En historisk analys av islams två vägar och deras framtidsutsikter

Bloggen Samtiden skriver om Instängningen av det muslimska sinnet Del I, Del II Den är mycket läsvärd.

Samidens historiska analys är intressant, men något svart. Kanske är den svart med rätta, med tanke på historisk evidens, men med tanke på att den instängda vägen av islam endast har ca 10% stöd i förorterna, samt att både kunskapen om islams mentalt stängda väg, samt att tveksamheten mot den, växer både hos muslimerna själva och de som kallar sig ”muslimer”, så ser ändå framtiden betydligt ljusare ut idag än förr, anser jag.

Det öppna sinnets väg, vetenskapens väg, som bekämpar religioners indoktrinerade, vann i Syrien med massivt folkligt demokratiskt stöd, trots att den mentalt stängda vägen fick massivt stöd av legoknektar, USA, Israel, Saudiarabien och Qatar. Assads nationella front fick 7 stolar till i parlamentet. Den vetenskapliga vägen har nu allt fler allierade i hela västvärlden och i Ryssland. Dessutom växer nu islamkritiska krafter i Sverige och Europa som i övervägande majoritet är icke-rasistiska. I Sverige fick rasismen endast 0,07% i valet.

Kritiken framförs även av apostater, såsom Mona Walter med somalisk bakgrund, som fått personligt skydd. Men p.g.a. henne och andra med utländsk bakgrund som säger sin mening, ex. Ayaan Hirsi Ali och Salman Rushdie, så fungerar inte ord som ”rasism” mot islamkritik. T.o.m. ordet islamofobi har slutat fungera mot islamkritik eftersom ordet islamofobi har avväpnats effektivt.

Människorna som befunnit sig i religiös islamistisk medeltid vaknar upp. De lever i en tid omgivna av lättillgänglig kunskap på en knapptrycknings avstånd och kan enkelt distansera sig från extremismen och enkelt begå apostasi till att följa Jesus, Buddhism eller Nyateism.

Men man ska inte vara naiv. Visst finns det risker för den oförsiktige. Förmodligen är den stora faran segregationen, d.v.s. att låta islam bli en en separerad religiös intolerant doktrin som fjärmar sig från resterande samhälle, samt givetvis den bidragsdrivna massaveln av barn, vilka ofrivilligt tvingas in i en extrem sekterism och en extrem doktrin.

Många skulle kalla det för islamofobi att förklara extrema fascistiska människor som mentalt sjuka, men jag hävdar att detta efter IS härjningar i Syrien, absolut inte vore värre än att i Tyskland och världen mentalsjuk-förklara nazister som vill invadera världen eller mentalsjuk-förklara fascistiska sionister som med sin tro på utvaldhet vill expandera Israel utanför FN:s fastslagna gränser.

Och jag anser att det verkligen är mentalt sjukt, med den kunskap vi idag besitter, med den utbildning som finns att tillgå, att tro på saker som barn på 4 år, eller i vart fall normalintelligenta 12-åringar, avslöjar som rena lögner. Lögner som dessutom sannolikt skapats av schizofrena personer för tusentals år sedan.

christopher-hitchens-80x80
”Måste jag – som har läst Freud, vet vad framtiden för en illusion verkligen är och vet att religiös tro är outrotlig så länge vi förblir dumma, dåligt utvecklade däggdjursarter – tro att någon kanadensisk lag kommer kunna lösa detta problem? Snälla du. Nej, vårt problem är detta: våra frontallober är för små, och våra adrenalinkörtlar är för stora, och vår motstående tumme och fingrar är inte allt det som det skulle kunna vara, och vi är rädda för mörkret, och vi är rädda för att dö, och vi tror på sanningar från heliga böcker som är så dumma och så förfalskade att ett barn faktiskt kan – och alla barn gör det, vilket vi kan avgöra genom deras frågor – se igenom dem. Och jag tycker att den (religionen) borde behandlas med löje och hat och förakt. Och jag kräver den rätten.”
/Christoffer Hitchens

”Do I, who’ve read Freud, know what the Future of an Illusion really is and know that religious belief is ineradicable as long as we remain a stupid, poorly-evolved mammalian species, think that some Canadian law is gonna solve this problem? Please. No, our problem is this: our pre-frontal lobes are too small, and our adrenalin glands are too big, and our thumb-finger opposition isn’t all that it might be, and we’re afraid of the dark, and we’re afraid to die, and we believe in the truths of holy books that are so stupid and so fabricated that a child can – and all children do, as you can tell by their questions – actually see through them. And I think it should be (religion) treated with ridicule and hatred and contempt. And I claim that right.”
/Christoffer Hitchens

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s