Den oförsmutsade Sanningen – George Carlin ”Den amerikanska drömmen”

Via Paul Craig Roberts finner jag en text på engelska hämtad från George Carlin som numera passar osedvanligt bra in på Sverige alltsedan Olof och Anna mördades och riksdagens borgerliga blå små smurfar under rödgrönt och blått flagg dragit oss in i EU-NATO-imperiet och dess satans frihandel som stärker bankerna och undergräver ekonomin för folket och undergräver miljö och resurstillgån för framtidens generationer.

Även om George Carlin har en väldigt negativ och okonstruktiv stil och texten innehåller en del runda ord är den ändå en text att inspireras av. Så jag låter helt enkelt översätta den till er alla på ren Svenska på ett sätt som till fullo beskriver de engelska ord som används.

Den som vill se videoklippet på youtube klickar på följande länk:

Den oförsmutsade Sanningen – George Carlin ”Den amerikanska drömmen” (3 minuters video)

——-

Politikerna är placerade där för att ge dig en idé om att du har valfrihet. Det har du inte. Du har inget val! Du har ÄGARE! De ÄGER DIG.

Men det finns en anledning. Det finns en anledning. Det finns en anledning till detta, det finns en anledning att utbildning SUGER, och det är av samma anledning det aldrig, aldrig, någonsin kommer att fixas.

Det kommer aldrig att bli bättre. Leta inte efter det! Var nöjd med vad du har!

Eftersom ägarna, ägarna av detta land inte vill ha det. Jag talar om de riktiga ägarna nu, de STORA ägarna! Den rika … de RIKTGA ägarna! De stora rika affärsintressen som kontrollerar saker och som fattar alla viktiga beslut.

Glöm politikerna! De är irrelevanta. Politikerna är placerade där för att ge dig idén om att du har valfrihet. Du har du inte. Du har inget val! Du har ÄGARE! De äger DIG. De äger allt. De äger all viktig mark. De äger och kontrollerar storföretagen. De har för länge sedan köpt och betalat för riksdagen, regeringen, de folkvalda och kommunhusen. De har domarna i sina bakfickor och de äger i princip alla nyheter och information du får höra. De har ett fast grepp om dina pungkulor.

De spenderar miljarder dollar varje år på lobbying, lobbying, för att få vad de vill ha. Nåväl, vi vet vad de vill ha. De vill ha mer för sig själva och mindre till alla andra, men jag ska berätta vad de inte vill ha:

De vill inte ha en population av medborgare med förmåga att tänka kritiskt. De vill inte ha välinformerade, välutbildade människor som är kapabla till att tänka kritiskt. De är inte intresserade av det. Det hjälper inte dem. Det är mot deras intressen.

Det stämmer. De vill inte ha människor som är smarta nog att sitta runt ett köksbord och tänka på hur illa de blir rövknullade av ett system som kastade dem överbord för 30 jävla år sedan. De vill inte ha det!

Du vet vad de vill! De vill ha lydiga arbetare. Lydiga arbetare, människor som är precis smarta nog att köra maskinerna och gör pappersarbetet. Och precis dumma nog att passivt acceptera alla dessa alltmer sketna jobb med lägre lön, längre timmar, reducerade förmåner, avskaffad övertid och försvunnen pension som försvinner så fort du går för att hämta den, och nu är de ute efter din social försäkringspeng.

De vill ha dina pensionspengar. De vill ha dem tillbaka så att de kan ge dem till sina kriminella vänner på Börsen och vill du veta något? De kommer att få det. De kommer att få allt detta från dig, förr eller senare, eftersom de redan äger det här jävla stället! Det är en stor klubb, och du är inte med i den! Du och jag är inte med i den stora klubben.

Förresten är det samma stora klubb som de använder för att banka dig i skallen med hela dagen när de berättar för dig vad du ska tro på. Hela dagen slår de dig i huvudet med sin media och berättar vad du ska tro, vad du ska tänka och vad du ska köpa.

Bordet står och lutar, gott folk. Spelet är riggat och ingen verkar märka något. Ingen verkar märka det! Bra ärliga hårt arbetande människor; vit krage, blå krage. Det spelar det ingen roll vilken färg du har på skjortan. Bra ärliga hårt arbetande människor fortsätter, detta är människor med blygsamma tillgångar, de fortsätter att välja dessa rika kuksugare som inte bryr sig ett skit om dig … de bryr sig inte ett skit om dig … de bryr sig inte ett SKIT om dig.

De bryr sig inte om dig alls … inte alls … INTE ALLS. Och ingen verkar märka något. Ingen verkar bry sig. Det är vad ägarna räknar med, det faktum att amerikanerna kommer förbli fullt medvetet ovetande om den stora röda, vita och blå kuk som är inkörd i deras arslen varje dag, eftersom ägarna av detta land vet sanningen.

Det kallas den amerikanska drömmen, eftersom du måste sova för att kunna tro på det.

