Nationalekonomi – Laffer-Khaldunkurvan – En muslimsk monopolkapitalistisk villfarelse som står i motsats till solidaritet och miljö

I dag handlar det om politiska doktriner från en rik muslimsk filosof från 1300-talet som ville hålla skatten låg för de rike, Det handlar även om en engelsk filosof som stöttat högern i samma aktiviteter, vilket naturligtvis INTE har med vetenskap att göra, men alltså har att göra med politiska doktriner skapade i egenintresse. Detta står i motsats till solidaritet och ekologi. Låt mig förbinda punkterna åt er!

Ibn Khaldu

Lafferkurvan eller Laffer-Khaldunkurvan, är uppkallad efter Arthur Laffer (en nationalekonom i republikanen Ronald Reagans tjänst), samt den arabiske matematikern Ibn Khaldun (från en förmögen familj), och är ett begrepp inom nationalekonomi som syftar till att beskriva att man inte kan ta ut för mycket skatt av de rike. Är någon förvånad över att de rike ”filosoferar” fram varför man inte bör beskatta de rike med rimliga skatter? Tänkte väl det. Men vad är då rimligt?

Arthur Laffer

 

Först öppenhet. Låt oss anta att de har rätt! Dessa ”filosofer” menar. Visst stämde det nog i den arabiska öknen där svärd och förtryck utgjorde grunden för tillvaron, där psykopatin styrde likt USA:s bombningar, att det inte går att driva in skatt från de rike om den är för hög. De styrande vid den tiden kan nog avspeglas i den gud de hittade på åt folket att vara rädda för, nämligen den makabre Demiurgen:

”Gamla testamentets Gud är förmodligen den mest obehagliga karaktären i all fiktion: avundsjuk och stolt över det; ett småsint, orättvist, oförsonligt kontrollfreak; en hämndlysten, blodtörstig etnisk rensare; en misogynistisk, homofobisk, rasistisk, barnamördande, folkmördande, hedersmördande, plågande, storhetsvansinnig, sadomasochistisk, oberäknelig ond mobbare.”
/ Richard Dawkins

”The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”
/ Richard Dawkins (Source: Richard Dawkins on Wikiquote)

…alltså ingen medmänsklig Jesus direkt. Och visst stämmer det nog att skatt inte kan drivas in effektivt när de korrumperade politikerna låter kapitalet flöda fritt till det militärindustriella komplexet som mördar oskyldiga, samt låter dessa obehagliga karaktärer fritt utnyttja lågskatteländer, låglöneländer och olika skatteparadis i världen, genom frihandel och visst går det inte att motivera folket att betala skatt till olika samhällsproblem som droger, trafficking, social dumpning, tiggeri etc. som de korrupta politikerna medvetet lockat in med sin signalpolitik och t.o.m. hämtat i Medelhavet för att kunna forsla in i EU.

Jovvisst kan väl dessa nationalekonomiska teorier stämma i en sådan makaber ekonomisk miljö som både då och nu, men sådant elände kan vi naturligtvis sätta stopp för om vi röstar rätt. Och det är därför skattesatsen, efter att det genomförts, inte enbart bör vara hög, men dessutom progressiv, d.v.s. att vi betalar högre skatt ju rikare vi är, detta för att åstadkomma ett mer jämlikt samhälle som skapar lycka, samt att dessa skatter införs först när vi täppt till alla läckor för kapitalflykt, frihandel och skatteparadis effektivt, för folkhem och välfärd är det vi bör eftersträva enligt vetenskapen om jag förstått saken rätt.

Jag har förstått att det finns goda evidens för att det begås färre mord i mer jämlika samhällen, förmodligen p.g.a. olika stressfaktorer i mer ojämlika samhällen, vilket rimligtvis borde leda till mer lycka om man kan få bort dessa stressfaktorer.

