Christopher Holmbäck – Dödar åt USA? – Vad blir med dagens kurs 30 silverpenningar?

Ibland hittar man en gammal artikel som är värd uppmärksamhet. ”Christopher Holmbäck – Dödar åt USA” från fredagen den 06 jan 2012 i Aftonbladet är en sådan opinionsartikel. Den är glasklar, men det han skrivit helt nyligen i ETC om giftgas-attacken i Syrien är märkligt nog inte lika glasklart.

Artikeln från 2012, som jag inte länkar till, p.g.a. Aftonbladets ägarförhållanden och val av chefredaktör, handlar om svenska vapen och soldater i de avrättningskrig med hjälp av terrorister som vi bevittnat i land efter land i strid med FN:s regler.

Artikeln kan ni hitta själva om ni vill det, utan mina kommentarer, men jag vill efter mina kommentarer relatera till en helt annan artikel som Christopher Holmbäck skrivit helt nyligen i ETC om giftgas-attacken i Syrien. Jag återkommer till detta.

Rakt upp och ned den 6:e jan 2012 beskriver Holmbäck således realiteten helt osminkad. Man blir chockad. Är detta verkligen Aftonbladet tänker man? Kan denna tidning verkligen leverera något sådant maffigt? Hur kom den högkvalitativa artikeln ens in i Aftonbladet? Vad gjorde de socialdemokratiska monopolkapitalistiska politrukerna från LO den dagen? Hur vågar de skriva något mot Demokraternas Obama eller ens mot svensk vapenindustri?

Så här börjar artikeln:

“Den 18 maj 2011 möttes över 100 representanter för svenska och amerikanska vapenindustrier, försvarsmakter och regeringar på den svenska ambassaden i Washington DC. Saabs vice vd Jonas Hjelm, som innan han rekryterades av vapenföretaget var statssekreterare på försvarsdepartementet, förklarade varför mötet var viktigt: ”Sverige är den tredje största exportören av försvarsmateriel till USA” och ”Nordamerika kommer att vara [Saabs] största marknad om fyra år”.”

När folk talar om att frihandel och export är bra för Sverige tänker vi oftast på Volvo-bilar, eller hur? Det handlar om vapen också, inte till vilket land som helst, men till det land i världen som mer än något annat land begått ett massmord på 82 miljoner människor sedan 1950, invaderar land efter land utan godtagbara skäl, samt finansierar terrorister som försöker avskaffa Syriens demokrati och som lax på löken lägger in sitt veto för att skydda något som är värre än apartheid i Israel.

“Samkvämet avslutades med en middagsbjudning i den svenska ambassadörens residens. Det var ännu en vardag i Sveriges tätnande militära samarbete med USA. Sedan 1989 har Sverige haft ett kontor på den svenska ambassaden som arbetar uteslutande med vapenindustriellt samarbete, och efter den elfte september etablerade sig Sverige som en av USA:s viktigaste allierade och mest pålitliga vapenleverantörer.”

Vad säger man? Skål? Vill svenska folket vara alliansfritt och neutralt eller vill de verkligen stå på USA:s sida helt oavsett vad de tar sig för med svenska vapen? Inte helt säkert. Den frågan dyker väldigt väldigt sällan upp i monopolkapitalistiskt ägd svensk media, med åtminstone ett litet undantag. Fredagen den 06 jan 2012 i Aftonbladet.

“Svenska politiker har sedan 1990-talet använt vår tunga vapenindustri för att göra oss, som det står i regeringspropositioner, ”ömsesidigt beroende” av våra allierade. Makten över vår försvarspolitik har därigenom lämnats över, inte minst till USA. Hjärtat i både svenskt flygförsvar och vapenexport, Jas 39 Gripen, är sprängfylld av amerikansk teknologi. Det gör att även om USA bryter mot svenska regler och avtal så är det ”givetvis en omöjlighet”, enligt den svenska vapenexportkontrollanten, ”att stoppa samarbetet mellan Sverige och USA”. (P1 Morgon 18 nov 2010)”

Det finns naturligtvis inget negativt med ett modernt försvar. Det har vi, om än onödigt förkrympt. Vi har ex. Robotsystem 70. Tanken med svensk försvarspolitik var tidigare att den skulle leda till mer fred på jorden, vara defensivt likt Robotsystem 70, inte stötta de länder som skapar krig och elände, men istället stötta de förtryckta som blir utsatta för eländet.

“I stället militariseras samarbetet snabbt. Sverige har blivit en ”offensiv aktör i internationella operationer”, förklarade Robert Moore, USA:s vicechef för säkerhetssamarbete, under ett bilateralt möte i Stockholm i juni 2009. Sveriges militär lyder under amerikanskt befäl i Afghanistan och återbevisade nyligen sin beredvillighet genom att jaga pirater utanför Somalia.”

Att Sverige blivit en offensiv aktör i internationella operationer är samma sak som imperialism naturligtvis. Det är förtryck av andra folk och är omoraliskt jämfört med tidigare svenska fredsambitioner med respekt för andra folk.

