Glad Nyhet – Regeringen unviker kalabalik, inför pass- och visumtvång vid gränsövergångar?

Jag ser indikationer på att regeringen så sakta börjar vakna upp – Kuckeliku! – och till fullo nu förstår problemet med kattsamlandet av människor som saknar riktiga flyktingskäl och att de första signalerna om pass och visumtvång vid Sveriges gränser så sakta har börjat sippra ut.

Med anledning av regeringens presskonferens 20.00 den 2015-11-11 i vilken det sades att Sverige skulle införa gränskontroll i södra Sverige”…

Det verkar gå undan nu. På Stena Line har nya regler redan införts.

Det positiva är att detta sannolikt kommer ge vettiga jobb för arbetsföra tulltjänstemän och poliser, dels för att trafiken på öresundsbron ska flyta på väl och dels genom intensifierad utvisning av de 6000 personer som fått avslag för att de saknar flyktingskäl, avslag som måste ske för att vi ska kunna ha budgetutrymme för effektivt bistånd i världen.

Så äntligen skapas det vettiga jobb vid gränsen och inte stolmålning eller slyröjningsjobb.

Den glada nyheten för regeringen är dessutom att, om deras nya politik genomförs med bravur, så kommer sannolikt inte det borgerliga partiet SDs stigande siffror hålla i sig, men det innebär att man fullföljer och pudlar duktigt, ev. byter ut den borgerlige partiledaren, som är för EUs extremborgerliga frihandel, mot en riktig demokratisk socialist inför valet, utlovar ny EU-omröstning etc., så att man kan locka tillbaka dessa väljare.

Den glada nyheten för de illegala invandrarna är att en vinter i tält sannolikt är några grader varmare längre söderut i Europa, ex. Tyskland, även om Turkiet sannolikt är ännu bättre vad gäller värme, speciellt vid sydkusten.

Om ”flyktingarna” ändå hade siktat på att bo i de länder som skapat problemet i regionen hade jag varit ännu mer tacksam, för då hade de kanske t.o.m. kunnat göra privata besök hos de politiker som skapat deras bekymmer?

En av våra gamla kungar var förresten ett så stort fan av Turkiets klimat att det tillslut vid kungens avhysning, vilken numera kallas för ”Kalabaliken i Bender”, uppstod ett turkiskt ord i det svenska språket, nämligen kalabalik, ett ord som med rätta skulle kunna användas idag.

Men som sagt. Glada nyheter att det verkar lösa sig. Vi får hoppas att regeringens rådgivare och tjänstemän på regeringskansliet är byxade för genomförandet.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Glad Nyhet – Regeringen unviker kalabalik, inför pass- och visumtvång vid gränsövergångar?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s