Katrine Kielos menar att det existerar två falanger inom Socialdemokratin

I Aftonbladet skriver Katrine Kielos om hur Socialdemokratin skulle ha kunnat vara om Anna Lindh var vid liv idag. Det är en fint porträtt av en politiker som ganska bra dos av förnuft och känsla.

Anna mördades enligt historieskrivningen av en enskild vettvilling, precis som Olof Palme gjorde enligt den officiella teorin, även om det finns helt andra teorier om den saken som Svenska folket och ex. miljöpartisten Per Kvist tror mer på, nämligen polisspåret.

Men nu åter till ett citat av Anna Lindh som är ytterst aktuellt:

”… världen har fler demokratier än någonsin, och mänskliga rättigheter befinner sig högt på nästan alla länders dagordning. Ändå, är korruption och förtryck alldeles för vanliga hot mot det demokratiska samhället. Och vi har sett en dramatisk ökning, de senaste 10 -15 åren, av etniska konflikter och humanitära kriser med brott mot mänskliga rättigheter som viktiga delar., men också mer av korruption. Mänskliga rättigheter prisas mer än någonsin – och kränks mer än någonsin.”

Visst är det ett aktuellt citat idag när den store retorikern Obama sannolikt försöker ljuga in det amerikanska folket i ett korrupt krig som det Syriska folket och inte heller det amerikanska folket vill ha, ett krig där USA skulle stödja de mest extremistiska muslimerna som över huvud taget existerar.

Blotta tanken på att Syrien skulle gå emot FNs regler för att provocera fram en invasion av det egna landet är givetvis absurd, precis som den var absurd då Irak hotades och anklagades av samma sak. Det är därför jag tror mer på Putin och andra teorier om hur gasattackerna kom till än på Obama.

Om Obama vill hitta kemiska vapen och massförstörelsevapen bör han kanske leta bland dessa religiösa extremister eller varför inte leta i Israel? Där kan han nog hitta en hel del kemiska vapen och kärnvapen, tror jag, och givetvis på sin egen bakgård och, vem vet, kanske i sitt eget lös-skägg… nu när han verkar stödja självaste Al-Qaida.

Och Birger Schlaug noterar att det är väldigt tyst vad gäller kritik mot Obama i Sverige. Anna Lindh och Olof Palme hade sannolikt inte varit tysta men dagens s.k. “Socialdemokrater” är ovanligt tysta. Ett utspel som “Dessa satans mördare” eller “Du är offer för massmedia”, såsom Olof Palme brukade uttrycka sig ibland, hade nog kännts ganska normalt för riktiga socialistiska demokrater i detta sammanhang.

Men jag tror ändå att Katrine Kielos har helt rätt i att det existerar två falanger inom Socialdemokratin, en höger och en vänster. Olof och Anna som mördades tillhörde vänsterfalangen enligt min mening och det som blev kvar i ledningen liknar mest en samling blå smurfar i jämförelse.

Det som också existerar i Socialdemokratin är en separation mellan religiösa och ateister, eller ska vi kalla dem sekulära, som det så fint kallas för att inte stöta sig med de blint religiösa medlemmarna inom Socialdemokratin, och säkert finns det också en delning mellan muslimer och kristna, en ganska naturlig delning när man tänker på vad många kristna fått utstå i de muslimska länder de flytt från.

Skillnaden mellan dessa olika falanger är de facto mycket stor och har givetvis gigantiska konsekvenser i hur man vill föra en politik och det är för mig makabert att se hur dessa kan samexistera inom samma parti, men de har i alla fall en sak gemensamt och det är att de är blinda i sina fastfrusna ideologier/religioner.

Ingen av dessa olika falanger baserar nämligen sina åsikter på vetenskapliga fakta. De undersöker inte saker innan de har åsikter om dem. Att de religiösa inte tror på vetenskapliga metoder, det vet vi givetvis. Det är ingen hemlighet även om det finns förvirrade undantag som påstår sig vara religiösa och vetenskapliga samtidigt.

Men det jag noterar är att de ateistiska/sekulära medlemmarna ändå baserar sig på gamla ideologier som helt saknar grund i modern vetenskap. Dessutom baserar de givetvis sina åsikter och utspel rent populistiskt på vad vinden blåser så att de ska vinna popularitet i valet.

Idag är det de facto två falanger som körs över i Socialdemokratin. Dels vänsterfolket som vill ut ur det extremkapitalistiska EU-projektet, vilket givetvis resulterar i massflykt till det mer socialistiska Vänsterpartiet, som lustigt nog också verkar vilja ha fler religiösa extremister som invandrar till Sverige.

Och dels är det falangen som tycker att invandringen gått för långt som körs över. I denna grupp ingår även kristna som flytt från muslimska länder och de har givetvis helt andra tankar än moderpartiet om dagens makabra invandring av extremreligiösa muslimer och de tvingas nu fly till Sverigedemokraterna som vill repatriera de som tillhör denna extrema sekt som kallas Islam.

Men sorgligt nog baserar sig inte heller Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna sin politik på vetenskapliga fakta eller undersökningar. Det är blint tyckande, accepterande av fakta för att stödja den fastfrusna ståndpunkten och tom retorik som styr. Hatet styr. Spottandet och fräsandet mot varann styr. ”Kommunism” används som skällsord åt ena hållet, ”rasism” åt det andra hållet utan att förklaringar av ordens innebörd belyses. Den hövliga vetenskapliga deliberativa diskursen som kan leda till förståelse MELLAN MÄNNISKOR lyser ständigt med sin frånvaro.

Detta faktum och egentligen inget annat tror jag är orsaken till att vetenskapliga människor skyr politiken. Det gör givetvis inte saken bättre att intelligenta människor skyr politiken som pesten, snarare precis tvärt om och det är därför vi behöver ett Vetenskapligt parti i Sverige så att det blir en bättre ordning, och vi behöver givetvis vetenskapligt lagda människor som vill ställa upp.

Visserligen var kanske varken Olof Palme eller Anna Lindh särskilt vetenskapligt lagda, men de hade hjärta och sade i alla fall sanningen modigt så som de såg den med retorisk intelligens och det har jag vördnad och respekt för. Dagens Socialdemokrater är enligt min mening jämförelsevis fega och inte mentalt kapabla att styra Sverige.

Jag respekterade Olof och Anna. Jag ställer upp i politiken för att alla fredliga människor, oavsett åsikt, förtjänar att leva ett tryggt och gott liv i fred, den fred som Olof och Anna stod för, den fred som Socialdemokratin stod för innan de mördades, men den negativitet jag känner inför detta faktum och den sorg jag känner för det jag sett i Sverige leder ingenstans så jag ställer istället upp positivt och konstruktivt med Vetenskapliga partiet för det kan faktiskt leda framåt.

Jag hoppas innerligt att partierna som baserar sig på ovetenskapliga ideologier, ovetenskapliga religioner och ovetenskapligt hat kan upplösas i tomma intet och att människor med mer vetenskaplig läggling träder in på arenan med stort mod.

Jag tror uppriktigt talat att Vetenskapliga partiet är den enda rätta vägen att gå för alla som gillade Olof Palme och Anna Lindh.

En reaktion till “Katrine Kielos menar att det existerar två falanger inom Socialdemokratin

Kommentera enligt kommentarsreglerna