Ledarskap – Kajsa Ekis Ekman intervjuas av Kommunistiska partiets ordförande

Först två utmärkta demokraticitat från Proletärens utmärkta intervju av den vackra Kajsa Ekis Ekman som vi även givetvis översätter till engelska och för in på sidan Citat om Demokrati:


”Kapitalismen är väldigt anpassningsbar. Det kan vara en rosa kapitalism, det kan vara en brun kapitalism. Den kan vara demokratisk eller den kan vara diktatorisk. Den är oerhört anpassningsbar därför att den bygger på kapitalets intresse och det är att göra profit. Profiten hittar alltid nya vägar om några stängs.”
/Kajsa Ekis Ekman

Ha ha! ”Rosa kapitalism”! Ekis har humor. Jag gillar det skarpt. Det får mig att tänka på Feministiskt initiativ där bittra monopolistiska borgarbrackor skaffat sig en rasistisk sexistisk plattform mot ”den vite mannen” och kallar den ”feminism”, men frågan är onekligen om den riktiga vänstern kan anpassa sig till folket i folkets eget intresse?


”När jag hör retoriken från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet får jag känslan av att bara en liten förändring är jättejobbig och att vi befinner oss i en uppförsbacke. Vi har lämnat Sverige helt åt kapitalet och det enda politiken gör är att fixa lite här och skruva lite där. Det vi behöver är att demokratin tar över initiativet. Nu har kapitalet styrt länge nog och vi har sett hur det har blivit, nu är det dags för demokratin.”
/Kajsa Ekis Ekman

Och folkstyre, mina vänner, har vi varje riksdagsval. Låt oss alltid skaka fram nya folkliga alternativ som valsamverkar tills nästa val i god tid! Låt oss använda vår tid effektivt, Ekis och alla Proletärer! Ekis for president?

Att den verkliga vänstern diskuterar politik på detta vis offentligt genom Proletären är precis vad som behövs! Den riktiga vänstern måste sluta gömma sig och vara motiverade att nå ut till människorna om det så krävs att de öppnar sina kommentarsfält, åtminstone på halv gavel för en hövlig och saklig diskussion.

Jag håller dock INTE med Ekis att det behövs ”en gemensam rörelse utifrån klassintresset”. Det kan rentutav vara kontraproduktivt. Jag anser ändå att vi måste göra som de ”rosa” och ”bruna” kapitalisterna! Jag anser således att det är bättre att varje organisation istället är demokratiskt öppen för valsamverkan, i vilken folk tillåts ha olika sakpolitiska åsikter i olika frågor, samt att de istället för att bekämpa eller blockera varann hjälper varann på flera sätt.

Dels genom att få in fler av sina egna utvalda representanter i riksdagen över 4%, dels genom att dra nytta av den s.k. jämkade uddatalsmetoden, vilket gör att större partier får fler mandat. Det är inte enbart oerhört demokratiskt att samverka mot odemokratiska spärrar och räknesätt, men ytterligare en anledning är att vänstern idag behöver ett alternativ som motsvarar Per Albin Hansson, eller Olof Palme. Många svenskar skriker efter det, men även invandrade svenskar som integrerat eller assimilerat sig, eller de människor som har flytt de problem som nu importerats, skriker efter ett Sverige för svensk  trygghet, frihet och demokrati. Så här talade Hansson:


”Sverige är alltjämt ett klassamhälle, där de stora massorna leva i betryck och otrygghet. Sverige är ännu icke det goda hemmet för alla svenskar. För att det skall kunna bli detta måste det helt erövras av och åt folkets stora massa. … Sverige åt svenskarna – svenskarna åt Sverige!”
/Per Albin Hansson under ett tal vid ett socialdemokratiskt valmöte 1924

Det låter som BSS men betänk att det var vid en tid då i princip alla svenska medborgare i Sverige var etniska svenskar, men jag känner ändå Ekis reflexmässiga tankegång. Instinktivt tänker Ekis då på Nils Flyg, men hur konstigt det än kan låta, så kan det vara en tankevurpa som handikappar både Vänsterpartiet och Kommunisterna och som motar bort sig själva från makten helt i onödan, men hon är inte ensam om den tankevurpan. Även vänsterfolk i Miljöpartiet verkar ha förlamats av Nils Flyg-argumentet.

Ur Engelska Wikipedia om Nils Flyg:

”Ändå, kapitulerade aldrig Nils Flyg till Hitlerismen. Han var varken en anhängare av kärnfascistisk eller rasistisk politik och ansåg sig vara socialist till sin död. Han var emot kapitalismen och imperialismen och stödde öppet de grundläggande idéerna från Marx och Lenin. I ett tal till en grupp svenska nazister, skapade han förvirring när han förkunnade: ”Död åt kommunismen! Länge leve kommunismen! ”

Så dyk djupare i detta snedvridna Nils Flyg-argument kritiskt! Andas djupt och meditera på saken! Jag anser att Nils Flyg är extremt intelligent, okonventionell och förmodligen helt missförstådd och misstolkad och det beror på en modern tid som är full med floskler och självmotsägelser. Det finns nämligen ingen motsättning mellan internationalism, nationalism, socialism, demokrati eller ens kapitalism. De kan komplettera varann om man inte gör misstaget att gräva ned sig i skyttegravar i monopolkapitalets tjänst.

Hitlers imperialism, interna mord och mord på andra folk och Stalins överdrivet paranoida mord på kommunismens fiender kan diskuteras och fördömas, men INTE grundbultarna, ej heller svenskarnas eller nya svenskars självbevarelsedrift mot en extrem och bokstavstroende våldsam sekt, ej heller svenskarnas ovilja att internationaliseras in i en global monopolkapitalism, kan fördömas. Både 7-klöverns krigshets och dess monopolkapitalistiskt pådrivna asylbaronsindustri finansierad med vår välfärd kan fördömas från en riktig vänster.

Vad gäller Ekmans medverkan i SVT är det klart att presentatören måste ställa kritiska frågor när hon kritiserar kapitalismen eftersom faktiskt åtta av åtta riksdagspartier stöttat monopolkapitalismens på olika vis. p.g.a. korruption eller ren dumhet, vilket f.ö. tycks vara närbesläktat.

Personligen rekommenderar jag att vi i hela vänstern i sådana sammanhang retoriskt sätter upp kapitalismen och socialismen på en skala från Kommunismen på Kuba till den mix som vi hade med Olof Palme, den kapitalism som S&M stod för innan Novemberrevolutionen 1990 (Dan Josefsson) och till den extremare form av monopolkapitalism som drivits fram med ”EU-anpassningen” som kanske bör benämnas ”monopolkapitalism-anpassning” eftersom spelet är riggat till monopolkapitalisternas (1%) fördel och missgynnar 99% av folket.

När man kritiserar ”monopolkapitalismen” blir det sannolikt betydligt lättare att få mer balanserade kapitalister med sig, särskilt de som fått lida de senaste 27 åren. Genom att kritisera de monopolkapitalister, som genom media och korrumperad politikeradel förstör för mindre och mellanstora företag, men även för hela nationer genom sin extrema monopolställning, så har man inte alienerat sig med ca 90% av det svenska kapitalistiska folket, som tyvärr är hjärnförsmutsade av monopolkapitalistisk massmedia. (vilken man inte bör medverka i)

Jag håller med Ekis att det behövs ”en symbios av olika delar av vänstern”, MEN utan att stjäla deras särpräglade identiteter, eller frottera sig med dem, eftersom de är frånstötande för det konservativa folket som vi måste locka för att ta makten. Vi kan få exakt den representation vi vill ha genom valsamverkan. Inbjudan till olika aktiviteter mellan valsamverkande partier är naturligtvis helt ok, aktiviteter i vilka de fredligt betraktar eller hjälper varann med lämpliga paroller, men alltså inte att föra samman dem för mycket.

Det nationalsocialistiska NMR:s förstörelse av folkets demonstration med löjliga plakat är ett exempel på vad som är direkt olämpligt och kontraproduktivt för arbetarklassens strävanden, eftersom folket (99%) har ett gemensamt intresse och således inte bör käbbla i onödan, men självaste Karl Marx erbjuder utmärkta paroller även för socialistiska nationalister:

karl-marx-80x80
”Arbetarna har intet fädernesland. Man kan icke fråntaga dem vad de icke har. Då emellertid proletariatet till att börja med måste erövra den politiska makten, upphöja sig till nationell klass och konstituera sig självt som nation, så är det självt ännu nationellt, om också ej i samma mening som bourgeoisien.”
/Karl Marx och Friedrich Engels i Kommunistiska manifestet (1848)

Jag blir glad av att läsa att Ekis ser positivt på framtiden av precis samma anledningar som jag, nämligen Brexit. Det var dessutom upplyftande att läsa att hon var aktiv politiskt redan som 14-åring i genom att dela ut ”Nej till EU”-valsedlar. Då var jag 22 år. Miljöpartiet, som jag var med i, var åtminstone halvt vänstervridet och mot EU på riktigt, ända tills borgarna i partiet tog bort utträdeskravet ur EU efter det grovt hjärnförsmutsade EU-valet. Då sökte jag nya rödgröna vägar framåt direktdemokratiskt med blandad framgång.

Hela folket (99%) är emot monopolkapitalismen. Internationella socialister i V och etnocentriska socialister i NMR är eniga om att utträdet ur EU är viktigt, men även den mer balanserade kapitalisten och nationalisten som inte är rasist i ex. i SD är enig. EU är ett djävla skit. Även ur den riktigt gröna rörelsens synvinkel är EU ett djävla skit, förutom för de s.k. ”miljöpartister” som tänker tillväxt av aktiekapital och massavel av fler konsumenter på ekologins bekostnad, eller tänker på hägrande ministerposter i EU, mer än på långsiktig balans med vår natur.

Återigen är jag enig med Ekis. Det är absolut ”ett problem att det organiserade EU-motståndet aldrig varit svagare i riksdagen trots att EU står inför sin djupaste kris någonsin.” Men det är en tillgång också för både nationella och socialister såväl för de som menar demokrati när de säger demokrati. Vi har demokrati och vi kan driva frågan i valet 2018 och tillsammans få massvis med röster som inte ens behöver leda till rasistiska kapitalistiska Fi-röster i papperskorgen.

Så har Ekis fel. Det finns en organiserad kraft som kan ta tag i motståndet, nämligen folket, vilket Raya Dunayevskaya påpekar:

raya_dunayevskaya_80x80

”Demokrati, som denna [Franska revolutionen], uppfanns inte av filosofisk teori eller av överklassens ledarskap. Den upptäcktes av massorna i deras sätt att agera.”
/ Raya Dunayevskaya

…och det är viktigt att det är just genom folket och inte genom någon påläggskalv som frotterar sig med monopolkapitalets medier, för som Platon så riktigt påpekar så måste folket akta sig för påläggskalvar:

plato_80x80

”Folket har alltid någon påläggskalv som de sätter över sig och vårdar till storhet. …Detta och inget annat är roten från vilket tyranni blommar; När han inledningsvis framträder är han en beskyddare”
/ Platon

Jo. Vi har ju sett det alltför ofta, men Ekis har rätt också:


”Det är ett problem i Sverige att vi vet alldeles för lite om EU och vad de beslutar nere i Bryssel”.
/Kajsa Ekis Ekman

Samtidigt märker nog 90% av människorna att deras förmögenheter har minskat, genom att statens, d.v.s. deras gemensamma ägande, har minskat i EU:s successiva välfärdsrace mot bottnen, samt att många är belånade med astronomiska summor i privata lån. Vänstern måste tala ur skägget om EU, samtidigt som man uppför sig anständigt, ex. likt Sahra Wagenknecht!

Då kan den riktiga vänstern även locka mer konservativt lagda människor även om den ohövliga tokvänstern (som rentutav kanske arbetar för George Soros med sitt konfliktskapande) kommer ogilla den saken. Här är några citat som jag översatt av denna vackra, men ändå konservativt klädda, Sahra Wagenknecht:

sahra-wagenknecht-80x80
”Men verklig demokrati finns det lika lite under kapitalism som i DDR.”
/Sahra Wagenknecht

”För mig är socialismen en förutsättning för demokrati.”
/Sahra Wagenknecht

”Representanter för en stat som av bankdirektörer eller vissa bilföretagskoncerners ledningar låter sig dras i en näsring likt dumma dansbjörnar, förnedrar demokratin.”
/Sahra Wagenknecht

”Om ett land låter sig föreskrivas av minoriteten, ägarna och storkapitalets chefer, vilka prioriteringar det sätter, då har det ingenting med demokrati att göra.”
/Sahra Wagenknecht

Men Ekis är helt i klass med Wagenknecht när hon säger:


”Invandrare och svenskar slåss mot varandra om smulor – jobb eller lägenheter – samtidigt som de som sitter på pengarna går fria. Dessa är osynliga i människors vardag. Du vet inte var de finns, vad de heter eller var de bor.”
/Kajsa Ekis Ekman

Ekis har satt fingret på en stor del av orsaken till rasismen, men även på hur vänstern har medverkat till den. Istället för att hövligt adressera grundproblemet, monopolkapitalismen i maskopi med den fascistiska wahabi-islamismen, som vill sprida sin sekt, har vänstern valt att attackera resultatet på ett ohövligt sätt, ex. genom den f.d. folkpartisten Lars Ohly, ett ohövligt sätt som alls inte tilltalar den svenska folksjälen, vilket istället naturligtvis lett till vänsterförlust och sympati för den som, inför hela Sverige, blivit orättvist mobbad.

Vänstern har grundlurats av monopolkapitalets infiltratörer och deras medier och anammat flera av de frånstötande frågor som leder väldigt många bort från vänstern, frågor som egentligen hade kunnat avgöras direktdemokratiskt av folket självt och alls inte associerats med partier.

Vänstern kan visserligen fortsätta att försöka påtvinga människor beteenden, som för dem känns onaturliga och frånstötande, vare sig det gäller de frånstötande delarna i Pride-parader, skränande sambaorkestrar med ungdomar som är tatuerade i ansiktet eller bär schalar som representerar kvinnoförtryck i Saudiarabien, eller genom att använda ordet islamofobi, utan att vara motiverade att analysera vad islamofobi egentligen betyder.

Jag lovar er! Detta är frånstötande för en växande andel av det alltmer medvetna folket. Men det kan också bli någon djävla ordning på den riktiga vänstern om den vill lyckas! Annars får övergivna organisationer på vänsterkanten givetvis beklaga sig över att ingen vill ta dem i hand. 1+1=2. 2+2=4.

Så ljuger Ekis anser jag. 90% av befolkningen är definitivt INTE lönearbetare. Arbetslösheten har dolts i meningslöst daltande, hittepåjobb och andra åtgärder, men så har vi elever, pensionärer och sjukskrivna som heller inte lönearbetar.

Dessutom vill människor i många kulturer inte att kvinnan ska deltaga i löneslaveriet även om de vill utnyttja bidragssystemen i Sverige och därför daltar de motvilligt med arbetsförmedlingens tanter, men bara så länge sektmedlemmen inte tvingas möta samhället på riktigt, kanske möta mer jämställda svenska män och då kanske får andra idéer som rimmar dåligt med sekteristisk underkastelse.

Men låt oss ändå INTE fördöma de islamistiska kvinnornas arbetsovilja när allt fler arbeten ändå rationaliseras bort ur samhället, men låt oss ändå inse faktum! 90% av befolkningen är INTE lönearbetare och det öppnar upp för andra lösningar som kan befria oss från löneslaveriet, ex. 6 timmars arbetsdag och medborgarlön.

Det är heller inte sant att det enbart är lönearbetarna som idag skulle kunna hålla uppe samhället. Monopolkapitalet har skapat ytterst villiga strejkbrytare som är starkt pressade att underkasta sig monopolkapitalet och robotar som inte beskattas rättvist. Till underpris dessutom.

Strejk fungerar enbart med ett enat solidariskt folk och folket har splittrats av monopolkapitalets massinvandring, segregation, s.k. ”mångkultur” och annat frånstötande som hade varit bättre att både bekämpa, samt i vissa fall hellre tala tyst om. En växande skara av folket känner därför inte solidaritet till varann längre. Strejk fungerar helt enkelt mot med 20% arbetslöshet och ett nedmonterat välfärdssystem. Inuti EU leder det dessutom endast till kapitalflykt.

Det är i sådana fall de arbetslösa som måste stoppa samhället, likt franska bönder, och visa de andra 80% att de kräver att de röstar för Ut ur EU-partier och på partier som är för övertidsersättning till alla efter 6 timmars arbetsdag, enligt principen att om inte vi får vår rättmätiga del av arbete och lön så ska ni andra heller inte få något. Jag talar om folkmassor på flera tusen som i alla städer stoppar det kortsiktigt egoistiska arbetande folket, i sin färd till sina arbeten. Ett stopp med en tydlig slogan. Får inte vi arbeta får inte heller ni arbeta. Slut med daltandet med AF:s tanter eller utlandsägda konsultfirmor som stödjer Trump-regimen med sina intäkter från AF!