——-

Här kommer min egen förklaring som kanske kan hjälpa dig som läsare att förstå vad det är exakt George Carlin talar om:

I politiska system som tycks vara demokratiska är storföretagens gåvor till olika partier och sk. Lobbying/mutor en hämmande effekt på demokratin. De politiker som vill få en valkampanj med god ekonomi underkastar sig därför de kapitalstarka intressen som ger mest bidrag till kampanjerna. Folkets verkliga valfrihet försvinner då. Det är sannolikt därför George Carlin menar att du inte har något verkligt val när du går till valurnan även om jag anser att detta inte stämmer. Nu har du nämligen Vetenskapliga partiet som inte säljer sig till högstbjudande och som kan ta oss ur frihandeln och beskatta storföretagens ägande tillbaka till folket till en balanserad nivå.

Jag tror att George Carlin har rätt i att dagens system blir alltmer sketet med lägre löner, längre timmar, reducerade förmåner, avskaffad övertid och försvunnen pension eftersom frihandeln ställer regeringar mot regeringar och arbetare mot arbetare på en allt mer konkurensutsatt fri marknad med högre arbetslöshet. Detta kan man vända politiskt med lagstiftning om löner och arbetstidsförkortning. Vetenskapliga partiet vill göra detta och det kan alla rösta på.

Jag är enig med George Carlin att storkapitalet äger alltmer av företag och resurser och även att de kan betraktas som en stor klubb. Ett bra exempel på en sådan tydlig bild av denna klubb är ex. Bilderbergruppen. Man kan med nya partier göra det olagligt för företagsledare och partiledare att deltaga i hemliga korrupta och odemokratiska grupperingar som undergräver folkets demokratiska frihet.

Jag är enig med George Carlin att den lättillgängliga media som ägs av några få stora aktörer berättar vad du ska tro, vad du ska tänka och vad du ska köpa, men det är också sant att Internet har gett oss nya möjligheter att med intelligens ta till oss alternativ media, den media som vi länkar till i högerkolumnen och med hjälp av den organisera och leda alternativa lösningar.

Jag är visserligen enig med George Carlin att spelet är riggat, men att ingen verkar märka något anser jag inte är sanningen idag. Något börjar ske och jag tror snart att du kommer börja bli motiverad att dessutom välja in bättre politiker som de facto bryr sig om dig och framtidens generationer.

Jag är enig med George Carlin att många är fullt medvetet ovetande om den stora ”kuk som är inkörd i deras arslen” men det är också allt fler som vaknar upp nu.

Det börjar bli allt färre som tror på den kapitalistiska frihandels-drömmen eftersom de nu fått uppleva den sänkta välfärd den skapat.

Mer intressant om den Amerikanska drömmen:
https://www.ted.com/talks/paul_piff_does_money_make_you_mean#t-979116

Annons

24 reaktioner till “Den oförsmutsade Sanningen – George Carlin ”Den amerikanska drömmen”

 1. Vilket ovårdat språk!

  En riktig revolution kräver nog mer än att knipa åt några lobbyister. Köpta politiker byts ut, men de nya korrumperas på samma sätt. Så länge pengar lockar så finns det ingen väg ur systemet. Därför gillar jag Trump, som är gammal och rik som ett troll. Han behöver inga pengar och kan inte köpas. En bättre lösning står inte att finna.

  Inga mutor kan köpa den som reder sig själv. En riktig revolution kräver någonting utav befolkningen, som inte går att förändra med politik. Visst kan vi lagstadga så att politiker inte får köpas upp, men resten utav befolkningen då, som låter sig mutas? Folket mutas utav de politiker som lovar dem mest, som mutar dem med bidrag och rättigheter, och sedan så står de där beroende utav politikerna. De låter sig köpas. Det verkliga problemet är inte några få korrupta lobbyister eller politiker, utan den stora massan. Vad är det för mening med att byta politiker, när den stora massan låter sig mutas? Vi behöver inte byta politiker, igen, vi behöver en folklig revolution, vi behöver ett självständigt folk som kan vända politiker ryggen.

  Vi börjar med oss själva.

  1. Carlins språk ger uttryck för amerikanens frustration och ilska.

   En riktig revolution kräver vakna kritiskt tänkande människor.

   Vi måste välja människor till makten som inte dyrkar pengar. Det är vägen.

   Trump, som är gammal och rik som ett troll kan vara lösningen på problemet, men mycket kan också vilja ha mer. Vi får se vilket eftermäle han eftersträvar.

   Om en bättre lösning står att finna, ex. att människor som inte dyrkar pengar styr, lär USA snart få erfara. Han kan ha en långsiktigare plan med det hela också. Han är mycket intelligent på det viset.

   En fullkomligt mutad befolkning (99%) är naturligtvis idealet för det är naturligtvis slutresultatet när jobben automatiseras bort på olika vis.

   I stället för bidrag som skapar beroende kan man inrätta medborgarlön som skapar frihet för individerna istället för underkastelse eller kriminalitet.

   Den folkliga revolutionen måste vara ett ökat medvetande genom förkovran i psykologi, filosofi, vetenskapsteori och meditation. Så får vi ett självständigt folk som kan rösta med full medvetenhet på exakt rätt politiker.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s