Forskning – Lögn, förbannad lögn, Statistik & Sekterism – Några enkla sätt som klimatbluffen luras på människor

Vi klimatskeptiker i Vetenskapliga prtiet har tidigare exponerat klimatbluffen och försökt läka klimatofobin på olika vis. Ex. genom att länka till Youtube-klipp av forskare som Bob M Carter. Vi har uppmärksammt grovt filtrerade forskar-enkäter, samt ren manipulation av temperaturdata, d.v.s. förbannad lögn, men idag tänker vi exponera hur de s.k. “klimatforskarna” medvetet (eller omedvetet) förleder människor med sin statistik, diagram och sekteristiska argument och skapar irrationell rädsla och klimatofobi.

Nödvändigheten av att göra det insåg jag när Lars Bern tog bort två länkar på sådana diagram ur min kommentar i bloggposten Trumps politik kommer att få draghjälp av solen. Lars Bern raderade dem sannolikt av ren välvilja p.g.a. erfarenheten om vissa människors svårigheter att tyda diagram och hur lätt de kan vilseledas. Därför kände jag att det var dags att förtydliga hur dessa klimatdiagram vildseleder så att människor enklare kan undvika att drabbas av klimatofobi.

Var alltså även väl medvetna om att de data som ligger till grund för bilderna nedan kan vara förfalskade p.g.a. ren manipulation av data som ex. NASA levererat, ex. på order av politiker som vill driva en agenda, ex. gynna sitt eget land industriellt och missgynna andra, vilket numera Lars Bern fokuserar på att exponera, vilket naturligtvis också är utmärkt.

Men nu till insikten om hur s.k. “klimatforskare” kan vilseleda på olika vis, en vilseledning som givetvis är gynnsam för klimatforskar-karriärer, då politiker med en agenda har en tendens att gynna de som följer den egna politiska sekterismen.

Följande diagram om global uppvärmning är hämtade ur Engelska Wikipedia vars stiftelse styrs från USA och sannolikt har betalas eller påverkas av intressenter som vill bevara den bild som beskrivs. Nu. Först ut. Det allra vanligaste diagrammet som visar temperaturen mellan 1880 och idag:
https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2016/12/global_temperatur_anomali1.png

Det som här är förvirrande kan vara flera saker. Dels att det är starkt avgränsat i tid, samt att temperaturskillnaden är mycket liten. Hela diagrammet ligger inom cirka en grad Celsius, fastän man kan få intrycket av att det är väldigt mycket om man inte tittar noggrant på siffrorna till vänster.

https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2016/12/2000_year_temperature_comparison.png

Nu är diagrammet förlängt i tid till Jesu födelse, år 0, men förvirrande med diagrammet är, trots förlängningen i tid, att det ändå faktiskt är starkt avgränsat i tid klimathistoriskt, samt att temperaturskillnaden återigen är mycket liten, endast en och en halv(1,5) grad Celsius. Hela diagrammet ligger inom cirka två (2) grader Celsius och toppen ligger endast ca en(1) grad högre än nollan.

https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2016/12/evidence_co2.jpg

Nu till ett riktigt skräckexempel på vilseledning som kombinerar känslomässig påverkan med andra trix. Diagrammet ovan är vilseledande på flera olika vis. Dels har man döpt filen till ”evidence_C02”, d.v.s. ”evidens” eller ”bevis” på svenska, dels lagt in en bild på ett isberg i dess bakgrund. Någon död isbjörn kunde jag lustigt nog inte finna i bilden även om jag letade.

Man har även skuggat bilden svart för att påskina att CO2 är en smutsig eller farlig gas, fastän CO2 är en färglös och ofarlig gas jämfört med ex. NOx eller SOx, vilka är betydligt farligare. CO2 andas vi själva ut och är en gas som orsakar kolsyra och som finns i läskedryck, SOx och NOx däremot, ex. från fraktfartyg utan katalysatorer orsakar Svavelsyra H2SO4. NOx orsakar Salpetersyra HNO3. Båda syrorna är starkt försurande.

https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2016/12/vilseledande_bevis_co2.jpg

Men det finns ännu mer vilseledning i CO2-diagrammet. Därför har jag här ovan förtydligat vad som är förvirrande. Vilseledning 1 är att diagrammet är avhugget vid 160. Jag har därför förlängt det och markerat hur mycket det vilseleder på det viset.