“Robert Moore gläds också över att den svenska militärens ”fokus har vridits till alliansbyggande, förmåga till snabba insatser, och interoperabilitet”. Han listade nyckelhändelser i denna förvandling: flygvapenexercisen ”Red Flag” 2006, då Sverige för första gången deltog i en militär övning på amerikansk mark; Nato-övningen ”Loyal Arrow” som Sverige arrangerade i Norrland 2009; och att svenska stridsflygplan och militära kommunikationer nu är i princip helt synkade med Natos och USA:s stridssystem.”

Hur bra är detta egentligen för Sverige eller ens för världen i övrigt? Vad vi gynnas bäst av är långsiktigt är en kärnvapenfri zon. Enligt min mening borde svenskt försvar befinna sig i Sverige och USA:s försvar befinna sig i USA.

USA:s och Sveriges medborgares bästa intresse är att både Sverige och USA utgör en fredliga neutrala zoner, med ett starkt modernt folkförsvar och totalförsvar, och inte uppfattas av Ryssland eller Kina som en aggressiv part. Det ligger naturligtvis även i Kinas och Rysslands egna intressen. Den som sitter på kärnvapen är helt enkelt alltid i farozonen för dem.

“Samtidigt tar det vapenindustriella samarbetet steget in i nästa krigsålder, den obemannade och privatiserade. USA tar sig i allt högre grad rätten att avrätta vem man vill i det globala kriget mot terror. Barack Obama låter legosoldater utföra centrala uppdrag och gömmer sina piloter bakom fjärrkontroller i USA. Och Sverige ställer upp. Ett exempel: I ett projekt samfinansierat av Sverige och USA utvecklar Uppsalaföretaget ÅAC Microtec, som samarbetar med Uppsala universitet, nanosatelliter som ska guida drönare och hjälpa USA att utveckla sitt obemannade krig.”

Först terrorbombar USA Irak tillbaka till stenåldern, utan legitim anledning, enligt hans Blix och FN. Legitimt vore möjligen att arrestera den Saudiska kungafamiljen för förhör eftersom Usama bin Laden som tillhör den familjen utmålats som förövaren, även om det verkar finnas andra rimliga teorier också såsom high-fivande flyttkarlar och Israeliska konststudent-spioner, samt 2,3 biljoner dollar.

Men istället invaderar USA och skapar grunden för terrorismen. Sedan stödjer de terrorismen ytterligare för att försvaga Syrien. Tro fan att folk är förbannade och planerar terrorattacker tillbaka mot USA och denna terrorstats allierade. Det behöver man ingen radikal religion för. Det kommer helt av sig självt. Det inser vem som helst och kommer det inte så hittar väl eliten på något för att skrämma slag på folk ändå.

Sveriges regering är nu således en allierad till detta elände. Sveriges regering har dessutom nu massimporterat massvis med unga män vars mödrar, fäder, bröder, systrar, vänner och släkt strukit med i de krig som vi är medansvariga till varje gång vi väljer politiker i riksdagsvalen. Hur vore det med raka motsatsen? Fred? Ska vi svenska medborgare sluta upp att deltaga i massmord för pengar? Det är frågan. Vad vill vi ha? Är verkligen dockor och cyklar eller ens en ny bil vart tredje år så viktiga för oss? Vad svenska barn önskar sig mest av allt – YouTube.

”Vi befinner oss mitt i en militärteknologisk revolution, där Saab, ÅAC och Sverige driver på utvecklingen. Obemannade flyg stora som Jas 39 Gripen kommer snart kunna fälla kärnvapen. Svärmar av drönare kommer själva kunna välja vilka mål som ska attackeras. Varje by och kvarter kan snart övervakas och all digital information kan enkelt lagras och göras sökbar.”

Vill vi verkligen ta del i detta djävulskap eller vill vi bete oss anständigt? Tänker du rösta för anständighet nästa val? Vill du dra oss djupare in i EU och Nato eller vill du ha fred på jorden? Det är den avgörande frågan för dig där framför din skärm, anser jag.

“Det går inte att säga var denna utveckling landar. Men den internationella rätt och moral som följde på de gamla krigen, i den mån de kunde hjälpt oss, eroderar nu i samma rasande takt som de obemannade vapensystemen utvecklas. USA:s godtyckliga avrättningskrig – där drönare fäller bomber i sex muslimska länder och där elitförband, legosoldater och USA-utbildade inhemska elitförband verkar, uppsöker och dödar i uppemot hundra länder – gör det logiskt för andra aktörer att attackera sina självutnämnda fiender.”

Jag ska säga er var frågan landar. Den landar i ordet demokrati. Det är monopolkapitalet och deras lakejer som ligger bakom eländet och jag lovar er att dessa folk som bombats ser med avsky på de oligarkiskt styrda länder där demokratin grundlurats av girigbukar, som bombar dem till stenåldern och som har understött terrorismen där.

Du där bakom skärmen är ansvarig för vår demokrati och för vad du läser varje dag. Du är ansvarig att kolla upp ägarförhållanden till de tidningar du läser. Du där är ansvarig för vilken slags media du väljer att ta del av.

