Evolution av grundmaterialet och vetenskaplig skola leder rätt

Det handlar om Pisa (Programme for International Student Assessment)

I DN läser jag idag hur den svenska skolan misslyckats. Det har vi faktiskt läst tidigare i omgångar bl.a. i Aftonbladet som jag har kommenterat tidigare i min bloggpost ”Evolution svaret för intelligentare elever” och ”Forskarna eniga – Avskaffa betygen”.

När jag tittar på olika rapporter som forskare kommit med tror jag fortfarande att svaret ligger att eleverna behöver människor i sin närhet som kan relatera sin kunskap till verkligheten, exempelvis som denna forskare, som fick nobelpriset, lärde sig av sin far, samt att eleverna ska känna att de leker med kunskapen, inte att det är en betygspress eller press från föräldrarna.

brain-glasses

Alltså kommer vi i framtiden, om Vetenskapliga partiet styr, sannolikt avskaffa betygen och hjälpa barn och ungdomar att ha kul i skolan istället. Det kommer nog gå fint. Jag tror att lärare från yrkeslivet som kan relatera kunskaperna på ett kul vis är bra också!

Korvstoppade lärare som sätter betyg på eleverna är i själva verket kanske det värsta man kan utsätta barn för? Här har ni ytterligare en till bildad individ som i detta youtube-klipp vill att lärosystemet ska göras om helt.

Men det är inte enbart skolmiljö som ligger till grund för resultatet, vilket några av artiklarna idag i DN delvis berör i samband med att Pisa, världens mest prestigefyllda jämförande kunskapsstudie, har genomförts.

”Så ska vi vända regeringens djupa misslyckande i skolan”
Experter: Inrätta en kriskommission
Ingen ljusning i sikte
Skolan en nationell katastrof
Ingen ljusning i sikte

En viss del av det dåliga svenska resultatet i Pisa-testet verkar också komma av ett sämre grundmaterial genom ogenomtänkt ointelligent invandring. Vetenskapliga partiet har adresserat detta och har en human lösning på det också så att barnen i framtiden föds intelligentare och kan ta till sig utbildning på ett bra sätt, inte bara i Sverige men också i resten av världen.

Här har ni ytterligare en till bildad individ som via ett youtube-klipp vill att lärosystemet ska göras om helt.

Viktigst av allt. Låt oss ha ett deliberativt samtal som bygger på vetenskapliga rapporter för barnens framtid är faktiskt viktigare än politisk pajkastning.

(edit)”Det svenska skolsystemet framstår som anarkistiskt”

I artikeln ovan citerar jag:

”Kunskapsraset sammanfaller med att det fria skolvalet slog igenom på allvar i början på 2000-talet.”

En intressant teori som verkar kunna förklara de sämre resultaten, åtminstone en del av dem, men jag undrar ändå om inte grundmaterialet också har en ganska stor betydelse och jag tror personligen att även om det sker en uppryckning med organiseringen att vi ändå inte kommer till samma nivå igen om vi inte dessutom tar en titt på själva grundmaterialet och att vi dessutom genom vetenskaplig politik vidtager vissa åtgärder även där.

(Edit) och givetvis ska det utredas ordentligt innan åtgärder vidas för Pisarapporten säger naturligtvis inget om vad som fungerar väl.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Evolution av grundmaterialet och vetenskaplig skola leder rätt

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s