Sverigedemokraterna är för ”frihandel” och är därmed borgerliga

Frihandel betyder handel som inte regleras av tullar, importkvoter eller andra asymmetriska handelspolitiska åtgärder.

På Sverigedemokraternas hemsida går att läsa följande:

Frihandel – Vi är i grunden positivt inställda till frihandel. Sverige är ett exportberoende land som har mycket att vinna i att handel mellan människor förenklas.

Detta är en borgerlig politik. Låt mig förklara!

Om man vill föra en välfärdspolitik inom ett land och samma politik inte förs i länder som ingår i frihandeln, leder frihandeln till att företag flyttas till länder med lägre skatter och att billiga produkter blir producerade i länder med lägre välfärd,

Detta slår då ut den inhemska produktionen, så vida inte alla länder som omfattas av frihandeln har en liknande skattepolitik, liknande lönenivåer, liknande kostnader för energi och liknande lagar som reglerar företags verksamheter.

Har länderna inte detta blir konkurrensen snedvriden mellan företagen inom frihandelsområdet och det får katastrofala konsekvenser för varje land som vill föra en riktig välfärdspolitik eller en riktig miljöpolitik.

Jag antar att Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna tillsammans beslutat om denna politik direktdemokratiskt inom partiet och att det beror av f.d. högervridna Socialdemokrater och Moderater i majoritet.

Tills Sverigedemokraterna frångår frihandel och verkar för tullar, importkvoter eller andra asymmetriska handelspolitiska åtgärder, vilket vi hade innan EU-inträdet, är och förblir Sverigedemokraterna bevisligen ett tydligt borgerligt parti, precis som Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Alliansen. Detta kan aldrig kallas ett ”mittenparti”.

”Mitten” i Svensk politik existerar i princip inte efter Olof Palmes frånfälle. Alla partier är extrema på olika plan för att stå i motsats till varann, förutom i denna grundläggande borgerliga fråga, i vilken endast Vänsterpartiet och Vetenskapliga partiet ställer upp på välfärd och miljö. Vänsterpartiet verkar dock ha vilseletts i invandringdsfrågan.

MVH

Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Vi har valt det mest seriösa presentationsverktyget vi kunde finna och det blev WordPress.com Annonserna du ibland kan se nedan finansierar WordPress.com och gynnar inte Vetenskapliga partiet ekonomiskt.

30 reaktioner till “Sverigedemokraterna är för ”frihandel” och är därmed borgerliga

  1. Jag tror att Sd med frihandel menar, att så länge Sverige är medlem i EU som fri- handelsområde, kan vi inte ställa oss utan EU:s inre marknad utan att det får ekonomiska konsekvenser för bytesbalansen och företagen och därmed välfärden i landet. På sikt vill Sd liksom Vänstern att EU skeppet ska sjunka under ytan och försvinna  Sd förordar i stället frihandelsavtal med andra länder som det var tidigare, inkluderad fullvärdig tullkontroll på varor, människor, kapital mm. Både Sd och V är helt emot EU, fast på lite olika grunder, som tex fri rörlighet och fri invandring ,asylpolitik och tiggeri vilket V är för men Sd emot. Jag tror att Sd blir tvingade att rensa ut ev högerspöken ur partiet annars kommer de att tappa i förtroende i ouppionien. De är ganska medvetna om det, har jag fått klart för mig. 

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s