Osann analys av Stig Berglund om hur Wikipedia styrs av vänstern och finansintressen

Betraktar en mycket bra analys av Stig Berglund om Wikipedia, men att kalla det ovetenskapliga Wikipedias monopolkapitalistiskt infiltrerade PR-presstitution för ”vänster” är i min mening en felaktig del i analysen, som dessutom ofta gör SwebbTV till haltande ohederliga fejkade nyheter helt i onödan. Låt mig exemplifiera!

Tar man t.ex. vurmen för krigsförbrytare som Obama, eller vurm för reaktionär sekterism styrd av diktaturer, så är detta inte traditionell demokratisk socialistisk ”vänster”. Tvärtom så är detta ett slags tokliberalt stöd för extrem fascism, extrem marknadsliberalism från finanseliten. Det är bombliberalernas helt vanliga bombliberalism och imperialism, d.v.s. stöd för det militärindustriella komplexet som främst styrs av några få oligarker, vilka ofta stöder Israel-regimens krigsförbrytelser och etniska rensning i Palestina.

Stöd för krigshetsande monopolkapitalism och oligarki (extrem höger) är inte fredlig demokratisk socialism (vänster), ur mitt perspektiv, men i övrigt så var analysen mycket intressant.

Det finns ett enkelt sätt att råda bot på SwebbTV:s och Berglunds lögner. Skippa orden ”höger” och ”vänster” eftersom de är mångtydiga, relativa ord, och beror på var man står! Skippa ord som ”kommunism” eller ”socialism”, såvida ni inte har kommunister eller socialister i studion som kallar sig för begreppen och vill förklara hur de ser på dem! Alltså, använd ord i deras sanna betydelser!

Tillrättavisa även andra lögnare i kommentarsfälten som använder ord på fel sätt, ex. som nedsättande, eller som kontrollord! Det är viktigt, för de här lögnernas används mot människornas förstånd. Hur skall politiken någonsin kunna bli förståndig utan att vi använder orden rätt och försöker resonera medelst evident sanning?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s