Evidens för att Stockholmsterrorn på Drottninggatan enbart var en övning

Eftersom en SD-kvinna fick avgå när hon kallade terrordådet i Stockholm ”ett iscensatt event med betalda skådespelare” så känner jag mig motiverad att leta upp evidensen och analysera dem med öppenhet och skepticism, såsom sig bör om man vill kalla sig själv vetenskaplig. Det hela var mycket intressant.

Youtube – ”Stockholm Truck Attack HOAX Exposed”. (6 minuter 15 sekunder av video med konspiratoriska drag i övermått, ex. konspiratorisk musik)

Evidensen som presenteras av filmskaparen är följande:

1. En bild som visar att att ”Polismyndigheten, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen övade terroristbekämpning” dagen innan attentatet och att övningen pågick i två dagar. Det stämmer. På säkerhetspolisens hemsida bekräftas detta. Bilder från övningen används helt klart i rapporteringen av terrorbrottet där en militär och två poliser är med i bild samtidigt, här genom The Sun. Det är evidens för att övning och attack skedde samma dag.

2. Bild på fyra civilklädda poliser vid övningstillfället som har polisbrickor runt halsen. Den bilden används ex. av Daily Mail. Att bilder från övningen används i nyhetsrapporteringen om terrorattacken är i sig inget evidens om att terror attacken inte skett, eller att polisen varit inblandad i själva attacken om den skett, men det är ett gott evidens för att övning och attack skett samtidigt, vilket naturligtvis är extremt märkligt.

3. Bild på den påstådda förövaren (eller skådespelaren), Rakhmat Akilov, som visar vänster sida av ett foto oskarpt och höger sida skarpt. Jag kollar upp saken på nätet och finner samma bild på BBC. Personligen ser jag inte någon märklig skillnad i skärpa, men noterar att det förmodligen kan uppfattas så p.g.a. den starka kontrasten på höger sida p.g.a. lampornas ljus som resulterar i skarpa linjer, medan vänster sida är mindre kontrastrik och visar en vägg i vad jag tolkar som trälaminat. Att jpeg-kompression, resulterar i olika utseende i en bild ser jag inte som märkligt.

4. Svarta linjer i fotot som ser ut att vara resultatet av dålig bildbehandling och dessa svarta linjer syns tydligt på Sveriges radios hemsida. Det är märkligt, anser jag, eftersom om syftet hade varit att förfalska Rakhmat Akilovs närvaro så skulle rimligtvis förfalskningen varit enkel att göra betydligt mer professionell. Jag spekulerar i att linjerna kan bero på kraftig jpeg-kompression, men bilden i övrigt verkar inte ha samma problem, vilket faktiskt är märkligt.

5. I bilden saknas det reflektion eller skugga från förövaren (skådespelaren) i intilliggande plåt. Att den reflektionen saknas kan även ses på en bild från tidningen London Evening Standard som är en daglig nyhetstidning i tabloidformat i London. Det kan även ses på Sveriges radios hemsida. Jag medger att det verkar märkligt. Jag har ingen förklaring på varför plåten saknar skugga eller reflektion.

6. En person som vid tillfället beter sig lugnt påstås vara polis. Det kan inte bekräftas att personen är polis eller att personen är lugn. Naturligtvis kan personen vara lugn om filmen är tagen under övningstillfället. Poliser är dessutom tränade att bete sig lugnt när alla andra befinner sig i ett panikartat tillstånd.

7. Polisman som spärrar av gatan backar för de civilpoliser som bär en skadad. Inget bekräftar något onormalt med beteendet att vilja släppa förbi de som bär på en person oavsett om det är vid övningen eller vid attacken.

8. En klocka på en vägg, som samtidigt med händelsen i punkt 7, visar tiden 10:24. Detta är ett evidens på att denna video tagits kl. 10:24, d.v.s. vid övningen lång före 14:53.

9. En wikisida som visar att attacken ägde rum 14:53. På Wikipedia bekräftas tidsangivelsen som 14:53. Wikipedia nämner inget om den samtida övningen som Säkerhetspolisen redovisat. Evidensen mot äktheten av terrorattacken redovisas inte heller på Wikipedia.

Det jag själv finner märkligt är det sker en terrorattack av jihadister mot Sverige precis när det övas på terrorattacker, samt att detta fenomen inte blir den stora nyheten för journalisterna i medierna. Det är ju en enorm nyhet, en större nyhet än själva attacken, enligt min mening. Att den välkända förvillarorganisationen expo blandar sig i saken på ett dominant och svulstigt sätt är också naturligtvis intressant. Vem har påstått att staterna är inblandade i dåden? Med tanke på Expos kopplingar och israeliska dansande high-fivande flyttkarlar och konststudenter i USA så kan det givetvis vara en annan underrättelsetjänst, som vill skapa hat mot muslimer, som kan ligga bakom.

