Överste av första graden – Sverige behöver en hel värnpliktsarmé

Jag läser en text som är mycket intressant av Per Blomquist – Sverige kan inte gå i duell med stormakterna. Jag är ingen expert och har ingen insyn i svenskt försvar så mina förslag måste ses som bristfälliga, även om jag sett vad som har skett i världen på diverse youtube-klipp.

Blomqvist menar att stormakterna ska mötas med respekt. Så har inte varit fallet. Sverige har nedrustat sitt försvar för att numera utgöra USA:s lakej och jakthund mot andra stater inkl. mot Ryssland, i vilket även svenska medier och journalister har ingått. Det är inte att möta varken USA eller Ryssland med respekt. Varken underkastelse eller aggressivitet kan respekteras. Det är inget ”försvar”. Det är konfliktskapande åt främmande intressent som INTE kan gynna Sverige eller ens någon stormakts eget folk.

Hur stormakternas militära medel och metoder följs upp kan jag naturligtvis inte veta, men föreställer mig att vår styrka borde ligga i medvetenhet, god beredskap och effektivt gerillaförsvar, inte i alltför kostbara materiel som slås ut alltför lätt av en fiende.

Att Sverige ska ha ett försvar ”för fred mot krig”, som statsministern uttalade i Dagens Nyheter för två år sedan, är jag INTE enig i. Vi ska ha ett enat folk genom sekularism, hög nivå av jämlikhet och ett TOTALFÖRSVAR med hög beredskap, INTE det tillstånd som folkförrädare har skapat i tre decennier.

Sverige behöver i min mening inte delta i kampen om luftrummet, i vart fall inte på hög höjd. Det är dyrt och förmodligen bortkastat mot en luftöverlägsen fiende. Drönare plockar idag ut luftvärn, flygstridskrafter och gerillakrigare i öppen terräng  likt i ett dataspel. Inte ens natten eller skogen är något skydd längre.

Vi behöver idag kunskaper i MODERN gerillakrigföring, kunskap i infiltration, sabotage och stridskunskap i bebyggelse för att kunna lokalisera och oskadliggöra krigsförbrytare och quislingar effektivt på vårt eget territorium. Det är de som har försvagat Sverige.

En långvarig, svårberäknad strid som har störst fredsbevarande/krigsavhållande förmåga får vi i min mening genom att värnpliktiga har relativ sabb tillgång till svensktillverkade prickskyttevapen, granatgevär, minor och kortdistans robotar. Artilleri är idag alltför lätt att lokalisera och slå ut för stormakterna, likaså radar och annan utrustning som skickar ut radiosignaler. Kommunikationen måste istället ske på ett sätt som kan ”gå under radarn” och kan arbeta självständigt.

Att vi är trovärdigt alliansfria och har hög grad av självständighet är viktigt att åstadkomma. För att det ska kunna bli trovärdigt måste vi Ut ur EU och avsluta samverkan med kärnvapenbestyckade länder. Vi kan införa handelsförmåner för länder som är kärnvapenfria och alliansfria och därigenom hoppas på att utöka bufferten mellan Nato och Ryssland, vilket skapar avspänning i vårt närområde och i Europa.

Sverige bör snarast påbörja organisering av ett defensivt försvar, men INTE över ”hela vårt markterritorium”. Visst kräver detta försvar allmän värnplikt med god utbildning och utrustning, men denna måste bygga på MODERN kunskap i närstrid. Att det är traditionell ”jägarstrid” ”över milsvida områden” som är effektivt idag betvivlar jag starkt. De upptäcks och oskadliggörs alltför lätt idag.

För att stå starka behöver Sverige frigöra sig från oljeberoende och ha motståndskraftig och utspridd lokal energiproduktion, vilket är en ekologiskt hållbar energiproduktion. Arktis är enbart av militärt/ekonomiskt intresse p.g.a. Azolla-oljan. Visar vi att vi kan skapa ett oljefritt välmående samhälle utan den så försvinner anledningen till konflikt över ändliga resurser som finns i arktis.

Jag är enig. Sverige måste tänka nytt och behöver en hel värnpliktsarmé med god utbildning och god utrustning för krigsavhållande effekt och säkerhet, där alla är med i välfärden, men vi behöver framför allt ett bra totalförsvar.

Tack för tipset går till: http://www.nejtillnato.se/2019/12/17/per-blomqvist/

10 reaktioner till “Överste av första graden – Sverige behöver en hel värnpliktsarmé

 1. Eller endast ett försvar mot kuppmakare ! Den yttre fienden finner jag som en abstraktion . Vem / villa vill åt Sverige ? Finner dessa tankar ålderdomliga , då de flesta länder runt om oss lever i välstånd. Någon nation måste våga , att lägga ned totalförsvaret och endast behålla ett kuppförvar i syfte att behålla demokratin. Att våga lägga ner totalförsvaret är detsamma som att säga : vi praktiserar fred ! Vi är en fredsnation !

  1. Vem vill åt Kuba, Venezuela, Bolivia, Serbien, Krim. Listan kan göras längre. Hur är detta en abstraktion? Är proxy-terrorn mot Syrien en abstraktion?

   Om någon stryper dig, slår du då den som stryper dig? Slår du hårt om du är tvungen? Släpper du luften med kniv ur den som stryper dig om slagen inte räcker?

   1. Någon nation måste ta steget att lita på grannar och därmed initiera avskaffande av totalförsvaret. Denna handling / målsättning skulle direkt ogillas av imperialistlandet USA , som betraktar svensk militarismen som en del av deras globala militarismen. Att lägga ner svensk militarismen ( utom kuppförsvar ) blir signalpolitik för omvärlden att signalera fred. Rent praktisk innebär det ett avslut med NATO-övningar i Sverige. Dessutom inga nya stöd för Sverige att delta i krig utomlands ( Afghanistan, Lybien tidigare ) . Inget deltagande i ekonomiskt uppbyggnad av PRESCO , vilket är Europeiska unionens militära pelare. // Att imperialistlandet USA vill inlemma alla länder militärt i det att i en framtid slå till militärt mot Ryssland och Kina är huvudmotsättningen globalt. Om en mindre nation som Sverige initierar avskaffande av totalförsvar blir ett bakslag för USA. Det blir också avspänning gentemot Ryssland. // Vad gäller Martins exempel om våld mellan privatpersoner , så blir det irrelevant till frågan om en nations fredsarbete med avskaffande av militarismen. En nation är ingen enskild person ! // Låt oss säga att nationen Sverige avskaffat sin militära förmåga och omvandlat denna budget till andra nyttiga områden som exempelvis investeringar i infrastruktur eller vård. Vad händer ? Kommer våra grannländer roffa åt sig landområden från Sverige ? Troligtvis inte ! Kommer ryssen ? Kommer USA att invadera ? Troligtvis inte! Ty , man sparkar inte på en person som redan ligger och vilar på marken. Ifall en nation får för sig att ockupera Sverige blir ockupanten en skämmig nation. Vilket får följdverkningar internationellt med exempelvis handelsembargo gentemot ockupanten. // Som sagt : någon nation bör/måste våga ta initiativ till en nation av fred !

    1. Titta på Irak! Saddam visade upp att han inte hade WMD. Blix bekräftade. Alla visste att enbart USA hade dem.

     Lögner och krigsförbrytelser följde. Bombliberalerna i Sverige ville vara med och bomba.

     Vilka krafter stärktes då? – Inte var det pacificmen, precis. Sekterismen tog över, med Saudisk bankmaffias stöd, vapen från USA och vårdhjälp från Israel.

     Apostater, kristna och andra minoriteter slaktades, men inga judar. Syrien invaderades. Sverige stöttade krigsförbrytelsen. Barnen slets i bitar när IS sköt granater mot skolor i Damaskus. I IS-områden utförde gärningsmännen tvångsäktenskap mot barn och barnvåldtäkter med stöd i Sharia-lag.

     Man får vara allt bra naiv om man tror att ett obeväpnat folk kommer kunna behålla freden och kunna skydda barnen mot extrema islamister med stöd från diktaturer och plutokrater.

     Hur hade det gått om Irak hade haft ett defensivt välbeväpnat och välutbildat folk istället? Varken USA eller IS hade haft en chans.

