Vladimir Putin får välförtjänt fredspris men inte av Norska Nobelkommittén

Vladimir Putin har förra veckan tilldelats fredspriset som instiftats till Hugo Chavez minne kollar jag upp i Diktatornytt när jag läst Jan Nybondas kommentar till Anders Romelsjös artikel om Putinister. Även om inte Norska Nobelkommittén lyssnade på mig när jag nominerade Vladimir Putin och Sergej Lavrov till Nobels fredspris så verkar det som om anständiga människor ändå gjort något alldeles utmärkt. Bravo!

För västmakternas s.k. ”demokratiska” eliter, vilka går emot nationell folkvilja i girigbukars intressen på Wall street och stöttar ljugande utlands-lojal fulmedia med presstöd, är det givetvis en icke-nyhet när Putin, som uppfyller den ryska folkviljan, får ett fredspris, eftersom Natos krigspris (mera känt som Nobels fredspris) är det som gäller i denna del av världen.

Bild – Komedi – Natos fredspris till Obama

Tittar man på Alfred Nobels testamente kan man med rätta fråga sig om den Norska Nobelkommittén verkligen fullgör sitt uppdrag och om deras senaste priser inte går emot Alfred Nobels sista vilja? Är det olagligt i Norge att vanära en svensk uppfinnare som litade mer på Norge än Sverige vad gäller att följa hans sista vilja?

Alfred Nobel ansåg att nämligen att pris skall ges:

”…åt den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående armeer samt bildande och spridande af fredskongresser.”

Kan Norska Nobelkommittén ha tolkat det som Muslimska brödraskapets förbrödring av muslimer? Muslimen Obama har ju onekligen gynnat förbrödringen av de mest extrema muslimerna, till sekulära muslimers och andra gruppers stora förfäran, i Libyen, Irak, Syrien och Yemen.

För Diktatornytt och Norska Nobelkommittén noterar jag att de idag framstår som dåliga Norgehistorier, eller likt apor på dekadansen, som likt Quisling har gått imperiets sjuka GB-CIA-ärenden… Kuckeliku! – Dags att vakna nu? Vi får hoppas att Donald Trump avslutar denna dåliga Norgehistoria.

En reaktion till “Vladimir Putin får välförtjänt fredspris men inte av Norska Nobelkommittén

Kommentera enligt kommentarsreglerna