Nyheter som du undanhålls – Syriens stormufti, samtalar med Mikael Jansson (AfS) i Damaskus

Ahmad Badreddin Hassoun, Syriens stormufti, samtalar med Mikael Jansson (AfS) i Damaskus. Stormuftin av Syrien utses av landets president, Assad. Det är en mycket intressant intervju med Hassoun, även om den inte verkar hänga ihop helt. Väl värd att se ändå. Här tre korta citat ur samtalet:

Bild på Ahmad Badreddin Hassoun
”Håll er ifrån religiösa länder och håll er ifrån islamister i ert eget land … Det är väldigt farligt för Europa, ert eget land och för er själva.”
/Ahmad Badreddin Hassoun

Bild på Mikael Jansson
”I Sverige har vi många syriska flyktingar och vi vill hjälpa dem hem på ett bra sätt.”
/Mikael Jansson

Bild på Ahmad Badreddin Hassoun
”Vi hoppas vi får tillbaka allihopa. Förutom de som våldtagit och mördat här i Syrien. De måste ställas inför rätta.”
/Ahmad Badreddin Hassoun

Vetenskapliga partiet anser naturligtvis att vi inte längre behöver religioner, nu när vetenskaplig metod och meditation/introspektion finns för att söka sanningen om tingens ordning. Vi kritiserar öppet alla religioner och i synnerhet extrema former av islam. Vi kritiserar även när s.k. vetenskapare beter sig likt blint religiösa sekter.

Vår slutsats att religioner och sekterism leder till ondska förstärks givetvis av det krig som vi sett i Syrien som varit religiöst motiverat. Intervjun är därför av intresse anser jag, eftersom stormuftin visar tydligt att vissa riktningar inom islam är fredligare än andra och att dessa mer medmänskliga muslimer vill skydda vår upplysthet i väst från de extrema islamisterna, vilket är hedervärt av stormuftin, tycker jag. På samma sätt känner jag för stormuftin och hans vänner. Vi ska skydda dem, även om de inte har samma tro som oss i väst.

Hassoun talar ofta vid interreligiösa och interkulturella event. Hans pluralistiska åsikter, vad gäller dialog mellan människor med olika tro, har skapat mycket kritik från extremare inriktningar inom islam. Anledningen är uppenbar. Rädsla. Rädda sektledare vill INTE att deras sekt-medlemmar ska få byta tro. Denna rädsla leder även till dödsstraff för apostasi inom extrema riktningar av islam.

Mikael Jansson har tidigare varit med i Centerpartiet och i Sverigedemokraterna. I april 2018 bytte Jansson parti till Alternativ för Sverige. Efter riksdagsvalet 2018 fick Alternativ för Sverige (AfS) 0,31% av rösterna.

Vissa tror att det låga resultatet för AfS kan bero på att det svenska valsystemet inte är säkert nog, d.v.s. att vi inte längre har demokrati, men anledningen till det låga resultatet för både SD och AfS är förmodligen främst skrämsel-propaganda genom de kanaler som kontrolleras av de mediemoguler som äger dem i kombination med 4%-spärren, vilket gör att människor luras att ”taktikrösta” på det minst dåliga partiet som de tror kommer över 4%-spärren. Jag har kontrollerat min hypotes litegrann i samtal med folk och den verkar stämma. SD-röstare som gillar AfS har ändå röstat på SD.

Fåtalet lyssnar på kvaliteten i resonemang om det här. Mängden information som människor i allmänhet har tagit del av avgör deras uppfattning, inte kvaliteten. Vi får ha medkänsla med dem. De är inte vetenskapsmän. Alla vi andra måste hjälpa dem med kunskap i hur man blir intelligentare, samt repetera bättre argument flitigt.

AfS hoppades på s.k. ”stödröster” från människor som tidigare röstat på SD, men eftersom fulmedia medvetet mörkade AfS nästan helt, allt medan de klandervärda journalisterna gav NMR en enorm uppmärksamhet, så blev sannolikt opinionssiffrorna dåliga för AfS. Alla som röstat på SD läser heller inte Nya Tider, men låter sig ofta hjärntvättas av fulmedierna, i vilken SD och NMR fick utgöra ”Rasisterna!”.

I de fall folk är förbannade på idiotpolitik och idiotmedia så proteströstar de allra oftast på vadhelst som fulmedia spottar på, vilket var SD och i viss mån NMR. Det var sannolikt därför medierna ville släpa fram NMR, men även för att själva framstå som goda, fastän de helt evident stödjer terrorism och imperialistiska krig mot suveräna stater, ja t.o.m. den etniska rensningen av nationella kristna, ateistiska och muslimska palestinier från Palestina.

Bild på Lars Bern”Etablissemanget behöver
nazisterna för att odla myten
om sin egen godhet.”
/Lars Bern

(Källa: https://anthropocene.live/2018/07/07/kampen-for-att-aterinfora-demokratin/#comment-36379)

Hade AfS däremot valsamverkat brett med andra småpartier och tillsammans hade legat nära eller över 4% så hade förmodligen många människor som röstade på SD valt att rösta på AfS genom en sådan valsamverkan, tror jag. Media hade dessutom tvingats att uppmärksamma partiet.

Att valsamverka är naturligtvis inget man påbörjar i valspurten. Det kräver förankring och är en pedagogisk uppgift, men tanken på en bred inkluderande valsamverkan som växer skulle sannolikt skrämma slag på de stora partierna. För tänk om folket får fullgoda alternativ som faktiskt bryr sig mer om Sverige än om finanskapitalet på Bilderberggruppen, eller inte längre vill gynna Israels nazi-sionistiska invasioner, etniska rensning och expansion, såsom Expo, flera fulmedier och t.o.m. SD gör (märkligt nog). Varför skulle folket inte rösta på småpartierna då?

En reaktion till “Nyheter som du undanhålls – Syriens stormufti, samtalar med Mikael Jansson (AfS) i Damaskus

Kommentera enligt kommentarsreglerna