     I Syrien plockade män och kvinnor med militär utbildning och vapen, bort cancern. Nu solar de på stränderna i badbyxor och bikini igen. De hade tur att de fick hjälp av Ryssarna. Kommer Ryssarna hjälpa Sverige mot IS i Sverige när ”godhetens axelmakter” aktiverar dem? Det återstår att se… Jag hoppas enbart att svenska män och kvinnor är beväpnade när/om det sker.

 2. Krig är fullkommligt meningslöst. Går ej att vinna. Alla länder som dras in i krig är förlorare både ekonomiskt socialt och mänskligt med de vapen som finns i dag. Därför behöv egentligen ingen krigsmakt. Det är bättre att säga som ”Glistrup” Vi ger oss om det mot förmodan ändå skulle inträffa.
  Vi har ju ändå inget att sätta emot. Det finns inte ett enda uppsåt från något annat land som skulle utgöra den mista osäkerhetsfaktor om sådant intresse, varken i dag, i närtid eller framtid så långt man kan se. Allt annat är bara propaganda skrämsel och uppblåsta hotbilder i medierna i någons intresse

  1. Bankirmaffian vinner på krigen. De skapar konflikterna, underblåser dem. Folken förlorar. När du får se svenska kvinnor gruppvåldtagna så är det bankmaffians verk. Kommer du kanske ändra uppfattning om vad du ska rösta på då? …eller bara böja dig framåt som SD och bli för bankmaffians älskade EU?

   Folket ska ha vapnen och sikta på de som attackerar dem, annars kan det aldrig bli fred. Eliten har inga gränser för hur djupt de slicka i bankmaffians tarmar och inga gränser för hur djupt de kan trycka ner arbetarklassen, bara så att de får befinna sig pinnhålet över dem.

 3. Militarismen kan användas i olika sammanhang och som Martin redovisar . Det mest omoraliska är att vapenindustrier genererar vinster på krigskonflikter och att folk / folken är de som får ta allt lidande. Det olustiga när vi diskuterar är tankar på George Owells bok 1984 , där tanken om KRIG är FRED blir en slags förhållningssätt att leva med . Går det att bryta sig loss från den tankekonstruktionen ? Kan en nation bryta sig loss från militarismen med en kompromiss om att endast ha ett kuppförsvar i kombination med en säkerhetstjänst som förebygger kuppförsök ? Det vore värt ett försök att lämna militarismen och utropa Sverige som en fredsnation. Kanske Vetenskapliga Partiet kan gå på tvärs i detta ämne och acceptera kompromissen ett kuppförsvar ?

  1. Vetenskapliga partiet förespråkar inte vinst till privata intressenter vid krig. Vi anser att all vapenindustri GIVETVIS skall vara statligt ägd.

   Vi vet att det är detta som driver på det militärindustriella komplexet.

   Orwells problematisering var att diktaturen gör om språket så som dagens elit har gjort. Krigsförbrytelser kallas ”missioner” och ”insatser”.

   Jag anser inte att självförsvar handlar om detta alls, men visst leder ett gott självförsvar att man fredar sig själv. Att försvara sitt eget territorium är inte krigsförbrytelse enl. FN.

   Du tycks anse att våldtäkt är fred, men det anser inte jag. Där finns inga kompromisser.

   Den som våldtar andra nationer eller försvagar andra nationer så att dessa nationer kan våldtas bör GIVETVIS torteras och därefter slaktas som en gris och degraderas i avskräckande syfte.

   Det handlar, inte om grymhet, men att det är framtidens generationers bästa att psykopater fruktar det straff som väntar dem om de begår krigsförbrytelser.

 4. Det är nästan alltid politiska lögner i propagandaform som drar in stater och människor i krig. Imperialismens drivkrafter är tillväxt, utsugning och plundring av andra länders naturtillgångar. För att möjliggöra, motivera och legitimera sådan handlingar är det nödvändigt att desinformera sin egen befolkning med propaganda i medierna, samt att se till att sprida lögnpropagandan i så många länder som möjligt och där ha tillgång och kontroll över så många propaganda centraler som möjligt Tex (Pr-byråer eller TV-bolag, pressbyråer eller sprida fejk-konton via nätet).
  Dessutom köpa upp inflytelserika politiker och makthavare i olika länder och lägga dem till lönelistan och öppna konton för dem, sannolikt i något skatteparadis eller belöna dem med väl tilltaget konsultuppdrag.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s