Det är nog inte många med alla hästarna i båset som påstår att ALLA de polismän och militärer som övar är inblandade i terrordåden. Det räcker att någon eller några få som är på plats är agenter eller terrorister som har till uppgift att styra om övningen till en terrorattack, ex. genom att byta ut en bombattrapp till en bomb, eller genom att hyra in en jihadist som får betalt eller uppmuntras att köra lastbil.

Trots flera dåliga evidens i filmen ovan, så är det helt klart vissa evidens som gör att jag anar ugglor i mossen och tänker att det hela helt klart kan ha varit ett bedrägeri, en s.k. psykologisk operation (psyop), såsom medierna begår sina fula bedrägerier om en massa andra saker dygnet runt. Varför? Jo. Helt enkelt för att medierna INTE går vetenskapligt tillväga och INTE analyserar de olika evidensen sakligt, MEN istället använder kontrollordet ”Konspirationsteori!” och en massa andra former av osanning i det sätt som de förmedlar sina åsikter.

Mer intressant:
https://bjorkbloggen.com/2017/04/12/terrorattack-med-lastbil-i-stockholm-2017-false-flag-nato-ovning-eller-akta-fake/
https://undermattans.blogspot.com.es/2017/04/ovning-ger-fardighet-terror-i-stockholm.html

10 reaktioner till “Evidens för att Stockholmsterrorn på Drottninggatan enbart var en övning

 1. Det är konspirationsteorernas ”tema”, att blanda ihop vad som kom före och vad som tillkom efter händelsen (i tidsangivelse) och utifrån detta bygga en ”ny teori”, eller att blanda fejkade bilder med faktabilder och utifrån det bygga en ny bild som man försöker ”kränga” och till detta t.ex lägga in en berättarröst som inte är orginal och drar en fjekad historiebeskrivning.
  Allt blir ett virrvar av påståenden, snabba bildklipp och person-förflyttninar sönderhackade på logik och sammanhang. Detta kännetecknar de flesta konspiationsteorier särsiklt på ”Youtube”

  1. Problemet med de flesta som söker alternativa förklaringar på lögnmediernas version av verkligheten är att de tillgriper vilka icke-argument som helst helt okritiskt. Detta stärker fulmediernas version fastän den ofta är precis lika tokig som de tokiga konspiationerna. Sanningen är allt som oftast att igen av dem går logiskt och metodiskt till väga när de analyserar ingående detaljer.

 2. Jag tänker så här:
  Det mesta som visas upp i ”fulmedia” är mest skit, som man inte har någon som helst nytta av att veta.
  För det man får veta vet man egentligen inte någonting om i ”verkligheten”.
  Problemet är att medierna producerar medvetande-effekter i våra hjärnor och affekter av det värsta slag, mest av ondo faktiskt.
  Allt som utspelar sig utanför den ”egna” personliga upplevelsesfären, vet man INTET.

  Därför betraktar jag medierna som en ”politisk känsloteater” med syftet att skapa påverkan på allmänheten och skapa eller bilda/producera en opinion, för eller mot något. Lika gärna desinformera som informera.
  Som ”informationskälla” är massmedierna ”mycket” suspekta. Som kunskapskälla är den näst intill totalt ”värdelös”.
  Nästan allt förgiftas och filtreras av politiska ”åsiktstroll” (propaganda) med värderingar och attityder från mänskliga floskelmaskiner till anonyma PR-byråer under fejkade journalist-pseudonymer till borgerliga pressreleaser från näringslivet och organisationer av allehanda slag. De vill t.o.m ha betalt för dyngan.
  Nej; ”Hormedia” är inget att bry sin hjärna med. (Dock kan annonser och mat-recept ha ett visst allmänintresse)
  Jag frågar mig ofta, ”angår detta mig” och varför då? Varför bry sig om sådant jag ändå inte kan göra någonting åt eller förändra. De där fulmedierna ska inte få sätta några propagandaspår i mitt medvetande eller i mitt känsloliv. Man tvingas helt enkelt att leta upp trovärdiga sidor på nätet som kan tala till ens förstånd.

 3. Jag uppskattar verkligen länkar från din blogg Martin, som jag tycker är intressanta .
  Jag tycker även att Anders Romelsjö ger mig en världsbild och analys som verkar trovädig ur mitt perspektiv att se på aktuella händelser i världspolitiken, tex då han tydligt anger källor för sitt material. Inte heller har han något uppseendeverkande politisk vinkel som man kan reta uppsig på. Dessutom får jag många bra uppslag/ länkar från Vetenskapliga partiets blogg på sidor som verkar intressera mig, som man även kan länka vidare till och därifrån och dela med andra.
  Det finns bra länkar på Newsvoice och många andra. Eftersom jag inte sitter vid datorn och letar bloggar själv så ofta, är det bra att få tips via mail. Det uppskattas.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s