Härmed utses Hans Rosling till Årets förvillare

Jag hade helst undvikit denna utnämning, men Hans Rosling har inte förbättrat sina redovisningar, trots mina försök att påverka honom i en mer vetenskaplig riktning.

Härmed utses Hans Rosling som årets förvillare.

Motivering:

1. För att utge sig vara vetenskapsman och lärare/folkbildare samtidigt som han okritiskt förmedlar åsikter med utvalda och partiska fakta som grund gällande population och migration. Detta gör han helt utan att nämna vad andra vetenskapsmän kommit fram till, fakta som direkt falsifierar hans påståenden.

2. För att han sannolikt kommer skapa ännu mer svält och förödelse i världen på lång sikt, genom sina ovetenskapliga förvillande redovisningar som leder människor bort från viktiga fakta genom att enbart fokusera på de fakta som styrker den egna ståndpunkten.

3. För att han, genom diagram som visar hur bra allting är, förvillar, speciellt vänsterpolitiker och miljöpolitiker, vilka annars skulle kunna medverka effektivt till den långsiktigt emotionellt korrekta lösningen, på ett i vetenskapliga kretsar välkänt problem, nämligen behovet av nedväxt av populationen till balans med naturen.

Exempel på vetenskapsmän som Hans Rosling helt tydligt undviker eftersom dessa vetenskapsmän direkt falsifierar hans teorier om en framtid som vi inte behöver oroa oss för:

Discovery magazine – Jared Diamond ang. arkeologiska fynd på Påskön
Youtube – Kort tecknad filmatisering av Jareds Diamonds fynd

Vimeo – Julian Cribb – The Coming Famine
Youtube – Julian Cribb – The coming famine – om jordbruksmarkens tillstånd

Youtube – Professor Al Bartlett – Om matematiken bakom tillväxt
There is no tomorrow – Om peak oil som kan appliceras på fler resurser

Citat av andra berömda vetenskapsmän som uttalat sig om populationen (Inga vetenskapliga källhänvisningar i citaten – Bara en hint om att väldigt många intelligenta människor förstått problemet med exponentiell funktion)

Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

8 reaktioner till “Härmed utses Hans Rosling till Årets förvillare

Kommentera enligt kommentarsreglerna