Ekis talar så återigen sanning på ett utmärkt sätt som gynnar den riktiga vänstern:


”Sverige är ett mycket rikare land nu än på 1980-talet. BNP har fördubblats och vi borde därför ha ett dubbelt så rikt samhälle. Så är det ju inte, tvärtom har det offentliga blivit fattigare. Vi har blivit ett land som inte ens anser sig ha råd att låta oss föda på sjukhus, nu ska kvinnor föda barn i bilar och korridorer. Så kan det inte vara. Vi borde utlysa ett undantagstillstånd för att ta oss an hela samhället.”
/Kajsa Ekis Ekman

Hon har även rätt i att vi behöver ett helhetsperspektiv i politiken. politiken måste ju hänga ihop. Ja. Hon har rätt i att det inte duger med ”duttande här och där”, men att svaret är ett ledarskap som säger att ”nu jävlar får det räcka” måste vara ett någorlunda demokratiskt ledarskap, men samtidigt får vänsterpartier inte vara så demokratiska att det låter sig infiltreras eller korrumperas av gamla folkpartister, fjollerier eller monopolkapitalistisk medias hjärnförsmutsning, men måste hederligt och intelligent kunna behålla riktningen!

Ja. Det behövs en en Sverigeplan som hänger samman i varje parti som sockersött skapar en politik så att ”alla människor får någonstans att bo, att alla har ett jobb, ingen behöver gå utan vinterskor till skolan”, men förnuftet måste också vara med när man skapar detta, d.v.s. INTE något korkat kattsamlande. Man får inte vara som ett naivt våp, likt någon slags grundlurad uppkomling som babblar som en tvättäkta borgare. Men det verkar FAKTISKT som om Ekis vill något bättre:


”Man kan tycka vad man vill om att det kommer invandring men nu är det så att om vi inte bygger ett land där alla som är här nu har en anständig levnadsstandard och ungefär samma villkor kommer vi alla få ett helvete.”
/Kajsa Ekis Ekman

Den diskussionen behövs verkligen med en samtida blick på historien, för den finns i kanske 43% av många människors medvetanden fastän de alls inte vill ha någon imperialistisk rasism. Idag handlar den diskussionen märkligt nog återigen om en extremt bokstavstroende sekt som förskansat sig i ghetton och fattigdomen har givetvis bidragit till den ökande kriminaliteten som skapar ett helvete, och det vågar Ekis ta upp.

Hon har kanske genom detta, som den första riktigt relevanta vänsterledaren potential att dra röster från Sverigedemokraterna som växer explosionsartat. Folk har fått nog nu och är på väg att slänga sig i armarna på ännu ett borgerligt stödparti i ren panik i tron på att det skulle kunna lösa saken. Ekis har fattat vad som behövs och det är glädjande. Jag rekommendera nu att Ekis bör peka på ett parti som fattat exakt samma sak och som dessutom är villigt att valsamverka med andra partier.

Ekis avslutar intervjun med allmänt okända ord som hos den som blivit indoktrinerad av monopolkapitalets medier och tankesmedjor förmodligen kan skapa en enorm skräck så jag länkar till förklaringar nedan.

Jag antar att Ekis med ordet ”kommunism” menar den kommunism som på Kuba lett till massvis med välutbildade läkare och låg barnadödlighet något som läkaren Anders Romelsjö presenterar i siffror. Jag antar att Ekis med ”anarkister” INTE menar kaos men s.k. Social anarkism eller s.k. frihetlig socialism. Jag antar att Ekis med ”primitivister” menar s.k. Anarko-primitivism. Med ”fundamentalister” antar jag att Ekis INTE menar religiösa sekteristiska fundamentalister, men de som är kommunistiska fundamentalister och inte vill vika från ex. Leninismen eller Marx och Engels kommunistiska manifest men dyrkar dessa likt religioner.

Det är f.ö. kul med kommentarer, antingen via pingningar från egen blogg, men även genom WordPress.

Mer intressant:
Demokraticitat
Fler artiklar om Kajsa Ekis Ekman
Kajsa Ekis Ekmans blogg
Joseph Stalin om NWO: Njet – Fria Sidor granskar Kommunismen: Del 3

30 reaktioner till “Ledarskap – Kajsa Ekis Ekman intervjuas av Kommunistiska partiets ordförande

Kommentera enligt kommentarsreglerna