Med samarbetsförmåga kan man de facto penetrera riksdagen

Det är inte utan att man misstänker en konspiration där de större partierna infiltrerar och medelst psykologer skapar negativitet och splittring mellan nya initiativ i Svensk politik, för man vill ju inte tro att människor som startar och driver nya partier är fullkomligt rubbade, men det verkar ju faktiskt inte bättre.

För varje intelligent människa som förstår att det finns spärregler i allmäna val, dvs. fyraprocentspärren, kommer rimligen rösta på ett parti som kommer ta sig över 4% eller helt enkelt kasta bort sin röst i valet. Ja. För så är det, tyvärr. Rösten kommer då de facto inte påverka riksdagens sammansättning.

cooperation-w249Jag tar några exempel. Varje feminist som röstar på ett Feministiskt Initiativ, konstigt nog duktigt infiltrerat av agressiva lesbiska virrpannor som repellerar de flesta människor att rösta på det partiet, kommer ändå missgynna det parti som de facto gynnar förtryckta kvinnor OCH män mest, nämligen Vänsterpartiet förutom att de vill importera fler av de snuskiga män vilkas extrema kulturer de facto förtrycker kvinnor.

Varje Piratpartist som röstar på Piratpartiet, starkt infiltrerat av snuskiga pedofiler, vilka repellerar de flesta människor att rösta på det partiet, kommer missgynna det parti som de facto gynnar människors frihet mest på Internet, nämligen Vänsterpartiet.

Varje borgerlig pensionär som röstar på SPI – Sverigepartiet i Välfärden kommer missgynna det parti som de facto gynnar borgerliga pensionärer mest av alla partier, nämligen Sverigedemokraterna. De pensionärer som är f.d. socialdemokrater och vänsterpartister inom SPI kommer dessutom missgynna Vänsterpartiet som också är bra för pensionärerna om bara Vänsterpartiet nu blir lite mer balanserade vad gäller kvoten invandrare som ska tas emot och ska ges storbilds-TV i Sverige ur vår gemensamma budget.

Junilistan kommer missgynna det borgerliga parti som de facto vill ta oss ur EU, nämligen Sverigedemokraterna.

Gröna partiet och Enhet vilka säger sig vara för grön utveckling kommer missgynna en grön utveckling, inte enbart för att de inte kan konsten att tänka rätt i flera steg, men även för att de inte deltar i en bred valsamverkan. Dessa människor som vill miljön väl och vill ha rimlig inkomst till alla och extrem tolerans och fri invandring skulle de facto gynnas mest av Vänsterpartiets politik. De som röstar på Enhet eller Gröna partiet kastar nu defacto bort sina röster istället.

Samma sak är det ju med Svenskarnas parti, som säger att de inte är rasister alls men känner sig diskriminerade som svenskar. De som är emot invandringen och för nationalism gynnas ju de facto bäst av Sverigedemokraternas politik och de som inte vill diskrimineras som svenskar gynnas ju bäst av en politik som är jämlik där svenskar och invandrare delar på jobben vilket leder till en låg arbetslöshet och då är Vänsterpartiet också en gynnsam väg att gå.

…ja så vida dessa småpartiers medlemmar och ledare inte så sakta allihop börjar inse att Vetenskapliga partiet har rätt och de börjar valsamverka i bred front med andra småpartier och på så vis blir en ny frisk fläkt i Sveriges riksdag.

Mvh

Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Läs även: Storpartierna tydligen skräckslagna inför tanken på valsamverkan!

15 reaktioner till “Med samarbetsförmåga kan man de facto penetrera riksdagen

 1. Du är tyvärr extremt opåläst, Martin! Kan du inte fokusera på att skriva vad som är så bra med Vetenskapliga Partiet istället för att trycka ned allting annat på otroligt tveksamma grunder?

  1. Definiera gärna vad du anser var ”opåläst”, vad du anser mig ”trycka ned” och vad du anser vara ”tveksamma grunder” så kan jag givetvis veta exakt vad du menar och svara dig. Är det så att sanningen stör dig då är det inte jag som ”trycker ner”, men du själv som ”trycker ner” dig själv. Sanningen skadar inte, den försöker bara hjälpa.

   Vad som är bra med Vetenskapliga partiet?
   Läs gärna om vår viktigaste fråga under A-Ö!
   Sedan har vi givetvis massvis med andra och mindre viktiga frågor också, men vi förstår att dessa frågor är mindre viktiga och det är det bästa med Vetenskapliga partiet.

