Glada Nyheter – Världen går att rädda rent tekniskt

Världen går att rädda menar Johan Ehrenberg på ETC som dessutom beskriver hur:

Klimatfrågan är inte en teknisk fråga. Inte alls. Det är fullt möjligt att ersätta kolkraft på tio år. Fullt möjligt skapa en effektreserv (när det är som kallast) med biogas och naturgas de få timmar då vind, vatten och sol inte klarar jobbet. (Tills vågkraften, tidvattenkraften, batterilager eller lufttryckslager byggts ut).

Det är, helt riktigt, möjligt rent tekniskt och jag anser att det är en politisk-teknisk fråga. För att genomföra en sådan förändring måste alla, från höger till vänster, rösta på partier som först garanterat tar oss ut ur EU och den förslavande frihandeln. Först då kan ett lands politiker fatta de nödvändiga besluten för att kunna föra oss till ett sådant långsiktigt hållbart framtids-samhälle.

Tekniskt kan elbilar ersätta bensin redan idag. Och tidsmässigt är det så att världens bilpark byts vart sjunde år. Togs det politiska beslutet skulle vi kunna ställa om inom ett decennium vad gäller trafiken.

Helt riktigt. Alla har nog sett elbilens fantastiska utveckling och det finns fler glada nyheter på tekniksidan inom kärnfysik som bör undersökas innan vi investerar alltför mycket.

Vill du se hopp för världen lyssnar du på de som gör något bra.

Helt riktigt.

Politik förändras bara om några miljoner går ut på gatorna och kräver det.

Halvt riktigt. Som Maria-Pia påpekar i sin artikel om att journlister legitimerar maktutövningen är det inte alls säkert att människors vakna aktiviteter kommer väcka vare sig politiker eller det sovande folket, även om det kan väcka vissa ”shop-o-holics” på stadens gator. Hur människorna kan kräva och få en långsiktig politik är säkert en kombination av flera olika aktiviteter. Personligen satsar jag på Internet, bloggande, och nya partier som har förstånd nog att valsamverka sig över 4%-spärren.

Man måste dessutom förstå Vetenskapliga partiets och världens viktigaste fråga innan man, på ett trovärdigt sätt, kan försöka rädda världen långsiktigt.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

En reaktion till “Glada Nyheter – Världen går att rädda rent tekniskt

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s