Medicin – Vetenskapsmän upptäcker kinesisk medicinalväxt mot cancer

Via en bekant får jag tipset att Science daily rapporterat att vetenskapsmän upptäckt att en Kinesisk medicinalväxt tycks vara verksam mot cancer och leversjukdomar. Växten heter Scutellaria baicalensis och tillhör frossörtssläktet och är en pilsterväxt, men vad som är mer intressant är…

Bland pilsterväxter finns många andra kryddväxter, såsom basilika, pepparmynta, rosmarin, kryddsalvia, mejram, oregano och kryddtimjan. Enligt Illustrerad Vetenskap som ägs av Bonnierfamiljen verkar det som om sammansättningen av flavoner, i rötterna på Scutellaria baicalensis hämmar tumörer utan att skada friska celler.

(Vilket ekonomiskt intresse Bonnierfamiljen har att presentera denna nyhet förbryllar mig. Har de sålt aktier i läkemedelsindustri och gett sig in i naturläkemedelsbranschen nu?)

Hmm… Jag minns dessutom att jag redan tidigare tagit del av denna intressanta nyhet på något vis… Jodå här finner jag det:

Newsvoice – Forskning och erfarenhet visar att följande 7 örter skyddar mot levercancer och leversjukdomar

Vaken – Ingefära effektivt mot cancerstamceller enligt studie


Off topic:

Ovanstående två kanaler anklagas ofta för ”pseodovetenskap” och ”konspirationsteorier” och andra nedsättande ord av massmedia. Ja ni känner väl kanske till de kontrollord förvillarna använder under en slöja av vetenskap mot er för att hålla er i sekteristisk lydig okunskap istället för att ni själva undersöker saker djupare med öppet vetenskapligt sinne?

Men det är glada nyheter att kontrollorden inte längre verkar fungera. Trots att vissa sväljer allt som presenteras rakt upp och ner, vilket man givetvis inte bör göra, för det finns också desinformatörer, är det ändå intressant att se att flera av teorierna/hypoteserna som försöker förminskas och döljas av makthavarna faktiskt sedan bevisas vara sanna.

Sanningen kommer sannolikt fram steg för steg och kommer sannolikt undergräva girigbukarnas lögner och det militärindustriella komplexet steg för steg. Folket har förlorat tilliten till den TV och massmedia som fåtalet girigbukar kontrollerar. Kommer den någonsin kunna återupprättas? Tveksamt. Forskningsfusken, oftast pådrivna av kapitalism, girighet och prestige avslöjas dessutom ett efter ett.

Naturmedicin är billigt och beprövat, kanske inte alltid vetenskapligt bevisat, men ändå bevisat genom en äldre form av empirism. Kineserna byter av tradition nämligen läkare när de blir sjuka. Intelligent. De läkare som håller sina patienter friska har gynnats i tusentals år istället för den västliga kapitalismens logik där de omoraliska säljare som skapar sjukdom och håller lagom sjuka patienter vid liv med dyra mediciner längst gynnas mest.

Off topic:

Nu är det nog slut med lustigheterna även om den passive svensken sannolikt inte kommer få för sig att giljotinera fanskapen. Samtidigt är svensken självt skyldig som röstat på extremare och extremare kapitalism val efter val, trots att plånboken nu tömts. När ska vi börja fylla plånboken på riktigt och långsiktigt?

När sanningen kommer ut i större omfattning är det sannolikt kört för charlatanerna i vita rockar. De girige kommer alltid vara fattiga och vara rädda för den förändring som nu sker, men i slutändan kommer de bli lyckligare. Det har vetenskapen redan bevisat. Människor i mer jämlika samhällen är lyckligare.

Till saken:

Flavoner eller Flavonoider är gula färgämnen och förekommer rikligt i vissa växter samt i äggula. Flavon ingår till stor del i riboflavin eller B2-vitamin. Kul att notera är att jag idag åt Curry som innehåller den gula gurkmejan, samt salvia. De ingick i en gryta med Currypasta som också innehåller ingefära och chili. Till frukost åt jag en omelett som innehöll oregano.

Slarvar du med dina kryddor? Kanske bör du i så fall botanisera bland de kravmärkta kryddorna, ordna en liten egen kryddträdgård i fönstret och provsmaka dig fram?

Känner du någon läkare som påstår att vad vi äter inte har någon betydelse? Skrota i så fall den läkaren direkt eller rapportera eventuellt till Årets Förvillare! (den organisation jag f.ö. p.g.a. förvillande ovetenskaplighet angående population rapporterat Hans Rosling till.)

Nåväl. Infusion av pepparmynta i en kopp är verkligen en trevlig dryck som jag kanske kommer avnjuta till frukost i morgon i fall inte mitt gröna ekologiska te lockar mer. Det gäller dessutom att känna efter i meditation om effekten av det man intar är bra eller dåligt. Allt i balans även med antioxidanter såsom Forskning och framsteg påpekar.

Ibland blir jag sugen på en mix av nötter ingefära och honung, en blandning som jag upptäckte i en kinesisk butik i en seg mix. En klar favorit som jag helst mixar själv med färsk ingefära.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Mer intressant:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/11/20/naturmedicin-lakare-ar-scharlataner-ingefara-effektivt-mot-cancerstamceller/
http://fof.se/blogg/antioxidanter

2 reaktioner till “Medicin – Vetenskapsmän upptäcker kinesisk medicinalväxt mot cancer

 1. Spännande skrivet. Jag tänkte trycka gilla, fast jag gillar Hans Rosling och Gapminder, så det blev bara en kommentar. Men du kan ha rätt om ”förvillande”. Jag får gräva lite i det.
  I övrigt väldigt spännande blogginlägg. Girigheten har inga gränser här på vår lilla blågröna pärla i universums enorma gränslöshet.

  1. Det är svårt att inte gilla Hans Roslings presentationer eller ny mjukvarors möjligheter att presentera fakta.

   Rosling är dessutom en utomordenligt karismatisk presentatör och statistiken är sannolikt helt korrekt.

   Vi människor älskar att vaggas in i trygghet med fina diagram och positivitet och gå glada från diverse illusionisters och sektledares presentationer, särskilt religiösa, barn och andra lättlurade individer.

   Problemet är inte de data som presenteras, men att Rosling gör antaganden om framtiden som inte tar hänsyn till viktiga vetenskapsområden såsom ex. arkelogi, jordbruksmarkens tillstånd, samt matematiken om den exponentiella funktionens förödande effekt på all rimlighet, proportion och balans.

   Fler länkar om den saken under denna länk:

   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/02/15/nedvaxt-inte-tillvaxt-partiets-och-varldens-viktigaste-fraga/

   Yttermera är ifrågasätter han inte vad ex. extrem sekterism kommer ha för långsiktig effekt, på det fria tänkandets filosofi. Ta dig en titt på ex. https://sv.wikipedia.org/wiki/Zoroastrism …och fråga dig hur stor denna religion är idag och varför! Fråga dig vad vissa våldsamma sekter gör med fritt tänkande människor som ex. Ayaan Hirsi Ali! Fråga dig vilka lagar vissa sekter skulle införa om sektens troende kommer i majoritet och hur det skulle gå med vår lilla blågröna pärla i universums enorma gränslöshet i fall vi inte är motiverade att vita åtgärd politiskt!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s