Fidel Castro är död – Heder till den ekologiske protektionistiske socialisten Fidel Castro

En stor ledare är död. Jag har tidigare citerat Fidel Castro ex. då han bl.a. skrev:”En viktig biologisk art är i fara att försvinna”.

Fidel Castro var en protektionist. Protektionism betyder att skydda sitt land mot handel som kan slå ut egen industri eller egen produktion. Det betyder också att begränsa den fria rörligheten av människor, d.v.s. exakt det som Donald Trump säger sig vilja göra och exakt det som Vetenskapliga partiet vill göra, d.v.s. motsatsen till fulhandel/frihandel. Det kan också givetvis inkludera att skydda ett lands långsiktigt hållbara miljö och allt detta kan gå hand i hand.

Fidel Castro och hans partivänner skyddade Kuba genom att helt avskaffa den maffiaverksamhet som styrde landet, något som både Bernie Sanders och Donald Trump verkar vilja göra också i sin kamp mot Wall street-maffian. Fidel Castro och hans partivänner skyddade sitt folk och sina spädbarn mot sjukdom genom att utbilda massvis med vetenskapliga läkare, så pass att de har lägre barnadödlighet än Florida, något som läkaren Anders Romelsjö presenterar i siffror. Fidel Castro och hans partivänner skyddade dem mot gifter genom att göra hela ön ekologisk.

USA: kapitalister hjälpte Kuba till mer protektionism genom att blockera handeln med Kuba, något som kortsiktigt såg dåligt ut för Kuba, men som givetvis stärkt landet och gjort landet mer oberoende och uthålligt på lång sikt. Kuba har också hjälpt USA:s folk genom att erbjuda dem billigare vård, när läkemedelsmaffian i USA drivit upp priserna eller de privata försäkringsbolagen lurat dem.

Den sociala välfärden har även skyddat Kuba från oroligheter, för ett lyckligt folk gör ingen revolution, men är i de allra flesta fall lojala med de ledare som gör dem lyckliga. De Kubaner som gillar extrem kapitalism har flytt till USA, ofta efter att de på ett omoraliskt sätt stulit den fria utbildning som Fidel Castro och hans partivänner gett dem gratis.

Men den omoraliska delen av Kubanerna, som lockats av den amerikanska drömmen, har också ofta fått precis vad de förtjänar, eftersom USA är ett mycket kriminellt våldsamt land med stor ojämlikhet. USA:s omoraliska system har fått ta emot de omoraliska kubaner som de förtjänar också. De som stannat kvar på Kuba har ofta fått precis vad de förtjänar också, kanske mindre pengar i plånboken, men förmodligen oftare ett lyckligare liv med ekologiskt odlad mat. Det ligger en slags rättvisa i det.

Kuba har p.g.a. den sociala jämlikheten och den höga utbildningsnivån dessutom skyddat landet genom en relativt god balans vad gäller population, vilket både jag och Kajsa Ekis Ekman varit inne och sniffat på. Men Fidel Castro och hans partivänner skyddade inte enbart Kuba. Internationellt bistod de även andra folk med andra kulturer som kämpade för sin egna nationella frigörelse, ex. ANC som till slut frigjorde Sydafrika från apartheid.

Trots kapitalistmaffians många mordförsök dog denne intelligente man en naturlig död, något som varken Olof Palme eller Anna Lindh tyvärr inte har lyckats med. Ofta kritiseras Kubas enpartidemokrati, och den begränsade yttrandefriheten, men vad är egentligen alternativet? En politikeradel i maskopi med kapitalistiska presstituerade som ljuger dem rakt upp i synen genom sin fulmedia och därmed krossar folkets verkliga demokrati?

vladimir_lenin_80x80

”Att bestämma då och då med några års mellanrum vilka medlemmar av den styrande klassen som ska undertrycka och krossa folket genom parlamentet–Detta är den verkliga essensen av överklassens parlamentarism, inte enbart i parlamentariska konstitutionella monarkier, men också i de mest [representativa] demokratiska republiker.”
/Vladimir Lenin (Källa: Citat om Demokrati)

Ett ”demokratiskt” val mellan pest och kolera, är dessutom visserligen ”demokrati”, men det är en mycket dålig form av demokrati. Så. All heder åt Fidel Castro idag, den nationelle ekologiske demokratiske socialisten och all heder åt hans verkliga partivänner i Kuba. Låt Fidel Castros goda eftermäle klinga länge genom historien!

Mer intressant om Fidel Castro och Kuba:
http://www.fokus.se/2008/06/mannen-som-fiskade-med-castro/
http://www.svensk-kubanska.se/cubava/sidor/aktuellt.html
http://jinge.se/allmant/tal-och-video-fran-minnesmotet-samtidigt-med-fidel-castros-begravning-pa-kuba.htm