Ekologisk hållbarhet – Statsodlingar som visar vägen

Medan vilseledda städer gör sig allt mer svaga och beroende av giftbesprutad frihandel och transporter som släpper ut NOx SOx, COx och oförbrända giftiga CxHx, så finns det städer i världen som gör sig allt mer oberoende, starka och ekologiskt hållbara.

Vi talar nu INTE om fejkad grönhet, som ytliga narcissister i vissa svenska kommuner vill klistra på sig själva stolt, samtidigt som de försvårar sjuktransporter, eller skapar höjda hyror för att kunna strössla pengarna på sina egna nybyggen som ska husera sekteristiska icke-flyktingar, icke-barn och ankarbarn i arktiskt klimat, kanske för mutor från rika sekterister, vars mål är att sprida sin sekt med exponentiell logik. Nej. Vi talar här alltså om äkta ekologisk hållbarhet.

Det är Kubas städer som visar vägen. Visserligen är den ekologiska hållbarheten på Kuba påtvingad av yttre omständigheter, men resultatet borde verkligen inspirera och bli en del i varje stad med självbevarelsedrift, lokalpatriotism och en sund vilja till beredskap! Sätt igång!

Vetenskapliga partiet utger sig för att vara Sveriges mest ekologiskt hållbara parti och kan kanske kan hjälpa alla läsares metabola hälsa och samtidigt minska inköp av plast med ett jordnära tips som jag fann. Mer finns att läsa på Charlotta Lingwalls blogg, Think Organic.

Men var ska man då ställa det nyplanterade? Kanske i en fruktlåda av trä med sköna ekologiska färger från Pysselbolaget? Återkom gärna med pingningar, kommentarer och bilder på era egna krukor från era WordpPress-bloggar när väl växterna börjar titta fram!

Jag vill se en massa ekologiska nyttigheter som ex. spenat, mint, persilja, gräslök, mangold, basilika, morötter, bönor, ärtor, solrosor, tomater, dill, hallon och vinbär till er själva och era familjer i sommar, eller varför inte växter för biologisk mångfald? Lycka till att hålla naturens alla djur, insekter och er själva sunda och friska under 2020!

Det är inte enbart ekologiskt hållbart och patriotiskt, men det skapar daglig hälsosam rörelse, men även enhet, människor emellan, att dela sticklingar och att dela frön!

Mer intressant:
Artur Granstedt, Docent i ekologisk odling, kritiserar medias eko-motståndare.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s