Nu till den riktigt STORA VILSELEDNINGEN som ligger vid den röda 2:an, nämligen användandet av stora siffror mellan 160 och 400, till synes stora siffror, men man har med små bokstäver skrivit ”parts per million” vilket betyder ”delar av en miljon”. Skulle man göra ett mer ärligt diagram på en ett liggande A4-ark skulle toppen av CO2-kurvan ligga på cirka åtta hundradelar av en millimeter. Således inte ens synas med blotta ögat.

Men om vi förstorar pappret så att CO2-halten faktiskt kommer synas på detta papper som en liten millimeter-stor prick i botten av pappret så blir höjden på detta diagram (med ett snabbt överslag) cirka 2 meter och 40 centimeter högt.

Halter på över 5 % koldioxid i inandningsluften, d.v.s. 50000 PPM, kan leda till medvetslöshet, men ”medvetslöshet” kan även vara ärftligt naturligtvis även om medvetandet kan ökas genom meditation och fokus, speciellt genom att andas djupt i tystnad, vilket även kan avhjälpa klimatofobi.

Men för att utgöra ett verkligt fysiskt hot mot total medvetslöshet för människan behövs alltså cirka 125 gånger mer än dagens C02-nivå på runt 0,0004, d.v.s. ca 125 millimeter upp det papper som är cirka 2 meter och 40 centimeter högt och alltså som har en millimeter-stor punkt i underkanten som motsvarar dagens CO2-halt.

På Engelska Wikipedia finns det även diagram med hur många klimatforskare som tror på klimatbluffen, vilket naturligtvis är irrelevant och ett ovetenskapligt sekteristiskt argument, eftersom detta lika väl  kan bero på bestickning och filtrerade enkäter.

Vad forskare svarar i en enkät är dessutom irrelevant, för vad forskare ska göra är att lägga fram evidens/bevis på ett sätt som går att förstå, inte utgöra mass-psykologiska ovetenskapliga sektledare, för i så fall skulle tron på religiösa skrifter som tillbeds av många vara vetenskap på samma vis. Vi är fortfarande lyckliga nog att slippa de argumenten i Sverige.

Låt oss anta, trots ovanstående ovetenskap att klimatet blir något varmare, att allt inte är komplett lögn, vilket det skulle kunna vara. Då är det ändå svårt att veta exakt vad en ev. ökning beror på. Det kan bero på flera olika faktorer som samverkar eller motverkar vartannat.

1. Makthavare med en agenda att pungslå folket, ungefär enligt samma princip som många kommuner infört 30-zoner och fartkameror, nämligen en inkomstkälla, och man har kanske därför beordrat NASA att manipulera temperaturdata.

2. Naturliga variationer i temperaturen.

3. Mänsklig påverkan. CO2, freon från kylskåp, metangas från kossor, kärnkraftens uppvärmning av kringliggande vattenmassor för att kyla av den vattenånga som driver turbinerna som producerar elen etc. etc.

Jag anser dessutom att det finns några fler intressanta problem i anslutning till detta:

1. Faran av att pumpa upp olja ur marken, göra sig beroende av den och förbränna den i en accelererande takt fastän det leder till försurning och att vi nu har nått ”peak oil”, d.v.s. att oljan börjat ta slut och blivit svårare, farligare och dyrare att utvinna.

2. Faran av att, i en accelererande takt, göra sig beroende av Uran som producerar plutonium… samtidigt som imperialist-stater invaderar dödar och förstör och den extrema islamismen växer i världen.

3. Vi kanske bör fråga oss vilken temperatur som är att föredra för oss människor och för vår natur? Vilken temperatur bör vi sätta termostaten på och varför? Vad ska vi hitta på om temperaturen blir för hög eller för låg?

4. Vi kanske bör fundera på vad det är som inleder plötsliga istider och hur vi kan förhindra dem?