“Vilket mål är mest rimligt: en taliban som misstänks ha ett granatgevär under sängen, eller ingenjörer på Uppsala universitet som misstänks samarbeta med ÅAC Microtec?”

En bra fråga, men folket borde verkligen istället fråga sig vilket mål de ska ha när de engagerar sig politiskt, anser jag. Åtminstone när de går och röstar och proklamerar åtminstone denna dag att de bojkottat politikeradeln och de presstituerade som sålt sig till oligarkerna och röstat på något valsamverkande parti som vill ersätta eländet med fred.

“Svenska regeringar har gjort sina val. Carl Bildt och Sten Tolgfors talar med samma tunga som amerikanska generaler och vapenföretag: Sverige ska försvara sitt territorium genom att ”värna våra värden”, ”skydda flöden” av olja, vapen och andra varor i den globala ekonomin, och stoppa terrorister i Afghanistan innan de attackerar oss på hemmaplan. Därför möts avslöjanden om amerikanska dödspatruller i vårt krig i Afghanistan med svensk tystnad. Och därför utvecklar svenska ministrar och vapenföretag militära samarbeten med Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och de andra gulfdiktaturer som står i vägen för arabvärldens demokratirevolter, och samtidigt är USA:s viktigaste allierade i regionen.”

Här finner vi plötsligt anledningen till att artikeln publicerats. Moderaterna ska ges skulden. Men detta elände har ju fortsatt ändå fastän Alliansen inte har någon majoritet i riksdagen. Hur många miljoner oskyldiga människor till ska ni få på era samveten? Hur vore det att rösta för avvecklingen av alla krigspartier i riksdagen och rösta för ett starkt totalförsvar inom gränserna och för fred istället?

“Medan valkampanjerna dominerades av plånboksfrågor beslutade våra regeringar att binda fast Sverige vid ett globalt avrättningskrig med oöverskådliga konsekvenser. Det svenska folket fick ingen debatt när begreppen krig och fred ersattes av en permanent konflikt med ”terrorister” där ”våra värden” och ”ekonomiska flöden” ska försvaras med svenska vapen och soldater.”

Detta beror på att vi inte har någon fungerande demokrati i Sverige. Vi har infiltrerade partier med en monopolkapitalistiskt lojal politikeradel och en media som agerar monopolkapitalets illusionister som pekar finger än åt höger än åt vänster fastän riktningen är exakt den samma.

“Det är akut att kräva av våra politiker att de för en öppen diskussion om Sveriges roll i USA:s globala krig, att medborgarna ges möjlighet att bilda sig en uppfattning, och att vi beslutar vad Sverige ska stå upp för.”

Den diskussionen kommer inte föras i monopolkapitalistiskt kontrollerad media, ej heller på SVT som styrs av de monopolkapitalistiskt lojala partierna. Revolutionen kommer inte kunna ses i vare sig fulmedia eller på TV. Så enkelt är det inte. Om du får se något den vägen kommer du få se en förvrängd bild. Tro inte ett ord av vad de säger! De är illusionister och därför irrelevanta förutom i underhållningssyfte när man avslöjar dem.

För att bilda sig en uppfattning måste vi söka bättre kanaler. Vi medborgare måste själva filma och rapportera vad som sker och vi måste länka till varann, samt helst hålla oss undan från kod som programmerats av monopolkapitalets företag.

Det kommer finnas motsägelsefull information. Det finns nu i princip två versioner av verkligheten.

1. Imperialismens arméer, USA, Nato, EU, Israel och Saudiarabien, d.v.s. de som var på IS sida, är ”de goda” och att Ryssland och Assad är de onda.

2. Den rakt motsatta versionen.

Det är därför något märkligt när jag läser Holmbäcks helt okritiska artikel idag där han helt okritiskt anger ex. Human Rights Watch som källa, en organisation som ber om och accepterar donationer från medborgare i Saudiarabien, samt är stark influerad av USA:s regeringspolitik.

Det är även märkligt att ange ”Union of Medical Care Organizations” som källa då den inte ens finns med som en artikel på Engelska Wikipedia, men även den verkar vara amerikansk. Det gör att jag ifrågasätter vad ETC egentligen är för en slags tidning och varför Holmbäck i dag plötsligt, till synes, ”Dödar åt USA”. Vad bliver med dagens kurs trettio silverpenningar, Holmbäck?

Jag, läkaren Anders Romelsjö och Proletären tror däremot mer på den andra versionen.

Att de monopolkaitalistiskt ägda medierna bespottar Stalin så hårt är ytterst intressant, anser jag. Kan det vara på grund av detta mycket träffande citat?

josef-stalin-80x80
”Socialdemokrati är rent objektivt fascismens moderata flygel …. Dessa organisationer (dvs. fascism och socialdemokrati ) är inte antipoder, de är tvillingar.”
/ Josef Stalin

“Social democracy is objectively the moderate wing of fascism…. These organisations (ie Fascism and social democracy) are not antipodes, they are twins.”
/ Joseph Stalin

En reaktion till “Christopher Holmbäck – Dödar åt USA? – Vad blir med dagens kurs 30 silverpenningar?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s