 2. Hej Martin! Jag hade inte bett om aviseringar för detta inlägg, så såg det inte förrän du påminde mig på min egen blogg. Jag kan inte riktigt uttala mig om det du skriver om alla andra partier men kan tänka mig att de partirespresentanterna inte riktigt håller med dig. Vad jag kan uttala mig om är att du tycker att Enhets väljare hellre skulle rösta på Vänsterpartiet. Då får jag intrycket av att du inte är tillräckligt påläst när det gäller Enhets politik. När man tittar på den vertikala skalan för auktoritär kontra frihetlig politik hamnar Vänsterpartiet högt upp mot de auktoritära medan Enhet hamnar långt ned mot det frihetliga. Du har bara tagit hänsyn till vänster-höger skalan där dessutom Vänsterpartiet är betydligt mer vänster än vad Enhet är. Sen har ju Enhet även flera andra dimensioner under partiet då de arbetar på tre plan – det politiska (vilket är det som du enbart tagit hänsyn till i din analys), det visionära och det individuella etiska planet. Det sistnämnda är en attitydförändring som Enhet vill se i samhället och inom politiken och det innebär att de polariserande skalorna bortses ifrån och en mer helhetssyn appliceras där sättet att föra politik är helt annorlunda som kännetecknas av samtal och samarbeta snarare än debatt och pajkastning. Det här är en av de absoluta viktigaste delarna som Enhet vill bidra med och därför blir alla analyser som enbart riktar in sig på det rent politiska ganska haltande. För en röst på Enhet skulle innebära så mycket mer.

  Jag har surfat runt lite på den här hemsidan tidigare och tyckte det var svårt att förstå vad det var Vetenskapliga partiet vill bidra med till svensk politik och det svenska samhället. Skulle vilja se mer sådana texter här än inlägg så som detta där man snarare lämnas med upplevelsen av att du sågat alla andra. Mvh Sara

  1. Hej Sara!

   Ja. helt klart är det min uppfatting, med vad jag har vid handen att jag tycker att Enhets väljare gynnas mest av att rösta på Vänsterpartiet eftersom Enhet inte ingår i en bred valsamverkan som ex. Valsamverkanspartiet .

   Jag är inte enig i att Vänsterpartiet är ett auktoritärt parti. Jag upplever det som ett demokratiskt parti för människors frihet att kunna arbeta mindre och ha en god miljö, tom. mer än Miljöpartiet. Varför Vänsterpartiet skulle vara ett parti som verkar för mindre frihet och på vilka områden får du allt förklara mer detaljerat eftersom olika friheter är motstridiga varann. Kapitalets frihet är motstridigt människans frihet. Människans frihet att avla barn in absurdum är motstridigt naturens frihet att existera.

   Vilket parti är mest likt Enhet på vänster-höger skalan?

   Vilket parti liknar Enhet mest på det visionära planet?

   Vilket parti liknar Enhet mest på det individuella etiska planet?

   Vetenskapliga partiet är för samtal och samarbete snarare än debatt och pajkastning, men Enhet har defacto ännu inte lyckats samtala ej heller samverka effektivt för att ta sig in i riksdagen. Är det inte så?

   Om du har svårt att förstå vad det är som Vetenskapliga partiet vill bidra med till svensk politik och det svenska samhället bör du kanske undersöka hur väl du kan se enkla samband. Förstår du verkligen inte vår viktigaste fråga och varför den är så viktig kan du kanske behöva hjälp att förstå det. Fråga i så fall en matematiker, en arkeolog eller en jordbruksforkare!

   Om du lämnas med upplevelsen av att jag sågat alla andra partier har du delvis rätt även om jag ser det positiva som vissa partier gör ex. när de röstar för fred i riksdagen. Hade det funnits ett enda parti som löste det enormt viktiga problem som Vetenskapliga partiet de facto löser fanns det givetvis ingen anledning till partiets existens. Då hade jag med ro kunnat relaxa rejält.

   Men nu är det så att jag inte vill att framtidens generationer ska göra med världen så som människor gjorde med Påskön i blinda religiösa fantasier. Jag har ett hjärta förutom en fungerande hjärna. Det är därför Vetenskapliga partiet finns.

   Förstår du?

