHR har noterat att:

”experter från USA som säkerhetsexperten professor Postol vid ansedda MIT och 27 experter med arbetslivserfarenhet från olika organ inom säkerhetstjänsten i USA menar att det inte finns några belägg för att Syriens regering är ansvarigt och att rapporten från Vita Huset (WHR) är undermålig.”

Läkarorganisationen SWEDHR har även påtalat att:

”Folkrättsexperter som Hans Blix och professorn i internationell rätt Martti Koskenniemi påpekar att USA:s angrepp på Syrien 7/4 är ett brott mot folkrätten. (https://svenska.yle.fi/artikel/2017/04/07/professor-om-usas-angrepp-mot-syrien-folkrattsligt-oacceptabelt)”.

Romelsjö menar att:

”…etablerade media alltför ofta inte är intresserade av alternativa, viktiga fakta. DN:s inställning i denna fråga är representativ.”

Romelsjö menar också att Frankrikes senaste framlagda ”bevis” för gasattacken i Syrien:

”pekar på terroristerna”.

En relevant frågeställning i sammanhanget är kanske återigen: – Vad är ett rimligt straff för mediernas och journalisternas medansvar för massmordet i Syrien?

Läkarna från SWEDHR meddelar hela världen om de massmediala missförhållandena i Sverige via nättidningen The Indicter:
http://theindicter.com/libellous-attack-by-mainstream-journalists-angered-by-swedhr-denounce-of-unethical-anti-syria-propaganda/
http://theindicter.com/the-fake-news-attack-by-dagens-nyheter-on-swedish-doctors-for-human-rights/

Lars Bern frågar sig om det rör sig om en judisk konspiration och beskriver vad han tror är orsaken till att DN väljer att vilseleda, samt den oönskade konsekvensen:

”Grundstrategin är att bygga upp en dominerande position på den globala marknad där man avser att göra affärer.”

Detta är grundläggande kunskap inom företagsekonomi. Monopolkapitalismen undergräver på så vis en sund nivå av kapitalism som bygger på rättvis konkurrens.

”På senare år har dock globalismens baksida blivit allt mer uppenbar för mig och jag har blivit övertygad om att den, om den fortsätter som nu, innebär slutet för demokratin.”

Romelsjös mailkonversation med DN:
http://jinge.se/allmant/dn-desinformerar-friskt-och-fornekar-sin-policy.htm

[Edit: Ett år efter händelsen noterar jag att Anders Romelsjö och SWEDHR ännu INTE fått någon upprättelse av DN, Expressen och Aftonbladet]

[Edit: Ett år efter händelsen noterar jag att Anders Romelsjö och SWEDHR ännu INTE fått någon upprättelse av DN, Expressen och Aftonbladet]

13 reaktioner till “Fejkade Nyheter – DN vägrar ge replik mot felaktiga uppgifter om svensk läkarorganisation för mänskliga rättighetere

  1. Den synnerligen respektable och tillförlitlige Romelsjö har stångats väl gentemot det skändliga organet DN, vars motvilja att bemöta en högst befogad kritik endast ger ytterligare en bekräftelse på att denna absurditetens avisa överhuvudtaget inte är disponerad för det sunda förnuftets retorik, än mindre en objektiv, saklig och nyanserad nyhetsförmedling.
    Den åsiktspolisiära agendajournalistikens gruppmoral lämnar inget utrymme för vuxet och normalhederligt beteende, en teori som förmodligen bekräftas redan av det persongalleri, eller snarare kuriosakabinett, vilket ovan och till var redig mans förskräckelse förevisas. Av slika personager torde vi icke ha något gott att vänta.
    Andreas :)

Kommentera enligt kommentarsreglerna