Presstitution – Kaviarvänstern och monopolhögern har sålt sig till monopolkapitalet och därför förlorat sin trovärdighet

Aktivister för fred skriver att vänsterpressen måste sluta svika fredsrörelsen. Jag tror personligen att orden ”kaviarvänstern” och ”monopolhögern” förmodligen kan beskriva orsaken ganska väl och att orden kan utgöra viktiga murbräckor, eftersom de förmodligen har sålt sig till monopolkapitalet (1%) kortsiktigt för flärd och kaviar istället för att arbeta för folket (99%). De arbetar inte längre för vårt gemensamma nationella intresse av sanning, balans, enhet och fred, fastän de vet riskerna med splittring, lögner, obalans, krigshets och nationella krig för hela folkets väl, såväl för rik som för fattig.

noam_chomsky_80x80
”I denna potentiellt dödliga fas av mänsklig existens, är demokrati och frihet mer än bara ideal som skall utvärderas – de kan vara avgörande för överlevnad.
/ Noam Chomsky

Många av de presstituerade har sannolikt kortsiktigt sålt sig till monopolkapitalet och därmed förlorat sin trovärdighet, något som journalister och tidningar verkligen bör akta sig för, eftersom det oftast är början på slutet för den journalist eller tidning som medvetet ljuger för pengar. Folk gillar helt enkelt inte att bli lurade och deras godtrogenhet sjunker nu stadigt med hjälp av alternativa medier, samtidigt som dessa tidningar kommer bli något som tidningar aldrig får bli, nämligen irrelevanta. Ljugandet om Syrien och Ukraina har stört många intellektuella vänstermänniskor, såväl som vanligt folk, och det är förmodligen inte den enda saken de presstituerade ljugit om åt monopolkapitalet och utan evidens bakat in i sina texter.

bertrand_russel_80x80
”En av de främsta hindren för intelligens är godtrogenhet, och godtrogenhet kan minskas enormt genom instruktioner i de vanligaste formerna av osanning. Godtrogenhet är ett större ont i nutid än det var tidigare, eftersom, tack vare tillväxten av utbildning, är det mycket lättare än vad det brukade vara att sprida felaktig information, och tack vare demokratin, är spridningen av desinformation viktigare än förr för de som håller i makten.”
/ Bertrand Russell

Visserligen skulle man kunna anta att det beror på hjärnförsmutsningen som kommer av att betrakta för mycket monopolkapitalistiskt ägd dynga, full med rena lögner, avledande manövrar, floskler och självmotsägelser, men det kan omöjligen vara hela förklaringen om man tittar på journalisternas nio yrkesetiska regler och problemet med presstitution. Något annat måste således ligga bakom desinformationen än enbart godtrogenhet för deras förmedling av de vanligaste formerna av osanning.

För om förmedlingen om sanningen verkligen är journalistens huvudregel borde de åtminstone ställa sig skeptiska till båda sidornas versioner och redogöra för dem båda och åtminstone väga dem mot varann relativt objektivt och resonera kring saken, inte agera enveten krigshetsare åt den ena sidan? De kan ju på intet sätt ha missat att det existerar två eller fler versioner av konfliktens orsaker i både Ukraina och i Syrien samt blint gå på bombhögerns och Carl Bildts linje utan att det finns ett rimligt skäl för det. Skälet stavas rimligen ”kaviarvänstern” såväl som ”monopolhögern” då inte ens en vanlig höger-person, som ändå tillhör 99% av folket, har minsta intresse av monopolkapitalism, men en mer balanserad kapitalism.

Vad behövs? Det behövs förändring snabbt eller medborgarjournalism som krossar både ”kaviarvänstern” och ”monopolhögern”, en journalism som anonymt eller öppet sätter ljuset på detta fenomen och bryter sönder både ”monopolhögerns” och ”kaviarvänsterns” osanna, obalanserade journalism, eftersom sanningen måste stå som grund i en fungerande demokrati. Demokratin är nämligen grunden för både socialism och nationell självständighet.

Om ”kaviarvänstern” eller ”monopolhögern” hänger ut anonyma medborgarjournalisters barnfamiljer när de ställer kritiska eller besvärliga frågor, likt någon slags Gestapo-verksamhet, ja då har det gått för långt, och då måste vi vara där och stötta dem, t.o.m. knacka på hos dessa journalister och ställa de besvärliga frågorna om moral, yttrandefrihet och demokrati, i syfte att skydda aktiva medborgare. Jag tror att detta är vägen till både hederlighet och fred, även om kaviarvänsterns och monopolhögerns presstiuerade kommer ogilla behandlingen och kanske krumbukta sig med olika kontrollord, ex. ”bolsjevism”, ”socialism”, ”islamofobi”, ”rasism” eller ”konspirationsteorier” i reningsbadet.

Komihåg följande!

h_l_mencken_80x80

”Den farligaste mannen för vilken regering som helst är den man som är i stånd att fundera ut saker på egen hand, utan hänsyn till rådande vidskepelser och tabun.”
/H. L. Mencken

Det är naturligtvis sant eftersom eliten själva hittat på de vidskepelser och tabun som de vidmakthåller och kontrollerar folken med.

Fler intressanta citat om demokrati.

Mer intressant om medborgarjournalistik och trovärdighet:
http://newsvoice.se/2017/03/15/tim-pool-framtidens-nyhetsrapportering/

Kommentera enligt kommentarsreglerna