 3. Hej igen Martin! Jag förstår. Tack för ditt svar. Jag hittade också ”Kortfattat” här på sidan och förstod ert mål mer. Det var så jag tänkte från början när jag hörde namnet, men ändrade uppfattning av annat jag läste på den här sidan som inte verkade särskilt vetenskapligt, snarare en rad subjektiva åsikter. Såsom det här inlägget. Jag håller med om att samverkan är viktigt. Vad jag också gillar är att ni använder er av introspektion och meditation. Det är ju dessutom fullt vetenskapligt numera. Jag ägnar mig åt det själv nästan varje dag. Jag skulle vilja dela en karta med dig över var partierna hamnar där vänster-höger är på y-axeln och auktoritär-frihetlig är på x-axeln. Jag vet dock inte hur jag lägger in ett foto här i kommentaren. På y-axeln hamnar Enhet ungefär i linje med mp men på x-axeln hamnar de närmre Piratpartiet. De befinner sig helt ensamma i den nedre vänstra rutan. Vad gäller det individuella planet finns det, vad jag vet, inget parti som ens är i närheten av Enhet. Vad gäller det visionära planet så tror jag de flesta människor i världen delar Enhets syn på det. Det är det där med att arbeta med visionerna som ett viktigt verktyg som få verkar ha glömt och kanske inte riktigt inser vikten av. Jag kan tipsa dig om att läsa mer om georgismen eller geolibertarianismen för att förstå viktiga delar av Enhets ideologi. Så får du avgöra om det är likt Vänsterpartiet eller ej. Allt gott till dig!

  1. Bra att du läst vår sida som heter kortfattat. Jag har nu kompletterat den med bra länkar som är ganska kortfattade och enkla att förstå.

   Vi känner idag till enkla ingenjörsmässiga fakta om vad som måste göras med vår egen politik, för enligt enkla matematiska fakta om det absurda med tillväxt förstår vi de biologiska fakta som påverkar vår artrikedom och vi förstår då hur vi måste agera på de viktiga arkeologiska fynd som bevisar vart vi är på väg.

   Gör Enhet något för att balansera befolkningsmängden, konsumtionen och bevara resurserna i valet till riksdagen? I så fall vad?

   Jag tycker inte att vi är särskilt subjektiva i Vetenskapliga partiet, vi analyserar läget och ger rekommendationer för att maximera era medlemmars påverkanskraft. Din definition av frihetlig och auktoritär etc, d.v.s. det du vill använda i ditt diagram måste definieras tydligare för att platsa som objektivt i en deliberativ diskurs. Alla partier vi har i Sverige är för demokrati, vilket ex. måste kunna anses vara frihetligt. Kapitalets frihet står ex. i motsats till mänsklig frihet som ex. står i motsats till naturens frihet.

   Om du håller med om att samverkan är viktigt rekommenderar jag att du tar upp Valsamverkan med Enhets medlemmar. En samverkan som kommer över 4% gör att Enhet kommer in i riksdagen, vilket givetvis skulle gynna era medlemmars vilja att påverka politiken i Sverige i Enhets riktning.

   Fantastiskt bra att du ägnar dig åt introspektion och meditation nästan varje dag.

   Vetenskapliga partiet är emot georgismen ”… eftersom den … stimulerar en snabbare ekonomisk tillväxt” vilket, vi anser, med stor sannolikhet kommer leda till kannibalism.

   Kannibalism-politik är en politik som de facto liknar de flesta andra partiers politik.

   Birger Schlaug, Trulpen och jag är ganska eniga i att tillväxtpolitik är en olämplig politik, men vi är ganska ensamma i svensk politik om den uppfattningen tycks det mig.

   Nåväl. Nu har du något att undersöka och diskutera med Enhet innan du svarar. Ser fram emot ditt svar.

 4. Hej Martin! Som du vet så är det 3 veckor kvar innan valet. Så jag jobbar dygnet runt nu. Jag hoppas det också känns okej för dig att jag väntar med mitt svar och istället satsar på de svar och kommunikationsstrategier som syns av tusentals personer nu fram till valet. En valsamverkan har varit på tal och medlemmarna sa då nej (årsmötet 2013). Men vi kommer att ta upp det igen. Det behöver ske under en mellanvalsperiod då en samverkan och samarbete tar mycket tid, planering, energi och andra resurser i anspråk. Men jag antog att du inte menade att vi skulle ta upp det nu såhär några veckor innan bara. Tills efter valet! Allt gott till dig!

  1. Efter eller under valet kan du hjälpa Enhets medlemmar att förstå till fullo vad ”enhet” är i hjärtat och så att de börjar leva efter detta i sina handlingar.

   Föreslår att du efter valet går ur partiet och startar ett nytt parti som verkar för enhet på riktigt, vidare gärna tar med dig medlemmar ur Enhet som förstår att man måste samverka om man ska kalla sig ”Enhet”.

   Föreslår att partiets inrikting är skyddat av dig personligen så att samverkan kan skapas och att du sedan med detta parti går med i valsamverkanspartiet och uppmanar resten av Enhet att vakna upp och göra detsamma!

   Annars har Enhet sannolikt ingen chans att komma in i riksdagen någonsin.

