Uppvaknande, naivitet eller ondska? – Stefan Löfvén erkänner att han varit naiv?

Enligt Avpixlat anser Stefan Löfvén, partiledare för Socialdemokraterna, att Sverige varit naivt. Så uttrycker han det kanske för att skydda prestigen och egot, men han använder i alla fall ordet ”naiv” om den politik som ”Sverige” fört som nu lett till det förhöjda terrorhotet mot Sverige. Detta verkar vid första anblicken vara intelligent med tanke på terrorismen i Frankrike.

Är det som den gravt borgerlige Stefan Löfvén, ni vet den blå smurfen, alltså menar att han själv och regeringen varit naiv? Kanske menar han även att resterande borgare för EU-medlemskapet och frihandeln varit lika naiva som han vad gäller flyktingpolitiken? Kanske menar han att de som röstat på honom och borgarna också alltså varit naiva för då innefattar detta en klar majoritet av ”Sverige”?

Om man vänder på det menar kanske Stefan Löfvén alltså att det borgerliga Sverigedemokraterna och de som stödjer SD, eller de som röstade på det mer rödgröna Vetenskapliga partiet, varit mer intelligenta än han angående riskerna med terrorism. Tänk om han gick ut och sade detta! Då skulle han framstå som riktigt vaken, kanske t.o.m. ta tillbaka halva SD?

Men frågan uppkommer om man verkligen kan vara så naiv som han vill påskina och om det verkligen endast handlar om naivitet? ”Naiv” betyder för mig ungefär en barnlig generös godtrogenhet eller dumhet. För bevisligen har ju fler partiledningar, med lite samtidshistoria, för inte alls så länge sedan varnat för en hel del av det som hänt, enligt Birger Schlaug, även om det inte handlade om terrorism men om annan brottslighet.

Så har dessa politiker alltså verkligen trott att samverkan med länder som stött denna utveckling, samt okontrollerad invandring av människor från de områden man indoktrinerat i extrem religion, INTE skulle leda till terrorism?

Så följdfrågan blir ju då onekligen, ifall det inte handlar om naivitet, dumhet eller godtrogenhet, vad det då handlar om? En medveten hemlig plan utstakat på det hemliga odemokratiska extremkapitalistiska Bilderbergruppen?

Två sannolika val finns då alltså för Sveriges borgerliga partier (S, MP, Alliansen):
1. Kortsiktig dumhet, naivitet.
2. Hemlig odemokratisk extremkapitalistisk agenda för att förslava folket genom frihandel,  genom vilken alltså samtidigt invandringen ska beskyllas för de försämringar som denna borgerlighet skapar. När väl folket får stoppad invandring, Bodströmsamhället och extrem borgerlighet ska de sedan alltså vara nöjda.

Går folket på detta eller vill de rösta naivt? Hittills ja. Hur länge det dröjer innan folket är motiverat att vakna får den som lever se. Här passar det med ett citat av Voltaire om frihet från min citatsida om demokrati:

voltaire_80x80

”Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och kommer hänge sig i guds namn eller under namnet av vilka andra gudar som helst, religiösa eller icke-religiösa, för att sätta handfängsel på sovande människor.”
/ Voltaire

Jag vill tro att Vänsterpartiets politk beror på kortsiktig dumhet, men vem vet, kanske är jag naiv? Kanske är partiledningen köpt? Attityden mot Ryssland och Vladimir Putin med anledning av den giriga kuppen mot demokratin i Ukraina tyder på det, även frånvaron av den ordentliga vänsterretorik jag presenterar tyder på att vänsterns partiledning är köpt av giriga intressen.

Så. Min käre läsare sök hederligheten annorstädes hos ett parti som förstår vikten av valsamverkan för att ersätta ovanstående partier!

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Genom att kommentera hövligt, länka ofta och relevant från en egen gratis WordPress-blogg till Vetenskapliga partiet stärker du en alternativ politik och en mer sanningssökande media. Tack på förhand för din insats.

29 reaktioner till “Uppvaknande, naivitet eller ondska? – Stefan Löfvén erkänner att han varit naiv?

 1. Sverige har varit naivt?
  Löfvèn vill förlägga skuden på det ”svenska folket” för den politik han i högsta grad är själv ansvarig för tillsammans med sina gelikar. Det är inte att ”ta ansvar för” vad man har ställt till med herr Röfvèn.
  En stor del av Sveriges folk har aldrig accepterat Röfvén politik som för övrigt regerat i minoritet. Nu får han stå där med skammen och svansen mellen benen och försöka vrida tillbaka klockan från den moral generösa flyktingvansinnet medan Sd går mot nya höjder. Kanske snart sveriges största parti? Kanske han snart yttrar samma replik som han gjorde i Gtb efter dödsskjutningarna ”vad är det för samhälle vi har fått” ännu en gång.
  Nu är socialdemokraterna så desperata att de använder fackföreningarna (som de fortfarande styr över) trots stora medlesavhopp och går ut med kollektiva massiva propagandakampanjer i medierna med rena lögner, demoniserar Sd genom ”guilt by association” floskler av det värsta slag så det rent av blir löjeväckande. Man ska inte vänta sig någon heder av desperata politiker när väljar stödet sviker.

  1. Frågan är som sagt om det beror på:
   1. Kortsiktig dumhet, naivitet.
   2. Hemlig odemokratisk extremkapitalistisk agenda för att förslava folket genom frihandel, genom vilken alltså samtidigt invandringen ska beskyllas för de försämringar som denna borgerlighet skapar. När väl folket får stoppad invandring, Bodströmsamhället och extrem borgerlighet ska de sedan alltså vara nöjda.
   Vad tror du?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s