Sverige – Ett mindre välkänt skatteparadis än USA och Panama. Finland och Island inte på listan

Panama-papprena har varit på tapeten en stund nu, lite här och där. Via engelska wikipedia snubblar jag på att Sverige finns med i listan av skatteparadis och finansiellt hemlighetsmakeri. Intressant. Visserligen ligger vi alls inte på topp-placering i att lura välfärden såsom:

 • 1. Schweiz (FSI 1765,2)
 • 2. Luxemburg (FSI 1454,4)
 • 3. Hongkong (FSI 1283,4)
 • 4. Caymanöarna (FSI 1233,5)
 • 5. Singapore (FSI 1216,8)
 • 6. USA (FSI 1212,9)
 • 7. Libanon (FSI 747,8)
 • 8. Tyskland (FSI 738,3)
 • 9. Jersey (FSI 591,2)
 • 10. Japan (FSI 513,1)
 • 11. Panama (FSI 489,6)
 • 71. Sverige (FSI 55,7)

Men varför ligger Sverige i listan av skatteparadis och finansiellt hemlighetsmakeri? Får man gissa att det är ett resultat av Palmemordet, Anna Lindh-mordet, Novemberreolutionen, frihandeln som införts med EU-medlemskapet, samt regerandet av nyliberaler (s.k. neocons), vilka lustigt nog fortfarande kallar sig ”socialdemokrater”, men även naturligtvis regerandet av helt vanliga kapitalister i Alliansen , men kanske även medlöperiet av neocons ur ex. det s.k. ”Miljöpartiet” eller rentutav tyst medverkan av bombvänstern i Vänsterpartiet, eller rentutav frånvaron av motivation att regera genom valsamverkan hos kommunisterna eller andra småpartier mot 4%-spärren, som gjort att Sverige tagit sig in på listan?

Jag noterar att ex. Finland och Island inte finns med på listan. Har de en intelligentare befolkning och därmed intelligentare och hederligare ledarskap? Jo. Förmodligen. Där har de sannolikt inte haft korrumperat slöseri med statens pengar på flyktingboenden eller massinvandring av salafister som gjort att biståndet till mer behövande fått skäras ner. Är Finlands och Islands folk intelligentare eller bara mer nationella? Tillåter de inte att deras egen massmedia ägs av det kriminella Washington? Kanske är det så? Det kan de själva svara på om de vill! Vad tror ni som rr finländare och islänningar? Är svenskar för naiva? Ett rakt ärligt svar intresserar mig.

Orden ”deliberativ demokrati”, ”direktdemokrati” ”demokratisk socialism” och ”protektionism” blir sannerligen allt mer intressanta ord. Kanske finns det allt mer hopp om att det sovande folket vaknar och byter fokus? Vem vill läsa mer objektiv rapportering och vem vill ha vetenskaplighet i politiken? Upp till bevis gott folk! Det hänger på dig och mig. Det hänger på oss alla hur det ska bli.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/vem_mordade_palme.html
https://www.nordfront.se/judisk-finansiar-bakom-lackta-panama-dokumenten.smr http://jinge.se/allmant/inte-bara-stanken-fran-panama-papers.htm http://newsvoice.se/2016/04/07/panamadokumenten-usas-forsok-att-sanka-politiska-och-ekonomiska-motstandare/
http://www.josefsson.net/dokumentaerer/78-novemberrevolutionen-2004.html
Youtube – Novemberrevolutionen
http://newsvoice.se/2016/03/22/tv-och-massmedia-ersatts-alltmer-av-hogkvalitativa-medborgarjournalister-martin-gustavsson/
http://schlaug.blogspot.com.es/2015/10/titta-inte-bort-betrakta-noga.html

4 reaktioner till “Sverige – Ett mindre välkänt skatteparadis än USA och Panama. Finland och Island inte på listan

 1. Reblogga detta på corneliadahlberg och kommenterade:
  Vad gäller Finland så har de en skola på topp enligt Pisa-studien. Vad jag förstått så liknar den delvis Waldorfpedagogiken, de första åren i alla fall. Sveriges skola har på relativt kort tid åkt rutschkana till botten enligt samma studie. Istället för att vi genomskådar orsaken ökas den förödande politisk styrningen/byråkratin, så att lärarna blir än mer bakbundna.

  I Finland låter man expertisen = lärarna skapa och få tid för eleverna istället för att ägna sig åt påtvingad dokumentation till förbannelse. Kanske är det en förklaring till den intelligentare befolkningen där och jag vill tillägga sundare befolkningen. Frisk skola, bra start för livet = sund befolkning!

  Sverige ser ut att vara ett experiment i motsatsen. Hoppas vi lär av misstagen innan skutan inte bara sjunker utan drunknat. Att genomskåda pågående statligt sanktionerad hjärntvätt genom media är säkert en förutsättning för att förhindra förlisning.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s