Även oxytocin-nivåerna, hos många av oss, kan säkert leda till stress i det synnerligen mångkulturella och mångetniska samhälle som skapats av de korrumperade/okunniga politikerna i Sverige och EU, även om muslimer ibland själva har fått nog av sina egna förtryckarkulturer begår apostasi och kritiserar dem. Med en vetenskaplig politik och allt fler f.d. muslimer som fördömer den intoleranta förtryckarkulturen inom islam så kan vi sannolikt förbättra situationen i Sverige, även om förtryckarkulturerna givetvis gärna får åka exakt dit där de hör hemma. Jag tror ven att ett mer jämlikt samhälle kan få NMR:s medlemmar att känna sig mindre diskriminerade som svenskar i Sverige.

Och visst kan man göra ännu fler saker för ökad lycka. Lycka kan dessutom idag mätas på olika vis.

Enligt forskning .se, ”Att vara lycklig gör, individen mer kreativ, mer engagerad och gör det dessutom enklare att bygga social relationer, något som på olika sätt bidrar till exempelvis en högre produktivitet”.

Någonstans finns det givetvis en balans även vad gäller produktivitet och det är folket självt som måste bestämma den balansen demokratiskt, men med full medvetenhet om ekologi och olika friheters motstående natur, för att vi ska kunna föra en politik som är i balans med naturen, vilken vi alla är beroende av. Även om de flesta nationalekonomer inte vill komma ihåg det så är begreppet ”ekonomi” övertydligt med vad som måste göras för alla våra nationer, nämligen att hushålla med våra resurser eftersom vi förr eller senare kommer behöva utnyttja dem på ett ekologiskt vis.

Det är dessutom moralfilosofins oomtvistliga grund att vi bör skapa maximal lycka för största möjliga antal så länge man inte driver det till överbefolkning som skapar olycka och ekologisk katastrof, och det är förmodligen också anledningen att människorna sätter stort hopp till SD, när de andra politikerna inte levererar den rimliga politik som folket och naturen vill ha. Människorna vill rösta på något annat, vad som helst som kan förändra något, vadsomhelst som bespottas av den korrumperade eliten på bästa nyhetsplats. En kontrollerad opposition.

Men jag är skeptisk till att gamla Israelvurmande moderater i SD kommer leverera mer än fina ord och det är därför jag vill ha ett annat SD, ett SD som leds av mer trovärdiga människor, ex. av människor som mer liknar Jan Milld i sina ståndpunkter, d.v.s. med en bas i vänstern och den demokratiska socialismen, människor som vågar poängtera medias ägarförhållanden. Solidariska människor, men naturligtvis även människor med ekologisk medvetenhet, ex. några av de hederliga miljöpartisterna som kritiserar Miljöpartiet för att de inte försöker upprätthålla den gröna ramen kring politiken, vilket förmodligen kommer bli deras eget fall.

Massinvandringen av politiskt extrem islamism har skapats av högern, högersossar och den miljöpartistiska högern som går i monopolkapitalets ledband likt lydiga hundar. Folket (och den socialpolitiska vänstern) har lurats att tro på deras bedrägeri genom högerpress ägd av fåtalet monopolkapitalister som alla vill ha låga skatter, krig, ond bråd död, massmigration, kulturkrockar och olycka eftersom de är psykopater och tror att de själva kommer gynnas i detta kaos på olika vis.

Men skapandet av kaos i Sverige eller världen har naturligtvis INGET att göra med att hjälpa flest antal människor till lycka i världen. Det är inget solidariskt alls att förspilla pengar på krig och förstörelse, eller påföljande asylbaronsindustri. Tvärtom. De teatrala gråterskornas psykopati, deras vurmande över icke-flyktingar, icke-barn under namnet ”baarn” med gråten i halsen, i intim maskopi med monopolkapitalismens psykopati har INGET med verklig medkänsla för andra folk eller riktiga barn i flyktingläger att göra. Absolut INGET, snarare raka motsatsen. Det kan knappast heller vara nationalekonomiskt försvarbart.

När vi är motiverade att inse källan till eländet, nämligen den propaganda som lyckats lura folket att rösta för eländet, så vet vi också lösningen. Välkommen att bidra med ditt lilla strå till stacken! Tala politik med dina vänner! Upplysning är enda vägen framåt! Upplysande Fredagsbio år folket!

Kommentera enligt kommentarsreglerna