Kontrollordet ”Putinism” hackar sönder Södra teaterns teaterstycke till oigenkännlighet

Det står allt mera klart att Nato-vurmen i Europa kommer ur högerleden, men att högern lyckats kontrollera och förvanska även ett teaterstycke till oigenkännlighet var en verklig nyhet som säkert skulle få även Joseph Goebbels eller Sveriges Facebook-chef att lyfta på ögonbrynen. Nyheten läser jag om via Anders Romelsjö – Farlig Olydnad! Varning för Putinism! Men hur fungerar då ett propagandistiskt ”kontrollord” rent psykologiskt och stämmer det verkligen att kritik mot Nato har med ”Putinism” att göra?

Att vara för ett Nato-samarbete (såsom Patrik Oksanen som förmodligen attackerat Agneta Norberg med ”putinism” i nedsättande syfte) vilket kan leda till att kärnvapen snart finns på svenskt territorium, vilket gör att vi kan riskera en framtida kärnvapen-attack är naturligtvis helt evident inte i Sveriges medborgares bästa intresse.

Att man är emot Nato, betyder således inte att man vill gå i allians med Putin eller Ryssland, men betyder sannolikt allra oftast att folk är för neutralitet och alliansfrihet, samt goda relationer med sina grannländer, d.v.s. sådant som leder länder till fred, särskilt om folket kan försvara sig med konventionella metoder och har ett gott totalförsvar som involverar alla nationens hederliga medborgare.

Ett ”kontrollord” skapas för att anklaga och skrämma till lydnad. Det finns fler kontrollord som används så. Ordet i sig självt om det analyseras djupare är ofta uppbyggt på ett ologiskt sätt, som ex. ordet ”Antisemitism” fastän alla judar inte är semiter och alla semiter inte är judar, men det viktiga är att alla ska vara rädda för att bli påklistrade ordet.

Rädslan är det som skapar kontrollen, därför måste ordet uttalas med avsky och aggression av den borgerlige journalisten eller politikern, eller i nedsättande form i samband med andra ord för att stärka effekten av kontrollordet! Det får aldrig uttalas på ett sätt som inbjuder till diskussion om ordets innehåll och uppbyggnad eller vilka fakta det bottnar i. Repliker eller kommentarsfält som kan klargöra försöket att kontrollera folket få heller aldrig förekomma, naturligtvis.

Det är p.g.a. borgerliga journalisters medvetna arbete, likt Oksanens, med att svärta ner namnet Putin som ordet ”putinism” uppfattas som negativt och skrämmande hos de som läser fulmedierna, fastän Putin uppfattas som otroligt bra av ca 65% av ryssarna som valt in Vladimir Putin val efter val, men även internationellt av många som är medvetna om att han räddat den syriska demokratin effektivt från extrema islamisters terrorism, något som vi i Sverige strax kan komma att behöva hjälp med, eftersom regeringarna under de senaste åren medvetet importerat en hel del sådana element., samt nedmonterat vårt totalförsvar till en kompetent finsk stor bestörtning.

I övrigt tror jag att skadegörelse på statens/folkets egendom, i protest mot den politikeradel som missbrukar folkets förtroende, eller annat olagligt beteende i en demokrati, alltid är kontraproduktivt. Allt för många människor ser ned på sådant. Bättre är att betona att regering, riksdag och svensk militär inte följer folkviljan och således beter sig odemokratiskt, samt att monopolkapitalets lakejer med stor sannolikhet är köpta likt Ulfkotte av främmande makt, samt att peka på fredligare alternativ, såsom vapenvägran och offentliga protester i grupp, gärna av svenska militärer som har vett att begå ordervägran mot icke-demokratin.

Man ska även som fredsaktivist givetvis alltid visa upp och stödja de fredliga partier som ligger över 4% eller andra fredliga partier som valsamverkar genom en regnbågsallians. Endast så kan de facto freden skapas genom riksdag och regering.

Två citat av Norberg från Newsvoice:


”Jag är alltså djup oroad över det kulturella klimatet och rättningen i ledet i vårt land, inför Sveriges smygande anslutning till krigs alliansen NATO.”
/Agneta Norberg


”Den enda journalist som jag sedan länge vet förföljer allt jag gör är Patrik Oksanen, men jag har inga bevis för att det var han som angav mig.”
/Agneta Norberg

Mer om saken:
https://newsvoice.se/2017/11/13/fredsaktivisten-agneta-norberg-angavs-av-nato-journalist/
https://parnassen.wordpress.com/2016/06/27/patrik-oksanen-far-pa-moppe-bara-idioter-utmanar-den-starkaste-pa-skolgarden/

2 reaktioner till “Kontrollordet ”Putinism” hackar sönder Södra teaterns teaterstycke till oigenkännlighet

Kommentera enligt kommentarsreglerna