   Föreslår vidare att du uppmanar hela Enhet att taktikrösta på det minst dåliga partiet nära eller över 4% eftersom de valde att inte valsamverka i valet.

 5. Martin! Om du vill att partier ska samverka under Valsamverkanspartiet så behöver du sträcka ut en hand, inte börja med att attackera. När partier visar tvekan så är det inte heller särskilt strategiskt att anklaga och förlöjliga. Vem vill samarbeta med någon som gör så? Jag gissar att du känner dig frustrerad och missmodig över att ditt initiativ Valsamverkanspartiet fått så få anhängare och så litet gensvar. Att samarbeta är något som sker på alla plan, det är inte bara en idé som går att genomföra utan ansträngning utan det, som jag skrev tidigare, är otroligt mycket energi som går åt. Enhet har inget partistöd utan drivs av eldsjälar som inte får något arvode – vi arbetar med detta på vår fritid. Vi påstår inte att vi är bättre människor än andra, att vi alltid lever vår vision, vi är människor som alla andra som finner utmaningar i de situationer som andra finner utmaningar. Exempelvis finner jag det svårt att samarbeta med människor som vill styra över mig och attackerar mig, men jag gör mitt bästa. Dock är jag människa och även min energi kan ta slut. Så mitt önskemål till dig är att du släpper de där abstrakta idéerna du har och tittar rent praktiskt på det. Vad finns det för möjligheter, hur kan jag förbättra dessa möjligheter? När jag gör negativa analyser av andras beteende – ökar det mina chanser att få förståelse hos dem? osv. Enhet kommer att återigen titta på samarbete med andra partier och organisationer nu under mellanvalsperioden. Du väljer hur du vill bemöta oss utifrån det.
  Med värme,
  Sara

  1. Med värme har jag sträckt ut en hand i ungefär 8 år även till Fi mfl. Jag besökte ex. Enhet i Linköping i syftet att ordna valsamverkan.

   Att säga sanningen kan upplevas som en attack, men sanningen är där för att hjälpa.

   Prestige och ego försvårar att se enheten med allt och försvårar för oss att kunna ta sanningen till oss, men likväl står sanningen där och det finns bara en sanning.

   Men det är goda nyheter ändå, för om man vill se sanningen, som den är, finns det en reell möjlighet till ”enhet”.

   När det finns tvekan inför att göra det rätta så är det oftast motsträvighet inför sanningen som styr. Det är inte att anklaga och förlöjliga att påtala sanningen. Tvärtom. Att inte säga sanningen, som den är, det är att ljuga. Man ska tala sanning, anser jag.

   Att inte erkänna sanningen när den är uppenbar är att förlöjliga sig själv eller att vilja manipulera eller kontrollera andra med osanningen. Att erkänna sanningen är att höja sig själv. Det är att vakna.

   Så. Vem vill samarbeta med någon som vaknat, Jo det vill alla som vaknat själva. Vill man inte vakna kommer man heller inte samarbeta. Då söker man inte ”enhet” med andra.

   Att mitt initiativ Valsamverkanspartiet fortfarande inte är fullt med partier med samarbetsförmåga betyder inte att det strax kan vara fullt med partier. Det hänger på nivån av vakenhet i partierna som alla kommer gynnas av en bred samverkan.

   En bägare fylls droppe för droppe. det kan egentligen inte ske på något annat vis.

   Jag vill att du ska leda dig själv, men jag ger dig ändå en idé till en alternativ väg eftersom jag vet att det inte är så lätt att få ett helt parti att vakna samtidigt. Vakenhet behövs nämligen för samverkan.

   -Kuckeliku!

   Varm lååång kram till varma söta dig :-)

 6. Jag blev konfunderad över ditt svar här – jag uppfattar det som att du tror att det finns en enda sanning och att du äger den och alla andra sover. Sen fick jag en varm lååång kram på slutet och då ville jag ge en varm lång kram tillbaka och insåg att det nog är bättre att fortsätta detta samtal IRL.

  1. Att det finns många uppfattningar om vad som är sanningen det vet vi. Att det endast finns en sanning det vet vi också. Jorden kan inte vara både platt och rund samtidigt. Här är ex. Mahatma Gandhi enig med mig. Även om en endaste person säger sanningen och alla andra förnekar den står ändå sanningen där som ett ljus i komplett mörker. Även Buddha är enig med mig i den saken och sannolikt även du?

   Klart att vi kan träffas. Jag föreslår att vi träffas på Skype för miljöns skull. Jag befinner mig nämligen på resa just nu i tropikerna. Ange gärna din skypeadress och förslag på tid! Jag publicerar den ej här. Alla kvällar går bra för mig.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s