Centralkommittén har beslutat att lägga Vetenskapliga partiet på is

Vi kamrater i centralkommittén har, med 100% enighet, beslutat att lägga Vetenskapliga partiet och Valsamverkanspartiet på is. Detta är ett beslut som kommer av diskussioner som vi har haft med jämna mellanrum sedan förra valet.

Vi tycker alla att Vetenskapliga partiet är en jättebra partipolitisk idé, men fastän vi sätter människornas väl och ve främst, särskilt barnens välfärd genom världsfred, så är tyvärr inte människorna med oss i tillräckligt stor omfattning. Vi har heller inte fått tillräckligt stöd rent ekonomiskt. Vetenskapsmän med karaktär har också lyst med sin frånvaro, tyvärr.

Vi hade behövt minst 4% av väljarkåren bakom oss för att komma in i Riksdagen. Den regnbågskoalition, som vi gick in i för att skapa samverkan och enhet för att nå dit, d.v.s. Valsamverkanspartiet, har heller inte lockat in partier i tillräcklig omfattning.

Att vi lägger partierna på is just nu beror på att detta ger alla medlemmar demokratiska möjligheter att stödja andra partier och bli hemmastadda där innan valet 2022. Vi hoppas att vi alla därigenom kan göra diskursen i Sverige mer vetenskapligt evidensbaserad genom andra kanaler.

Partiets sidor och bloggposter är CC0 och kommer ligga kvar som källa för inspiration till all som vill läsa. Ev. frågor kan fortfarande ställas i de relevanta trådar som kan sökas upp genom sökfunktionen.

Om väldigt många aktiva och drivande människor eller tillräckligt många partier som vill valsamverka kontaktar oss, så kommer naturligtvis saken i ett annat ljus. Då kan partierna eventuellt tinas upp igen.

Annons

2 reaktioner till “Centralkommittén har beslutat att lägga Vetenskapliga partiet på is

 1. Du har varit otroligt ambitiös Martin , att försöka med små partiers samverkan. Men av olika anledningar
  vill det sig inte att samverka . Sekterismen ??? Kanske det lossnar i en framtid !

  1. Jo. Kanske var det sekteristiskt tänkande. Vi får hoppas att det löser sig i framtiden, Gunnar. Kanske vid totalt kaos, inbördeskrig eller revolution, när uppvaknanden blir livsnödvändiga?

   Tack för ditt beröm, ditt bidrag och ditt engagemang. Det betyder mycket för mig.

   Hade vi haft några hundra som dig bakom oss så hade saken definitivt varit i ett annat läge, men det har vi inte. Men skam den som ger sig! Vi kommer nu ge oss i kast med problemet på annat vis. :-)

   Sverige kan liknas vid en kossa med gaser och förstoppning. Vi har nu likt en veterinär provat med både plommon och laxeringsmedel, men inte mycket tycks hända. Nu ger jag mig liksom på att handgripligen rätta till tarmarna inuti kossan bakvägen.

   Om skiten inte släpper då så kanske jag tänder ett ljus? Man får bara hoppas att inte för mycket gaser antänds och att man inte blir fullkomligt täckt av skit eller att inte halva arslet av kossan flyger av i den livsnödvändiga processen.

   Vi vill ju att det ska lossna för den kära kossan Sverige och att kossan ska överleva.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s