600 hundra spänn mer till djurfarmens fattigpensionärer

”Pensionärer ur arbetarklassen är en grupp som är i stryklass. Särskilt illa är det ställt för kvinnor. Många av dem lever under EU:s fattigdomsgräns.” Källa: https://eaqhan.wordpress.com/2020/03/09/600-hundra-spann-mer/

Man kan likna det hela med Djurfarmen av George Orwell där inledande slogan för djuren är att ”Alla djur är jämlika”, samt “fyra ben bra, två ben dåligt”. Våra kära politikers slogan är på samma vis ”Alla människors lika värde”, samt ”Demokrati är bra, diktatur är dåligt”. Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Animal_Farm

(Den irrelevanta Svenska Wikipedia om Djurfarmen som medvetet tycks ha missat den huvudpoängen med boken. Var inte den poängen önskvärd hos den propagandistiska maktelit som styr Svenska Wikipedia?)

Realiteten för djuren blir dock snart en helt annan och de allt mer människolika svinen, som börjar gå på bakbenen, skapar en ny slogan som blir: ”Alla djur är jämlika, men några djur är mer jämlika än andra”, samt ”fyra ben bra, två ben bättre”.

Det kan jämföras med den plattskatte-realpolitik som hela 8-partiets överarvoderade politikeradel faktiskt genomdriver, som kan sammanfattas med ”Alla människors lika värde, men vi i politikeradeln som är övermänniskor är givetvis mer värda än andra”, samt ”Demokrati är bra, men Brysselmakt och EU-karriär är bättre”.


George Orwells bok Djurfarmen är en politisk satir som var avsedd att ha en ”bredare tillämpning”, enligt Orwell själv, när det gäller dess relevans. Det påstås ofta att boken enbart var är riktad mot Sovjetunionen och kommunismen, men det är nog alls inte sanningen. Stilistiskt delar verket många likheter med några av Orwells andra verk, särskilt 1984, eftersom båda har betraktats som verk av satir som liknar Jonathan Swifts satiriska stil.

Orwell har en dyster syn på mänsklighetens framtid. Han verkar betona hotet av att våra samhällen utvecklas till dystopier (motsats till utopi). Orwells stil och filosofi innehåller en strävan efter sanning. Orwell var fast besluten att kommunicera på ett sätt som var enkelt, med tanke på att han ansåg att ord vanligtvis användes av politiker för att lura och förvirra.

Djurfarmen beskriver manipulationen med ord på ett sätt som framstår som opartiskt och okomplicerat. Orwell låter vanligtvis djur med moral och karaktär säga sin mening tydligt, medan ex. det manipulerade svinet Napoleon, vrider språket på ett sådant sätt att resultatet passar hans egna önskningar.


Varför folket inte organiserar sig intelligentare och röstar intelligentare är väl, samt förblir väl, det fortsatt största olösta mysteriet i världshistorien? Men kanske har du som läsare en anledning att tro att du är intelligent som röstar in de EU-vurmande svinen i val efter val? Vad är din anledning att vilja lura dig själv att tro det?


DELA MED BIBEHÅLLEN INTEGRITET VIA ÖPPEN FRI HÅRDVARA, TRYGGARE OPERATIVSYSTEM & KRYPTERAD MJUKVARA:
h-node GNU/Linux ProtonMail Signal MessengerThunderbird

En reaktion till “600 hundra spänn mer till djurfarmens fattigpensionärer

  1. Du har rätt Martin!

    Man kan beskriva våra ”svenska makthavare” nu, som en variant av Orwells ”djurfarmen”. De vränger orden och begreppsinnehållet till sitt ”eget behov” som de vill föra ut och förmedla. Massinvandring blir då något positivt (kulturberikande- en tillgång) eller (nödvändig tillväxt) osv.

    Ett problem blir till (en utmaning) en indragen strejkrätt en (ordningsfråga) – en protest mot massinvandringen blir (högerextremistisk, fascistisk) osv, i en aldrig sinande ström stör de positiva ”adjektiv” omkring sin egen politik, för att försvara sina dumma politiska handlingar och tillkortakommanden. Det finns mängder av exempel.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s