Kuckeliku! – Det är uppvaknandets dag för franska muslimer, för Sverigedemokraterna och för Vänsterpartiet

Kuckeliku! Det är uppvaknandets dag på två olika vis.

Det tragiska uppvaknandet av att radikaliserade/islamistiska muslimer i Frankrike och deras våldsamma verser är extremt farliga, eller att den mer okända statsterrorismen av USA och Israel som skapat och stöttat IS mot Assad även kan drabba Frankrike. Att detta hänt är natuligtvis en konsekvens av förd politik av världens ledare som skapat problemet och som nu fördömer attackerna men är f.ö. lika stora nyheter som att en ko har dött i Eslöv.

Visseligen skulle det glädja våldsverkarna på båda sidor om jag fortsatte traggla detta, men det löser inte sorgen för de anhöriga eller det problem som politikerna i alla länder skapat, medvetet eller omedvetet, genom att stötta invasionskrig och överdriven migration. Nej. Denna journalism tar nämligen fokus bort från hur man skapar tolerans och fred och hur man påverkar på ett demokratiskt och hövligt sätt.

Så nu därför istället till ett mer glatt uppvaknandet som kommer från ETC idag.

Jag har som vänstervriden f.d. miljöpartist och direktdemokrati-förespråkare länge påpekat vilken taktik som måste till för att adressera Sverigedemokraterna och samtidigt få många av SDs medlemmar att applådera, men från den rödgröna sidan har jag alltid fått kalla handen, allt medan Sverigedemokraterna gått framåt.

Varför det är så att jag får kalla handen har jag hittills aldrig lyckat förstå, enbart kunnat spekulera i.

Kanske för att vänstern och den gröna rörelsen vet att de förlorar debatten och därför inte har modet att stå för den politik de förespråkar? Kanske det beror på att jag företräder en politik som skulle minska politikeradelns feta arvoden och karriärvägar?

Jag har en konspiratorisk teori också. Kanske båda sidor i debatten arbetar för massmediemogulerna och det militärindustriella komplexet?

Det skulle förklara den totala ignoransen, det skulle förklara riksdagsrepresentanternas votering för krig mot Afghanistan med rungande majoritet. Det skulle förklara den icke-deliberativa debatten där ena sidan vrålar ”rasist” och den andra vrålar ”kommunist”. Det skulle förklara deras konstanta konfliktladdade publiceringar i massmediemogulernas tidningar.

Men nu äntligen läser jag om Kawa Zolfagary på ETC som vaknat upp på en mycket viktig punkt. Kawa har förstått att Sverigedemokraterna har en mycket stor svaghet, nämligen att Sverigedemokraterna är ett borgerligt parti, vilket jag nämner ofta.

Så här skriver Kawa Zolfagary i sin artikel, Fäll rasisthögern med vänsterpolitik:

”Många av oss har länge varit aktiva inom vänstern, oavsett parti eller förening, men istället för att debattera utifrån de ideologiska hemvisterna så sätter vi på oss antirasistiska skor som ibland inte passar oss särskilt bra.”

Helt riktigt Kawa. Ändå väljer du att kalla de människor du vill locka till vänstern för ”rasist” i din rubrik. Varför? Kom ihåg att detta till allra största delen är helt vanliga svenskar, vilket Per Gahrton här påpekar, yttermera svenskar av alla olika raser, svenskar som länge utsatts för högerpolitiken från Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Alliansen samtidigt som de sett den ökande invandringen och sett arbetslösheten stiga!

Att kalla dem för ”rasister” eller ”höger” för att de röstar på SD, när de är missnöjda med de andra partiernas högerpolitik och den extrema migrationen, är inte särskilt lämpligt om man vill locka dem till ex. Vänsterpartiet. Det förvärrar istället problemet.

Kawa Zolfagary fortsätter:

”Fråga vilken sverigedemokrat som helst om varför de vill sänka skatterna för höginkomsttagare, sälja ut statligt ägda bolag, inte sänka skatten för pensionärer eller stoppa Fas 3. Du kommer inte få något svar. Inte heller kan eller vill de förklara varför de är emot rätt till heltid, förstärkning av skyddsombuden eller en nollvision för dödsolyckor i arbetslivet. Frågor från vänster som handlar om arbetstagarnas villkor är som kryptonit för sverigedemokrater.”

Jag har givetvis skickat de frågor du säger att SD inte svarar på för att bekräfta vad du säger, men ja Kawa, du har helt rätt i övrigt. Detta är verkligen en stor och viktig del av diskussionen och den är mycket viktig för svenska medborgare, men det finns många fler diskussioner och helst ska vänstern givetvis vinna dem alla inför det svenska folket och speciellt ska man vinna dem i Sverigedemokraternas hjärtefråga, nämligen migrationspolitiken, och för att vinna måste man vara hövlig. Det vet vi från Lars Ohlys misslyckande med samma ohövliga ord som du använder. Inget får vara tabu förutom ohövlighet och Ad hominem-argument.

För att lägga tyngd bakom väljer jag att lägga fram några tänkvärda Mahatma Gandhi-citat som berör ämnet demokrati:

mahatma_gandhi_80x80

”Evolution av demokrati är inte möjlig om vi inte är beredda att höra den andra sidan.”
/ Mahatma Gandhi

”Demokrati, disciplinerad och upplyst, är den finaste sak i världen. En demokrati fördomsfull, okunnig, vidskeplig, kommer att landa i kaos och kan blir självförstörande.”
/ Mahatma Gandhi

”Intolerans, oartighet och hårda ord….. är tabu i alla goda samhällen och strider helt klart mot demokratianda.”
/ Mahatma Gandhi

”För att värna demokratin måste folket ha en angelägen känsla av oberoende, självaktning och samstämmighet.”
/ Mahatma Gandhi

”När allt känns hopplösts, minns jag att igenom hela historien har alltid sanningens och kärlekens väg vunnit.”
/ Mahatma Gandhi

Om det nu är så att Sverigedemokraterna inte vill svara, anser jag att Sverigedemokraterna sannolikt inte vill svara dels p.g.a. att de har en borgerlig politik inkl. förslavande frihandel som de vill dölja, dels eftersom de har många f.d. moderater som medlemmar, samt dels för att de sannolikt förbereder en samverkan högerut nu när vänstern med sina ad hominem-argument och konfliktskapande retorik gett Sverigedemokraterna sympatiröster och snart gjort dem till Sveriges största parti.

Denna retorik kan samtidigt ha förolämpat Sverigedemokraterna så djupt att den samverkan som skulle kunna gynna majoriteten av svenska medborgare inte längre blir möjlig utan uppriktiga ursäkter.

Men helt klart ogillas givetvis högerpolitiken av många av Sverigedemokraternas medlemmar, eller i vart fall kommer den ogillas när den väl implementeras, kanske av ca hälften eller fler av dem, men antingen tiger de i tysthet för de känner inte till vad både Kawa och Vetenskapliga partiet upplyser om, eller så rapporterar inte mainstream-media om detta faktum tillräckligt, eftersom ägarförhållandena ser ut som de gör.

Dessa massmediemoguler och deras lakejer, journalisterna, arbetar sannolikt i maskopi med det militärindustriella komplexet för att ta bort fokus från allt vad vänsterpolitik verkligen innebär och istället gynna en rapportering som får folket inställt på helt vanlig bombhögerpolitik, d.v.s. konflikt, saker som kan splittra vänstern eller få vänstern att framstå som äcklig eller obalanserad, såsom ex. rasism-retorik, överdrivet HBTQ-fokus, bilder på slashasar i vänsterns demonstrationståg, sambaorkestrar som repellerar de allra flesta, överdriven jämställdhet, eller överdriven migrationspolitik etc. etc.

Vänstern och miljörörelsen skulle givetvis gynnas bäst av välklätt, balanserat, respektfullt, traditionellt svenskt, samt hövlighet, men frågan är om vänsterns och den gröna rörelsens ego kommer klara av den pragmatiska omställning som behövs. Jag är tyvärr skeptisk. Jag anser därför att det behövs helt nya gröna och röda partier, där de extrema delarna som jag nämnt portas, samt att dessa partier sedan valsamverkar sig in i riksdagen och på så vis kan nyskapa en riktig rödgrön politik som är lika nationell som den var på Olof Palmes tid till folkets stora glädje.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

P.S. En annan viktig sak kommande dagar, i fall du fortfarande nedlåter dig att läsa massmedierna, är att hålla ögonen öppna efter små notiser om sådant som den ädla och våldsfördömmande politikeradlen kan tänkas vilja ha publicerade, men inte vill att du ska uppmärksamma.

5 reaktioner till “Kuckeliku! – Det är uppvaknandets dag för franska muslimer, för Sverigedemokraterna och för Vänsterpartiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s