Pension – Kaviarvänstern och kaviarhögern ljuger eftersom de annars inte skulle komma över 4%

”De borgerliga vill förneka att pension är en uppskjuten lön. De vill likna det vid bidrag. Men så är det förvisso inte och de borgerliga ljuger mot bättre vetande. Och det är ju inget nytt. Det har jag sagt hur många gånger som helst, att ju längre åt höger en politiker ligger, dess mer måste den ljuga. Annars lär bara de besuttna rösta fram dem och det räcker inte till att komma över 4%-spärren.
Källa: https://eaqhan.wordpress.com/2019/09/14/synpunkter-pa-pensionerna/

Kommentar:
Idag skickade jag, tack vare ovanstående bloggpost, in följande brev till diverse pensionärers riksorganisationer:


Hej kära Seniorer!

Det är inte så långt kvar till min egen pensionering och förändringar tar tid, så jag känner att vi har gemensamma intressen. Det har även de av våra medlemmar som jag bifogat detta e-postmeddelande till.

Jag förstår det stigande missnöjet och besvikelserna hos många pensionärer och läser att SPF Seniorernas ordförande tror att Sverige kommer att få ett nytt pensionärsparti, kanske redan från nästa år.
Källa: https://www.expressen.se/dinapengar/pension/nya-siffror-312-000-aldre-riskerar-ett-liv-i-fattigdom/

Förslag:

Eftersom de flesta pensionärsorganisationer är partipolitiskt obundna, samt att pensionärer är en grupp med flera olika intressen och åsikter i olika sakfrågor, så rekommenderar jag att ni uppmuntrar till flera nya pensionärs-fraktioner som deltar i en valsamverkan, ex. genom Valsamverkanspartiet genom era kanaler.

På detta vis kan säkerligen alla pensionärers olika intressen representeras i riksdagen, vilket måste vara målet för er verksamhet, kanske t.o.m. redan efter nästa val, utan att alltför många pensionärers röster inte leder till mandat, vilket tyvärr blev fallet med SPI som tyvärr inte valsamverkade med andra partier.

Om ni vill göra en intervju med mig, som är organisatör för denna öppna valsamverkan, så kan ni kontakta mig med era frågor om ni vill det. Läs i så fall gärna först denna bloggpost så att intervjun blir informativ, även för era skeptiska läsare:

https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2018/10/20/hallbara-argument-for-och-emot-valsamverkan/

Ni kan även gärna läsa mer om mig och min politiska verksamhet fram tills idag, om ni vill ha en mer personlig bild av mig, men den är givetvis politisk:

https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sakerhetsvakten/

Mina texter är f.ö. CC0, d.v.s. får kopieras och förändras fritt.

Jag kan även spela in våra samtalet, om ni vill det, och lägga upp en ljudfil som ni kan länka till på er egen hemsida eller publicera länken i er medlemstiding, för intresserade pensionärer som är missnöjda med de andra partierna i Riksdagen. Återkom i så fall med kontaktinfo så ringer jag gärna upp er.

MVH
Martin Gustavsson
Organisatör för Valsamverkanspartiet & Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna