Journalisten Mattias Göransson får Svenska Freds fredspris för att ha synliggjort nationella vanföreställningar.

Göransson kommentar till Eldh-Ekblads fredspris som han fått för boken “Björnen kommer” :

Bild på Mattias Göransson
”Få områden rymmer så många exempel på falska nyheter, masshysterier och kollektiva vanföreställningar som den svenska idén om ett akut hot från Ryssland. Man blir inte populär när man påpekar detta faktum. Därför är det dubbelt härligt att även Svenska Freds vågar gå emot strömmen genom att belöna min bok.”
/ Mattias Göransson

Eftersom vetenskapliga partiet är ett av fåtalet partier som är fredligt på riktigt och verkligen hjälper människor att komma bort från vanföreställningar så glädjer det här priset till Göransson oss ända ner i stortån.

Vi påpekar samtidigt att ett land som vill befinna sig i fred, demokrati och frihet måste kunna försvara sig mot psykopatiskt handikappade regimer och då är i vår mening ett konventionellt, statligt, modernt och rejält totalförsvar byggt på frivillighet, samt utbetalning av rättvisa löner till alla de som deltager, betalat genom progressiva skatter, förmodligen det allra bästa.

voltaire_80x80
”Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och kommer hänge sig i guds namn eller under namnet av vilka andra gudar som helst, religiösa eller icke-religiösa, för att sätta handfängsel på sovande människor.”
/ Voltaire Källa: http://en.wikiquote.org/wiki/Voltaire

(Detta och fler citat om demokrati)

Så låt oss utöva vår frihet! Inte låta PSYOPS, genom girigbuks-medier gynna tyrraniet, inte importera extrema sekter, inte föda extrema motreaktioner, inte skapa konflikt! Parasiterna lever på konflikt, så låt oss ta över landet fredligt genom demokratin tillsammans!

Vi kan tillsammans ersätta den korrumperade politikeradeln och de fega journalisterna, och på så vis vakta våra friheter och skydda vår nationella demokrati, t.o.m kanske utveckla den? Då kommer det kanske leda till både fred och frihet som i Schweiz, för vår nation och alla våra grannar, men även i hela världen, vilket ännu mer kommer trygga vår egen fred!

En dag kommer vi kanske skapa ett nytt och mer demokratiskt FN tillsammans. Visst kommer det militärindustriella komplexet inte gilla det först, men med lite mer ryggrad så kan vi kanske övertyga dem med vetenskapliga evidens om att även de kommer bli lyckligare i ett mer jämlikt samhälle?

Läs den mycket läsvärda motiveringen till priset på Svenska freds!

Mer om saken:
https://newsvoice.se/2018/06/15/filter-mattias-goransson-fredspris/

Kommentera enligt kommentarsreglerna